Ποιος Καρίμ; Μασούντ και ο... Πέρσης Ζλάταν!!

Το Ιράν... πάει Μουντιάλ αφού μπροστά σε 100.000 Πέρσες νίκησε 1-0 στον "τελικό" την Κίνα, με τον άσο του Πανιωνίου αρχηγό του αλλά και MVP, τον Ανσαριφάρντ "καθηλωμένο" στον πάγκο και τον σκόρερ Ταρεμί να... σκανάρουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός!! (VIDEO)

Ποιος Καρίμ; Μασούντ και ο... Πέρσης Ζλάταν!!

Τι κι αν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ την περασμένη Πέμπτη (23 Μαρτίου), στην Ντόχα, ήταν από τους κορυφαίους της Εθνικής Ιράν, στο μεγάλο "διπλό" της επί της αντίστοιχης του Κατάρ. Μάλιστα σε εκείνο το ματς ο βασικός (πλέον) στράικερ του Ολυμπιακού είχε βγάλει την ασίστ στον σκόρερ Μεχντί Ταρεμί!

Εκείνη η νίκη, σε συνδυασμό με τον αντίπαλο, την "νεόπλουτη" (ποδοσφαιρικά) Κίνα του Μαρτσέλο Λίπι και τη βαθμολογική σημασία της σημερινής αναμέτρησης, της προσέδωσαν σημασία "τελικού" για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ που θα γίνει το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία. Είναι ενδεικτικό πως στο γήπεδο της Τεχεράνης, του οποίου συνήθως η χωρητικότητα εμφανίζεται γύρω στις 75.000 θέσεις, στριμώχτηκαν περίπου 100.000 Πέρσες (κρεμόντουσαν σαν τσαμπιά από τις εξέδρες, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα).

Όλες οι πληροφορίες ήθελαν τον Κάρλος Κεϊρόζ να ξεκινάει με τον Ανσαριφάρντ στην ενδεκάδα της Εθνικής Ιράν, αφήνοντας στον πάγκο τον Μασούντ Σοτζέι (όπως έκανε και στο Κατάρ, όπου ο τελευταίος μπήκε αλλαγή στο 85)! Δεν είναι τυχαίο πως το πρωί, όταν άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ για να του ευχηθούν καλή επιτυχία στο παιχνίδι κόντρα στην Κίνα, ο 27χρονος φορ δεν τους είπε τίποτα (προφανώς κι αυτός νόμιζε πως θα ξεκινούσε).

Στο 4-3-3 ο Κεϊρόζ προτίμησε για την επιθετική 3άδα του δυο παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, όχι όμως, τον Καρίμ. Στη θέση του επέλεξε τον Γκουτζανετζάντ της Αλκμααρ, με ακραίους τον Τζαχανμπάκς της Χερενφέιν και τον Ταρεμί της Περσέπολις. Με "δεκάρι" τον Μασούντ του Πανιώνιου... Ο Ανσαριφάρντ δεν έπαιξε λεπτό στην ιστορική αυτή νίκη του Ιραν με το... αγαπημένο του σκορ, το 1-0 (σχολής Φερνάντο Σάντος και ο Κεϊρόζ), αντιθέτως ο Μασούντ αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια, ενώ... κλασικά πήρε κίτρινη κάρτα.

Ελληνικό ενδιαφέρον όμως, ουσιαστικά μάλιστα, υπάρχει και για τον... Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Περσίας. Ο λόγος για τον Μεχντί Ταρεμί, τον περσινό πρώτο σκόρερ στην Persian Gulf Pro League με 16 γκολ και ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το Ιράν το 2015, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι μάλλον θα κάνει το...ευρωπαϊκό του όνειρο πραγματικότητα. Υπάρχουν ήδη ομάδες από την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ρωσία που έχουν δείξει ενδιαφέρον αλλά και...ελληνικές.

Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με περσικά ΜΜΕ αλλά και με δηλώσεις ενός εκ των εκπροσώπων του, ο Ταρεμί έφτασε πολύ κοντά στο να υπογράψει σε ελληνική ομάδα. Είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό αλλά ο ΠΑΟΚ φέρεται να ήταν η ομάδα που συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του. Αν δεν προχώρησαν είχε να κάνει τότε και με το ότι ψαχνόντουσαν για μια πιο έτοιμη λύση, πιο... πιασαρικο όνομα και με...ευρωπαϊκή εμπειρία.

Σύμφωνα με την πιάτσα των agents ο 25χρονος, ύψους 1,87μ., Μεχντί Ταρεμί - αγωνίζεται εκτός από στράικερ, αριστερός εξτρέμ και πίσω από τον φουνταριστό - παραμένει στόχος του ΠΑΟΚ, που τον κάνει μάλιστα και σκάουτινγκ. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός στην Ελλάδα αφού τον Ταρεμί ξέρουν και...σκανάρουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ (αυτή από τον Δεκέμβριο).

ΙΡΑΝ - ΚΙΝΑ 1-0

ΚΑΤΑΡ - ΙΡΑΝ 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK