Παναθηναϊκός για διαφημιστικό σποτ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι οι δύο τύποι της διαφήμισης, ένας στη δύση κι ένας στην ανατολή, που έχουν βρει τον ενδιάμεσο φουκαρά, εκείνον που τρέχει πότε στον ένα πότε στον άλλον σαν πανικόβλητος ψάρακλας, για να επικοινωνούν. Πήγαινε και πες του αυτό κι αυτό. Α, ώστε έτσι σου είπε; Να του πεις, λοιπόν, ότι κ.λπ.

Παναθηναϊκός για διαφημιστικό σποτ
tzigger-vgenopoulos.jpg INTIME SPORTS

Στον ρόλο του ενδιάμεσου, που υποδέχεται τα μηνύματα και οφείλει να τα μεταβιβάζει μία εδώ μία εκεί, πρωταγωνιστεί εκών-άκων ο Δημήτρης Γόντικας. Το πράγμα έχει μια κάποια πλάκα, ιδίως αν βάλεις τη φαντασία και το δεις σαν το τηλεοπτικό σποτ.

Το αληθινό ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι ότι τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές του δεν λειτουργούν, μπροστά στο φαλιμέντο, σαν τους μετόχους του. Αφήνουν στην άκρη ό,τι μπορεί να έχουν, αν έχουν, μεταξύ τους. Και φέρνουν στη μέση, στον έρανο της αλληλεγγύης, ό,τι έχουν να δώσουν. Το Σαββατόβραδο στο Περιστέρι, φάνηκε πως η καριέρα σε τούτη τη δουλειά δεν τον θέλει...τον Ορέστη Καρνέζη. Μία το γκολ-τηλεφώνημα απ' την ΑΕΚ πέρυσι, ο αποκλεισμός στο κύπελλο. Συγχρόνως, ο σοβαρός τραυματισμός. Τώρα, σε μια απόπειρα επιστροφής, η αποβολή στο 3'. Η ιδέα και μόνον ωστόσο, ότι αίφνης έχουν να παίξουν ένα ολόκληρο ματς με ντεζαβαντάζ, ενεργοποίησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Ο καθένας, περισσότερο αντανακλαστικά παρά ενσυνείδητα, συνεισέφερε το παραπανίσιο του σε τρεξίματα. Κι όλοι μαζί, έσωσαν "ο,τιδήποτε αν σώζεται". Την ίδια στιγμή, σιγά-σιγά αναδύονται στο πράσινο προσκήνιο οι παίκτες-βοήθειες που ξεχωρίζουν απ' τους παίκτες-πυροτεχνήματα. Παίκτης-βοήθεια είναι ο Ζέκα. Παίκτης-βοήθεια (θα) είναι ο Ρούντολφ. Παίκτης-πυροτέχνημα είναι ο Κουίνσι. Παίκτης-πυροτέχνημα (μπορεί να) είναι ο Κλέιτον. Και, βέβαια, εκκρεμεί το στοίχημα νούμερο-ένα. Να γίνει βοήθεια, από πυροτέχνημα, ο Λέτο. Εκτός Ευρώπης εφέτος, καλή ώρα όπως ο Ολυμπιακός πέρυσι, δίδεται στην καθημερινότητα του προπονητηρίου η άνεση να δουλευτούν και να γίνουν πιο πολλά πράγματα απ' όσα ενδεχομένως, σε μια πρώτη προσέγγιση, μοιάζουν εφικτά.

Η δε θετική ενέργεια στην κερκίδα, στα εντός έδρας, θα ήταν ένα plus. Επίσης, θα ήταν ένα extra plus να μη κατεβαίνουν στον προπονητή, στα καλά καθούμενα, φαεινές εμπνεύσεις τύπου-Σεϊταρίδης. Σύμφωνοι, το ελαφρυντικό είναι ότι ο τρέχων Βίντρα είναι ο χειρότερος Βίντρα όλων των εποχών οπότε, στην απόγνωση, φτάνεις να σκέφτεσαι ακόμη και τον Γιούρκα. Αλλ' ο χειρότερος Βίντρα, είναι το δίδαγμα μετά τη δοκιμή απελπισίας, δεν παύει να παραμένει ενεργός ποδοσφαιριστής. Ενώ ο Γιούρκας είναι ένας νέος άνδρας-χομπίστας που, επειδή διαθέτει άφθονο ελεύθερο χρόνο, ασκείται για να διατηρεί τη σιλουέτα του.

Ο Ατρόμητος στα τρία παιγνίδια του ως τώρα, και στα τρία προηγήθηκε, επιπλέον στα δύο κέρδισε το έντεκα-εναντίον-δέκα πλεονέκτημα, αλλά μονάχα στο ένα νίκησε. Εγιν' η θάλασσα γιαούρτι κι αυτοί ψάχνουν τα κουτάλια. Παραμένουν Ατρόμητος, "όχι Ρεάλ" που λέει κι ο Δώνης. Ο Μήτρογλου είναι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ένα εξαιρετικό αξεσουάρ. Οπως ήταν και για τον Πανιώνιο, στον δεύτερο γύρο, πέρυσι. Θα πας με τα νερά του, κάπου θα παραβλέψεις το (αμείωτο, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό) λίπος, δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Δεν φτάνει, όμως, για το άλμα νοοτροπίας. Ούτε των Πανιώνιων και των Ατρόμητων ούτε του ίδιου του Μήτρογλου.

Ο Βέλλιος, ο οποίος δουλεύεται με άλλους όρους από τον περασμένο Ιανουάριο εκεί όπου τον δουλεύουν, θα έχει άλλη τύχη στη διαδρομή της ζωής του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK