Περί ποδοσφαιρικού θεάματος

Περί ποδοσφαιρικού θεάματος
Να γιατί εμείς θα κάνουμε μόνο πορείες...
Συντάκτης: Κώστας Σγουρός

Παρακολούθησα το ματς Τσέλσυ-Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός ότι πέρασα 2 όμορφες ώρες από την άποψη ποδοσφαιρικού θεάματος στενοχωρήθηκα πολύ. Γιατί για άλλη μια φορά είδα ότι υπάρχουν ομάδες άλλης κατηγόριας ,ανώτερης από αυτή της δικής μου ομάδας . Είδα ότι τζάμπα καταναλώνομαι για το εάν παίξαμε άσχημα στην Ολλανδία ή εάν θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από την Αρσεναλ. Είχα τζάμπα αγωνία!!

Γιατί να περάσουμε στον επόμενο γύρο? Να κάνουμε τι?
Να παίξουμε που?
Να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε ποιο στυλ παιχνιδιού?
Με ποιους παίχτες να παίξουμε?
Ποιος προπονητής θα τους κοουτσάρει?
Και το βασικότερο ποιος ιδιοκτήτης θα πάρει τον προπονητή που θα διαλέξει τους σωστούς παίχτες για το σύστημα του?
Ποιος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να πάρει τους παίχτες αυτούς?
Ποιος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να φτιάξει γήπεδο?
Ποιος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να επενδύσει σοβαρά στον Παναθηναϊκό?
Ποιος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να ενδιαφερθεί για την υποδομή που θα φέρει συνέχεια κι όχι μόνο για το τώρα?
Ποιος ιδιοκτήτης θα αποφασίσει να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την πολιτεία?
Τέλος ποια πολιτεία θα προστατέψει τον ιδιοκτήτη αυτόν και κατ'επέκταση την ομάδα?










Κατάθλιψη!
Που πας ρε καραμήτρο?

Ναι κερδίσαμε εντός εκτός μικρές και μεγάλες ομάδες.

Ναι έχουμε φτάσει τελικό και ημιτελικόΝαι από τις Ελληνικές ομάδες είμαστε η καλύτερη αλλά........τέτοιο ποδόσφαιρο δεν παίξαμε ποτέ γιατί ποτέ δεν είχαμε παίχτες με τέτοια τεχνική και το σπουδαιότερο τέτοια νοοτροπία.

Καθόμαστε και γράφουμε σελίδες για προπονητές ,για παίχτες ,για οπαδούς ,για τιμωρίες ,για προέδρους ,για διαιτητές, για γήπεδα ,για την αστυνομία ,για ότι μας κατέβει στο ξερό μας το κεφάλι και τελικά ......?

Τελικά βλέπεις ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι ,απλό ,όμορφο και απολαυστικό που το παίζουν 22 άνθρωποι , 2 προπονητές και 3 μαυροφορεμένοι κύριοι με κάτι σημαιάκια και σφυρίχτρες.

Όσο πιο καλοί είναι αυτοί οι 22 τόσο καλύτερα είναι!
Όσο πιο καλοί είναι αυτοί οι 2 τόσο καλύτερα είναι!
Όσο πιο καλοί είναι αυτοί οι 3 τόσο καλύτερα είναι!

Απλά πράγματα που ισχύουν όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για όλες τις Ελληνικές ομάδες ,τους παράγοντες και τους οπαδούς τους. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτικές για καρμίρηδες τριτοκοσμικούς επενδύτες και καταναλωτές.

Κωστής Σγουρός


Πότε θα "μεγαλώσουμε" ποδοσφαιρικά επιτέλους;
Συντάκτης: Παύλος Δημόπουλος

Όλοι μας είδαμε τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε η Barcelona από τους «8» του Champion’s League. Με ένα γκολ του Terry το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ακυρωθεί καθώς ο Carvalho έκανε καταφανές φάουλ κρατώντας με νύχια και με δόντια τον Valdes. Όντας οπαδός της Barcelona αποφάσισα σήμερα το πρωί να μπω στο επίσημο site της ομάδας για να «παρηγορηθώ» για τον αποκλεισμό της ομάδας που υποστηρίζω. Και έμεινα έκπληκτος.

Ο κύριος τίτλος του άρθρου ανέφερε ότι η Barcelona έφυγε αλλά με το κεφάλι ψηλά - ας μην ξεχνάμε ότι έχασε με 4-2, ένα διόλου κολακευτικό σκορ για μία ομάδα του βεληνεκούς της. Ούτε φωνές εναντίον του προπονητή, ούτε γκρίνια κατά των παικτών ούτε τίποτα.

Και φυσικά ούτε λέξη για τη διαιτησία. Αντιθέτως στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο πέναλτι που κατοχυρώθηκε υπέρ της Barcelona και χαρακτηρίζεται ως «αυστηρό» αλλά και στον αμφισβητούμενο γκολ του Terry το οποίο κόστισε την πρόκριση. Συγκεκριμένα λεει ότι ο Valdes δε μπόρεσε να κάνει κάτι καθώς τον κρατούσε ο Carvalho, ο διαιτητής απλά δεν το είδε και το γκολ μέτρησε. Έτσι απλά. Ούτε φωνές, ούτε κατάρες, ούτε ενστάσεις ούτε τίποτα. Και μιλάμε για το επίσημο site της ομάδας.

Επίσης στη συνέντευξη τύπου ο Rijkaard δήλωσε ότι η ομάδα του έδειξε μια καλή εικόνα και ερωτηθείς για το γκολ του Terry απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να αρχίσει να γκρινιάζει για τη διαιτησία. Αν η ομάδα του ήθελε να προκριθεί θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να προσέχει περισσότερο στην εκτέλεση των κόρνερ. Αυτόματα στο μυαλό μου ήρθαν τα τραγελαφικά που συνέβησαν μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. Τα εν λόγω γεγονότα είναι γνωστά και δεν προτίθεμαι να τα «ανακυκλώσω» εδώ. Κάντε λοιπόν μόνοι σας τη σύγκριση και θα καταλάβετε γιατί κάποιες ομάδες χαρακτηρίζονται ως «μεγάλες», χαρακτηρισμός που δυστυχώς δεν αρμόζει σε ΚΑΜΙΑ από τις ελληνικές ομάδες.

Παρεμπιπτόντως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού. Κύριοι κάποτε πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι έχουμε ακριβώς το πρωτάθλημα που μας αξίζει.

Περαστικά μας,
Παύλος Δημόπουλος


News 24/7

24MEDIA NETWORK