Πώς η ΑΕΚ απέκτησε την κορυφαία επίθεση με Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ με την έλευσή του στην ΑΕΚ κατάφερε να μεταμορφώσει τους "κιτρινόμαυρους" βάζοντάς τους σε ευρωπαϊκή τροχιά με ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, κυρίως όμως κάνοντας την ομάδα αισθητά πιο παραγωγική και θεαματική.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
jimenez EUROKINISSI SPORTS

Μετά τη νίκη της με 5-0 επί της Κέρκυρας, η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 51 γκολ σε 28 αγώνες, έναντι 50 γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός. Για να καταφέρουν ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" να κάνουν την... προσπέραση, χρειάστηκε να προηγηθεί η αγωνιστική μεταμόρφωσή τους, η οποία έγινε πράξη στις ημέρες που βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της.

Βλέπετε με τον Ισπανό προπονητή στο "τιμόνι" η ΑΕΚ δεν κατάφερε μόνο να... τρέξει ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, με το οποίο μπήκε σε ευρωπαϊκή τροχιά, αλλά και να παράγει θέαμα, φάσεις και γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 16 αγώνες πρωταθλήματος, πριν από την έλευση Χιμένεθ, η ΑΕΚ μετρούσε 23 γκολ, ενώ μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον Ισπανό κόουτς, έχει καταφέρει να πετύχει 28 γκολ σε 12 αγώνες.

Παράλληλα στην περίοδο αυτή η Ένωση μετράει 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, όταν στο προηγούμενο διάστημα είχε 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα και τα σκορ της ΑΕΚ επί των ημερών του Χιμένεθ:

ΑΕΚ - Αστέρας 2-0

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

ΑΕΚ - Βέροια 6-0

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-2

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3

Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ - Κέρκυρα 5-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK