Ποιος, ποιος ποιος (πρώτος στην ΑΕΚ) θα φαγωθεί...

Η ΑΕΚ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο που ο Γιούρι Ζντοβτς θα κριθεί (αυστηρά) από την πρώτη (επίσημη) στιγμή. Και για να σώσει τη δουλειά του δεν θ' αρνηθεί αλλαγές!

Ποιος, ποιος ποιος (πρώτος στην ΑΕΚ) θα φαγωθεί...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το δυνατό φίνις στην περυσινή σεζόν που είχε ως ανταμοιβή την τρίτη θέση, τον... τίτλο δηλαδή της πρώτης των... υπολοίπων, ο Γιούρι Ζντοβτς και οι συνεργάτες του πήραν (δικαιωματικά) την ευκαιρία να χτίσουν μια ολότελα δική τους ΑΕΚ.

Από το μηδέν, καταμερίζοντας όπως ήθελαν το χρήμα του Αγγελόπουλου και χωρίς παρεμβάσεις στις επιλογές. Έχοντας στο (κοφτερό ως πλέι μέικερ) μυαλό του ένα συγκεκριμένο πλάνο ο Σλοβένος διάλεξε παίκτες που ήθελε και κυρίως ήξερε καλά. Παίκτες που θα τον υπηρετήσουν και θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους. Κάτι που θα κάνει εξίσου αυτός.

Τούτο όμως έως ότου να νιώσει ότι... απειλείται η θέση του. Τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να παραδεχθεί το όποιο λάθος του και να σπεύσει να το διορθώσει. Έστω και με χρονοκαθυστέρηση, αφού βιάστηκε να κλείσει το ρόστερ με κοινοτικούς (από τη... βαλκανική), τη στιγμή μάλιστα που οι ανώτεροί του ψήφιζαν την τροποποίηση στο καθεστώς των ξένων!

Ο... εύκολος στόχος (θα) είναι ο Τζος Όουενς. Ο 28χρονος Αμερικανός ήρθε από δύο καλές σεζόν στην Ιταλία (Τρέντο, Βενέτσια) για να προσδώσει συγκεκριμένα στοιχεία στην Ένωση: αθλητικότητα, ενέργεια, τρέξιμο, καρφώματα, προστασία της ρακέτας. Συμπληρωματικός δηλαδή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Απ' όταν όμως προέκυψε το (απρόσμενο) διαζύγιο με τον Έλληνα σέντερ, οι ισορροπίες διαταράχθηκαν. Σαν να έχασε το ρόλο του και η καλή εικόνα των πρώτων φιλικών άρχισε να θολώνει. Φθίνουσα πορεία μέχρι τους πέντε πόντους κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και τους... μηδέν πόντους (με τρία φάουλ στο πρώτο 10λεπτο) απέναντι στην Τόφας.

Πήγες κοντά στον "Δικέφαλο" δεν κρύβουν ότι για τον Αμερικανό υπάρχει... μουρμούρα. Η οποία σταδιακά γίνεται αμφισβήτηση. Διότι κάθε νέος παίκτης είναι ένα στοίχημα για τον Ζντοβτς, το οποίο θα ήθελε πολύ να κερδίσει. Στην έσχατη περίπτωση όμως θα προτιμήσει να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες στην... κάβα του παρά να φθαρεί ο ίδιος και να τα χάσει όλα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το "δέσιμό" του με τον Μάικλ Ντίξον που πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκε στο υπόλοιπο σύνολο. Επειδή από άνθρωπο που ξέρει καλά τα εσωτερικά ο... Γεωργιανός γκαρντ είναι το... 1/3 της απόδοσης των "κιτρινόμαυρων", περιμένουν την ανταπόκριση του Όουενς στα plays με αυτόν στο ίδιο σχήμα.

Πώς θα συμπεριφερθεί έχοντας έναν παίκτη που μπορεί να τον εκμεταλλευτεί.

Η ανάγκη για σκορ από το "5" είναι μεγάλη, αφού οι λύσεις είναι πολύ περιορισμένες, και ο Όουενς οφείλει να... παίξει καλά. Αν ναι, έχει καλώς. Κερδίζει χρόνο και συνεχίζει. Διαφορετικά ο Ζντοβτς δεν θα διστάσει να πάρει το... κεφάλι του. Για να μην ρισκάρει ο ίδιος τη δουλειά του. Μια δουλειά στην οποία τόσο πολύ θέλει να πετύχει για να μην έχει πισωγύρισμα στην καριέρα του.

Εκτός κι αν νωρίτερα, φύγει άλλος...

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK