Πολλαπλές απογοητεύσεις

Πολλαπλές απογοητεύσεις
Καλησπέρα,ονομάζομαι Παπαδημητρίου Γιώργος και είμαι "πελάτης" της ΚΑΕ ΑΕΚ για τα διπλάσια περίπου χρόνια από την ανάληψη της προεδρίας από την οικογένεια Φιλίππου (είμαι κάτοχος διαρκείας από την τελευταία χρονιά που η ΑΕΚ αγωνίζονταν στο γήπεδο Ιωνικού Ν.Φ. και έχω ήδη ανανεώσει και για το επόμενο έτος).

Αιτία για την ακραία αυτή πράξη μου (την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος) είναι η κατάσταση στο μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ και το κερασάκι στην τούρτα η βίαιη (γιατί περί αυτού πρόκειται) απομάκρυνση του αρχηγού μας Νίκου Χατζή. Στην πορεία των χρόνων είτε με μπροστάρη τον κ.Γρανίτσα είτε με τον ίδιο τον κυρ Γιάννη είτε εσχάτως με τον Δ.Φιλίππου,ο κόσμος της ομάδας έχει δεχτεί πολλαπλές απογοητεύσεις από μια διοίκηση η οποία είχε προαποφασίσει να ακολουθήσει έναν δικό της δρόμο, χωρίς συναισθηματισμούς και με μόνο γνώμονα την διαφήμιση του ονόματος του ομίλου με την όσο το δυνατόν μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.

Αλλά και ως επιχείρηση να το δει κανείς το όλο εγχείρημα,η σημερινή διοίκηση είναι αποτυχημένη: εκδίωξε με άκομψο τρόπο manager πετυχημένους (Ντούντα,Ιωαννίδης), έχασε μέσα από τα χέρια της ικανότατα στελέχη χωρίς οικονομικό αντίκρισμα (Τσακαλίδης, Κακιούζης,Χατζής) και κάποια άλλα με πενιχρό αντίτιμο (Ντικούδης, Ζήσης) και το κυριότερο δεν κατόρθωσε σε κανένα χρονικό σημείο να κερδίσει νέα πελατεία -το αντίθετο μάλιστα απομάκρυνε και τους λίγους φανατικούς. Η όποια διακήρυξη από πλευράς διοίκησης για ανάγκη οικονομικών περικοπών πέφτουν μάλιστα στο κενό όταν μέσα στην περασμένη σαιζόν η διοίκηση προέβη σε οικονομικά επιβαρυντικές κινήσεις όπως η δημιουργία μπουτίκ (προσδοκώντας μελλοντικά έσοδα από ποιόν;) και η στελέχωση του τμήματος μάρκετινγκ (όχι δεν είναι ανέκδοτο), ενώ δεν κατέστη δυνατή καμία συμφωνία με χορηγό ή χορηγούς για την φανέλα,κατί που από μόνο του είναι τουλάχιστον ύποπτο όταν το Μαρουσάκι της FEL δηλώνει συμφωνίες χορηγικές ύψους 1.8 εκ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Μιλάμε είτε για απόλυτη ανικανότητα είτε για το πιθανότερο απόπειρα προβολής μόνο της ΦΑΓΕ στα παιχνίδια της ΑΕΚ σε Ελλάδα και euroleague (εξαγώγιμα προϊόντα) με μηδαμινό κόστος. Η χρονιά που έρχεται επίσης θα ήταν ιδιαίτερα κομβική για την ομάδα καθώς τελειώνει το εγγυημένο ευρωπαϊκό συμβόλαιο, υπάρχουν εγγυημένα έσοδα από το τρέχον τηλεοπτικό αλλά και από την περσινή ευρωπαϊκή πορεία και ταυτόχρονα θα κρίνονταν και η τύχη του προ διετίας εκπονηθέντος 3ετούς πλάνου με Κατσικάρη (άλλη περίπτωση και αυτή), σχέδιο που τερματίστηκε πρόωρα και βίαια χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Όταν μιλάω βέβαια για εξηγήσεις εννοώ εξηγήσεις αντρίκιες και πειστικές και όχι τις φαιδρές ανακοινώσεις σαν αυτές των τελευταίων χρόνων: "...η ΚΑΕ ΑΕΚ εύχεται καλή τύχη..."; ή κάποιες άλλες που στρέφονταν ενάντια στον κόσμο της ομάδας και ποτέ ενάντια στην συχνά πυκνά εχθρική διαιτησία ας πούμε.

Στο ρεζουμέ: η διοίκηση είναι αποτυχημένη λόγω έλλειψης οράματος και έμπνευσης και η τοποθέτηση μου είναι πέρα για πέρα τεχνοκρατική, οι δημοσιογράφοι πρέπει να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα και να μην φοβηθούν να την καταγράψουν και ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος του γεμίζοντας το Γαλάτσι και εκδηλώνοντας πολιτισμένα την αντίθεσή του (ειρωνεία αντί ύβρεων).

Ευχαριστώ
Γιώργος Παπαδημητρίου

Υ.Γ.1: Ποτέ δεν είναι αργά.....προς όλες τις κατευθύνσεις....η διοίκηση ας καταλάβει ότι η ΑΕΚ δεν είναι φυτώριο, αλλά μόνιμος διεκδικητής τίτλων εγχώριων και μη...και ο κόσμος ας σταθεί επιτέλους στο ύψος του...πάνω από πρόσωπα και αντιπαλότητες, η ομάδα.....
Υ.Γ.2: Την ημέρα της φυγής του Χατζή θα περίμενα μεγαλύτερα χτυπήματα από τον ’’φιλοενωσίτικο’’ Tύπο… αν όχι κεντρικά θέματα (μάλλον είναι πιο σημαντικό το θέμα από την απόκτηση του φέρελπη Κονέ…)

News 24/7

24MEDIA NETWORK