Ποια επίθεση ο Μοράις; Μόνο άμυνα!

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που συνεργάστηκε για αρκετό διάστημα με τον Ζοζέ Μοράις, αποκαλύπτει την... αγάπη του Πορτογάλου για το αμυντικό παιχνίδι. Στην ΑΕΚ πάντως περιμένουν... επίθεση.

Ποια επίθεση ο Μοράις; Μόνο άμυνα!
morais

Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά τις κακές εμφανίσεις με αμυντικό ποδόσφαιρο και το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί στα αποδυτήρια. Στη θέση του ο πρώην συνεργάτης του Ζοζέ Μουρίνιο, Μοράις, από τον οποίο στην Ένωση περιμένουν επιθετική μπάλα.

Μιλώντας στην Livesport, ο Ζαν Μακούν ( που πέρασε για ένα διάστημα από τον Ολυμπιακό), σκιαγράφησε το προφίλ του Μοράις. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Αντάλιασπορ, οπότε ο Αφρικανός γνωρίζει καλά τα θέλω του και αποκαλύπτει την προτίμηση του Πορτογάλου στην άμυνα.

"Ο Ζοσέ θέλει όλοι οι ποδοσφαιριστές του να δουλεύουν για την άμυνα. Αγαπά και στηρίζει τους παίκτες του, αυτό το έζησα. Ζητά μέσα στα παιχνίδια πολλές συνεργασίες. Θέλει να έχει στην άμυνα πολύ καλή και δυνατή λειτουργία και στην επίθεση πάντα παίζει πιο απελευθερωμένα", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Στηρίζεται στο ταλέντο και στην ποιότητα των παικτών του. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα για τον Ζοσέ είναι η άμυνα. Όταν πάρει η ομάδα του την μπάλα και φτάσει στους επιθετικούς έχουν ελευθερίες. Απαιτεί πράγματα από τους παίκτες του και ζητά δυνατούς χαρακτήρες μέσα στο γήπεδο. Συνηθίζει να μιλά πολύ. Και στην προπόνηση και στην ημέρα του αγώνα. Θέλει να προετοιμάζει πολύ καλά την ομάδα πριν μπει μέσα στο γήπεδο", είπε μεταξύ άλλων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK