Πέρασε από τον ΠΑΟ και πίστευε πως θα γίνει... Μέσι!

Παίκτης που τον έψαχναν οι Ισπανοί μέχρι την... Καραϊβική, πέρασε για ένα διάστημα και δεν ακούμπησε στον Παναθηναϊκό, πίστευε πως ακόμα και σε... προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο του Λιονέλ Μέσι! Διαβάστε ποιος είναι.

Πέρασε από τον ΠΑΟ και πίστευε πως θα γίνει... Μέσι!
quinsi sissoko so

Τον Ιούλιο του 2011 ο Παναθηναϊκός απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Αλ Σαντ του Κατάρ τον Κουίνσι Οβούσου Αμπέγιε ως αντικαταστάτη του Σίντνεϊ Γκοβού. Ήταν μία προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος τον γνώριζε καλά από την κοινή τους παρουσία στην Μάλαγα.

Βέβαια και οι δυο δεν έφυγαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ισπανική ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός απολύθηκε μετά από πέντε σερί ήττες και συνολικά εννέα παιχνίδια, ενώ κατακρίθηκε και για τις... μεταγραφές του. Ο Γκανέζος επιθετικός από την πλευρά του δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα.

Δεν προσπάθησε να μάθει την γλώσσα για να συνεννοείται με τους συμπαίκτες του και αποχώρησε όταν... εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν με τους Ισπανούς να αναφέρουν πως είχε πάει... ταξιδάκι στην Καραϊβική, οπότε αναγκάστηκαν να του διακόψουν το συμβόλαιο!

Ανάλογο ήταν το τέλος του και από τον Παναθηναϊκό, που απέκτησε μεν τα δικαιώματα του το 2012, όμως στη συνέχεια έψαχνε τρόπο να τον... ξεφορτωθεί!

ΚΟΥΙΝΣΙ ΚΑΙ ΜΕΣΙ

Το ξεκίνημα του Κουίνσι, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακό και μάλιστα έκανε... θόρυβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2005 με την ενική ομάδα της Ολλανδίας. Η παρουσία του ήταν τόσο καλή, που μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, θεωρούνταν τα επόμενα σπουδαία ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Τι συνέβη στη συνέχεια και οι δυο παίκτες ακολούθησαν εντελώς διαφορετικό δρόμο; Οι συμπατριώτες του θυμήθηκαν μία... κορυφαία συνέντευξη που είχε δώσει προτού πάει στον Παναθηναϊκό, όπου αν και σε... τσιμπημένη ηλικία, πίστευε πως μπορούσε ακόμα να γίνει... Λιονέλ Μέσι.

"Ουφφ.. όπως μπορείς να φανταστείς ρωτάω κι εγώ τον εαυτό μου συνέχεια. Ακόμα ονειρεύομαι εκείνες τις στιγμές στο τουρνουά. Βρισκόμουν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και εύχομαι μία μέρα να φτάσω ξανά στο ίδιο επίπεδο.

Γιατί δεν ακολουθήσαμε τον ίδιο δρόμο; Δεν είναι εύκολη η απάντηση... πιστεύω όμως πως μπορώ μία μέρα να φτάσω ξανά στο ίδιο επίπεδο".

Όλα αυτά το... μακρινό 2011. Ο Κουίνσι τελευταία φόρεσε τη φανέλα της Μπρέντα από την Ολλανδία ( σεζόν 2016-2017) μετρώντας 12 συμμετοχές. Τσακώθηκε όμως με τον προπονητή του, παρά το καλό ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και πλέον να είναι στα ποδοσφαιρικά... αζήτητα στην ηλικία των 31 ετών.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK