ΠΑΟΚ ανάγνωσμα

ΠΑΟΚ ανάγνωσμα
Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία της ζωής του. Η ευκαιρία που θα είχε αυτή η γενιά και η επόμενη (ίσως και μεθεπόμενη) να τον καμαρώσει μεγάλη ομάδα πάει χαμένη. Δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δώθηκε μετά από 20 χρόνια, ηττήθηκε 2 φορές απο μια ανυπόλυπτη Μακκάμπι και έγινε και τρανός περίγελος στα σαλόνια της Ευρώπης.

Όλοι λένε πως ο ΠΑΟΚ βγήκε CL επειδή το πρωτάθλημα πέρσι ήταν κατώτατης ποιότητας. Αυτή η δήλωση είναι αστεία. Ο ΠΑΟΚ βγήκε CL επειδή η ΑΕΚ παράπαιε. Και κέρδισε την τρίτη θέση σε ένα και μοναδικό ματς. Σε αυτό της τούμπας ενάντια στην ΑΕΚ όπου έγινε και η μεγάλη ανατροπή. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες (Ηρακλής, Αρης, Πανιώνιος κτλ) ήταν αδιάφορες οι δυναμικές τους καθότι κάθε χρόνο βγαίνουν ούτως η άλλως κάτω απο τον ΠΑΟΚ. Εκτός αυτού ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή ομάδα συγκρινόμενος με Προοδευτικές, Ακράτητους κτλ κτλ.

Τώρα θέλουν ξαφνικά όλοι να φύγει ο Αναστασιάδης. Αυτός που μέχρι τον Ιούλιο ήταν Θεος πρέπει τώρα να τα μαζέψει άρων άρων. Κλασσική αντιμετώπιση των Ελλήνων. Σήμερα σε θαυμάζουμε, αύριο μπορεί και να σε φτύνουμε.

Ο Αναστασιάδης είναι σίγουρα ο κύριος υπαίτιος της καταστροφής αυτής. Και μάλιστα έχει το 95% της ευθύνης για την καταστροφική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στα 2 παιχνίδια με την Μακκάμπι. Και αυτό γιατί δεν ρίσκαρε καθόλου. Αν το έκανε επίτηδες η καταλάθος, αν είναι δάκτυλος του Κοκκαλη (που και καλά θέλει μικρό τον ΠΑΟΚ) η όχι, δε γνωρίζω. Στο δια ταύτα όμως και με γνώμονα το αποτέλεσμα που έφερε η ομάδα ο Αναστασιάδης φέρει όλη την ευθύνη.

Με αριστερό μπακ τον Καραδήμο και μπροστά του τον Φουτσίνι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να πηγαίνεις να παίξεις CL. ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Καλός ο Θεός και η Παναγία αλλά με τέτοια ομάδα δεν μπορούν ούτε αυτοί να σε βοηθήσουν. Κατεβαίνεις να παίξεις με μια Μακκάμπι και είσαι σαν ομάδα γειτονιάς. Σου έτυχε ο πιο εύκολος (μακράν) αντίπαλος που θα μπορούσε να σου τύχει και εσυ έπαιζες λές και ήσουν οι Πόντιοι Βεροίας. Έκανε και ο Ατματζίδης φυσικά ένα τραγικό λάθος στο χειρότερο λέπτο του πρώτου ημιχρόνου της πρώτης αναμέτρησης.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν δεν έκανε το λάθος ο Ατματζίδης και ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο, δε θα έμπαινε μέσα και ο Λουκά και ο ΠΑΟΚ δε θα τιμωρούνταν. Ο Ατματζίδης φταίει τα μέγιστα για το γκόλ αλλά μη τρελλαθούμε κιόλας. Δεν φταίει που κάποιος κοιμήθηκε και μπήκε μέσα ο Λουκά.

Όπως και νάχει ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει μεταγραφές. Τον Τσιάρτα και τον Λάκη να έπαιρνε (που παρακαλούσαν και οι δύο, ειδικά ο Τσιάρτας να έρθουν) θα περνούσε αέρα από την Μακκάμπι. Η οποία Μακκάμπι παρεπιπτόντως έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον φετινό ΠΑΟΚ (άκουσον άκουσον). Ο ΠΑΟΚ δεν είχε δεκάρι. Δεν είχε παίκτη να ζητήσει μπάλλα και να την μοιράσει. Και αυτό το πλήρωσε. Στα μάτς με την Μακκάμπι ο Σαλπιγγίδης γυρνούσε μέχρι το κέντρο για να πάρει την μπάλλα. Και ο Κούτσης πολλές φορές βρισκόταν σέντερ φόρ να κάνει τελικές προσπάθειες.

Έτσι ποδόσφαιρο δεν παίζεται. Και ο Αναστασιάδης έπρεπε να το γνωρίζει αυτό. Ωστόσο τώρα δε γίνεται κάτι διαφορετικό. Όλοι οι προπονητές έχουν κλείσει και υπάρχουν μόνο λύσεις τύπου Αλέφαντου και Αρχοντίδη (ήμαρτον). Ο Αναστασιάδης θα πρέπει να μείνει. Και επειδή κάθε άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη του, έτσι πιστεύω έμαθε και αυτός. Το θέμα είναι αν θα του ξαναδωθεί η ευκαιρία να δείξει ότι έμαθε, δηλαδή να ξαναβγεί CL. Εγώ το αποκλείω. Δεν το συζητάω καν για του χρόνου που βγαίνουν 2 ομάδες. Του πάρα-πάρα χρόνου και βλέπουμε. Όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες λοίπον τα κεφάλια μέσα για μια 5ετία τουλάχιστον και υπομονή, πάλι μια από τα ίδια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK