Πάμε στοίχημα

Πάμε στοίχημα

Το στοίχημα και ο αθλητισμός είναι σχεδόν αλληλένδετες έννοιες, ειδικά στην Ευρώπη οι κρατικές εταιρίες στοιχήματος στηρίζουν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό το αθλητικό οικοδόμημα. Οι πρόσφατες εξελίξεις με το σκάνδαλο «Χόιτσερ» όμως έχουν θορυβήσει τόσο ώστε η σχέση αυτή να θεωρείται πλέον «αρρωστημένη».

History Lessons

* (link:57105)Ιταλία(/link): Η Μέκκα των "στημένων"

*

(link:57104)Πάολο Ρόσι(/link): Οstriker του στοιχήματος

*

(link:57107)Μπρους Γκρόμπελαρ(/link): Τρύπια γάντια


* (link:57108)Μάικλ Τζόρνταν(/link): Εθισμένος στον τζόγο

Στο παρελθόν, αυτή η αρρωστημένη σχέση θεμελιώθηκε με άλλα σκάνδαλα που στην εποχή τους τάραξαν τα νερά αλλά με την πάροδο των χρόνων οι «πληγές» επουλώθηκαν.

Μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού «εξαρτήθηκαν» σε μέγιστο βαθμό από τον τζόγο και το εύκολο κέρδος. Ποιος θα πίστευε πως ο Πάολο Ρόσι, ο παίκτης σύμβολο του Ιταλικού ποδοσφαίρου, θα εμπλέκονταν σε κύκλωμα τύπου «Χόιτσερ» ή, πως ο Μπρους Γκρόμπελαρ είχε αναγάγει το «στήσιμο» αγώνων σε επιστήμη.

Ακόμα και ο Μάικλ Τζόρνταν, ήταν εθισμένος στον τζόγο, σε τέτοιο βαθμό που οι κακές γλώσσες λένε πως η απαγωγή και η δολοφονία του πατέρα του όταν ο «Air» μεσουρανούσε οφείλονταν σε ανεξόφλητα χρέη σε “book”.

Αυτοί και μερικοί ακόμη από διάφορα αθλήματα συνδύασαν την καριέρα τους με τον εθισμό στον τζόγο και σας τους παρουσιάζουμε μέσα από το μικροσκόπιο του contra.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK