"Πόλεμος" ΕΠΟ - Super League (και) για την διαιτησία

Στο κενό φαίνεται ότι θα πέσουν οι προτάσεις της Super League για αναβάθμιση της διαιτησίας που δόθηκαν στις ομάδες πριν από δύο εβδομάδες αλλά ακόμη δεν έχουν συζητηθεί, ούτε ψηφιστεί επίσης.

"Πόλεμος" ΕΠΟ - Super League (και) για την διαιτησία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι έτοιμο να ανοίξει λοιπόν, άλλο ένα μέτωπο ανάμεσα σε ΕΠΟ και Λίγκα μετά την πρόσφατη κόντρα για τις αδειοδοτήσεις και τις αλλαγές στον κανονισμό που έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι στον... αέρα τα play offs (η ΕΠΟ .θέλει να αρχίσουν πριν εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων, η Super League θέλει σέντρα μετά την εξέταση).

Μία από της προτάσεις για την διαιτησία είναι η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕΔ) να αποτελείται από τρία άτομα και τα δύο από αυτά, ο πρόεδρος και ένα μέλος, να εκλέγεται από τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές και το τρίτο από το Δ.Σ. της Super League. 'Oπως τονίζει ο συνεταιρισμός στην πρόταση του... “με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται σε μέγιστο βαθμό, η ανάγκη να φύγει η Διαιτησία από τον εναγκαλισμό της ΕΠΟ”. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, και τα τρία μέλη επιλέγονται (δεν εκλέγονται) από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ όμως, δεν θέλει να αποχωριστεί την διαιτησία και όπως διεμύνησε πρόσφατα, συζητάει μόνο να διατηρήσει η FIFA τον έλεγχο της για ένα διάστημα και στη συνέχεια αυτός (ο έλεγχος) να επιστρέψει στην Ομοσπονδία που μέχρι τότε θα έχει αποκτήσει και εκλεγμένη διοίκηση.

Επίσης, απορρίπτονται οι προτάσεις για δημοσιοποίηση των βαθμών των διαιτητών και οι ποινές τους για τις οποίες η Λίγκα προτίθεται να ζητήσει ειδική άδεια από την UEFA.

Η μόνη πρόταση που συζητείται είναι η αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ (και στις εκλογές), με την οποία συμφωνούν τόσο η FIFA αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Η Λίγκα προτείνει τέσσερις ψήφους για κάθε μία από τις 14 ΠΑΕ (από μία που είναι τώρα), από μία ψήφο στον συνεταιρισμό, την Football League, τον ΠΣΑΠ και την Ομοσπονδία προπονητών και δύο ανά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (από τρεις). Η συγκεκριμένη... αναλογία όμως, δεν φέρεται να βρίσκει πολλούς υπέρμαχους στο Πάρκο Γουδή γιατί έτσι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποκτήσει... φωνή στις γενικές συνελεύσεις σε ότι αφορά τις ψηφοφορίες, φωνή που θα χαθεί από τις ΕΠΣ.

A.Π.

News 24/7

24MEDIA NETWORK