Ποιον αγαπημένο του Μπέντο κέρδισε ο Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον κόκκινο πάγκο. Ποια ποδοσφαιρική αδυναμία του Μπέντο που ένιωθε ότι το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ, αισθάνεται πλέον ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του νέου προπονητή;

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά ο Μάρκο Μάριν είχε την τιμητική του. Ήταν αυτός που αναδείχθηκε MVP του ματς και ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός που μέχρι πρότινος ήταν μεταξύ εξέδρας και... σπιτιού του, βρέθηκε στην ενδεκάδα και το θέμα είναι να παραμείνει ενεργός...

Μην ξεχνάμε ότι μετά τον επαναληπτικό με την Μπεσίκτας, ο Βασίλης Βούζας είχε αποφασίσει να τον αφήσει εκτός αποστολής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Ήρθε λοιπόν ο Λεμονής και τον ενεργοποίησε ξανά, αφού πρώτα έκανε ένα σωρό τετ α τετ μαζί του, του μίλησε με τις ώρες, του έδωσε να καταλάβει ότι τον υπολογίζει και του έδωσε στο τέλος φανέλα βασικού με τον Πλατανιά, παρότι όλη την περασμένη εβδομάδα δεν ενθουσίαζε με την εικόνα του στο Ρέντη.

Αυτό είναι το μεγάλο "στοίχημα" του 57χρονου τεχνικού. Να βάλει τον Γερμανό άσο σε αγωνιστικό ρυθμό. Και για να τον έχει στην "τσίτα", έχει εξηγήσει τόσο σε εκείνον, όσο και στους υπόλοιπους ότι περιμένει περισσότερα γιατί πολύ απλά "είστε ποδοσφαιριστές που έχετε την ποιότητα να παρουσιάσετε ακόμα περισσότερα πράγματα".

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Και πάμε τώρα στον Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός φορ μπήκε στο ματς με τον Πλατανιά και έχασε ένα τετ α α τετ από αυτά που μας έχει συνηθίσει φέτος (σ.σ. έβαλε το χεράκι του και ο γκολκίπερ Σωτηρίου). Η πρώτη αντίδραση του Λεμονή; Χειροκρότημα και του φώναξε κιόλας για να τον εμψυχώσει.

Ο Καρντόσο, αν παρατηρήσατε, δεν είχε το άγχος που τον διέκρινε σε άλλα ματς. Δεν είχε αυτό το ύφος το... μισοκακόμοιρο όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Λεμονής έχει μιλήσει αρκετά μαζί του. Όπως έχει συμβεί και με τον Μάριν.

Του έδωσε να καταλάβει ότι τον υπολογίζει ακόμα και για βασικό και να μην λαμβάνει υπόψη τα όσα ακούγονται αριστερά – δεξιά ότι ο Ανσαριφάρντ έχει καπαρώσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Βέβαια, μεταξύ μας, ο Ιρανός είναι αυτός που θεωρείται πλέον ο βασικός επιθετικός.

Όμως, ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός επειδή είναι "μανούλα" σε θέματα ψυχολογίας και ξέρει πως να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, φρόντισε με κάποιες κουβέντες του να "ντοπάρει" τον Καρντόσο και να του εξηγήσει ότι στα ματς που έχει η ομάδα έως το Πάσχα, θα πάρει φανέλα βασικού. Αρκεί φυσικά να δείξει και αυτός κάποια πράγματα στην προπόνηση.

Το πρώτο δείγμα στα μάτια του Λεμονή είναι θετικό. Και όταν λέμε για "πρώτο δείγμα" εννοούμε το διάστημα που έπαιξε με τον Πλατανιά. Γι' αυτό το λόγο, μην αποκλείσετε καθόλου το ενδεχόμενο να τον δούμε ακόμα και βασικό στην Κέρκυρα. Κατά συνέπεια, έχει φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να τον προετοιμάσει και να του εκφράσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι τα όσα λέει ο ίδιος ο Καρντόσο. Μετά το ματς με τον Πλατανιά δεν θεωρούσε τον εαυτό του... γκαντέμη! Ναι, είναι μία πραγματικότητα. Στο παρελθόν είχε αρχίσει να πιστεύει ότι είναι γκαντέμης! Πλέον, νιώθει πιο ασφαλής. Κι αυτή την ασφάλεια τού την έχει δώσει ο Λεμονής, ο οποίος – όπως είχε πει από την πρώτη στιγμή στους παίκτες του – θέλει να πάρει πράγματα απ' όλους. Μέχρι και τον Λεάλι επανέφερε στη 18άδα. Τον Καρντόσο θα αφήσει απέξω; Ένα παιδί που σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK