Πως ήρθε στον Ατρόμητο ο... απρόθυμος Τόνσο

Toκυριακάτικο παιχνίδι του Ατρομήτου με τη Βέροια στο Περιστέρι εξελίχθηκε ως η πρώτη ποιοτική ποδοσφαιρική παράσταση του Μάρτιν Τόνσο στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός επιθετικός όχι μόνο σκόραρε αλλά ... ζάλισε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του δείχνοντας μερικά μόνο από τα στοιχεία για τα οποία τον προτίμησαν οι άνθρωποι της ομάδας το καλοκαίρι.

Πως ήρθε στον Ατρόμητο ο... απρόθυμος Τόνσο
tonso atromitos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφή αυτή πάντως πέρασε από σαράντα κύματα και τελικώς για να πραγματοποιηθεί έβαλε το χεράκι του ο... Κοσμίν Ματέι. Ο Τόνσο είχε προταθεί από μεγάλο γραφείο ατζέντηδων της Αργεντινής ήδη από τον Ιούλιο. Το εν λόγω γραφείο ειδικεύεται στους Αργεντινούς που αγωνίζονται στη Λατινική Αμερική εκτός της χώρας τους και έχει στο πελατολόγιό του προσωπικότητες όπωςo oμοσπονδιακός προπονητής της Κολομβίας Χοσέ Πέκερμαν.

Παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο ο Ατρόμητος δεν χρειαζόταν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τόνσο, αποφασίστηκε να γίνει μία πρώτη επαφή, καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Σ' αυτήν την επαφή ο Τόνσο ζήτησε χρήματα απαγορευτικά για το μπάτζετ του Ατρομήτου ενώ φάνηκε και σχετικά απρόθυμος να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα περιμένοντας προτάσεις από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ

Ολα άλλαξαν περίπου ένα μήνα μετά. Ο Ατρόμητος είπε το ναι στην πρόταση της Γκεσενμπιρλιγκί για τον Κοσμίν Ματέι και αυτομάτως προέκυψε η ανάγκη για την αγορά παίκτη στην επίθεση. Τούτη τη φορά ο Τόνσο παρουσιάστηκε περισσότερο διαλλακτικός. Οι προτάσεις που περίμενε από μεγάλα πρωταθλήματα δεν ήρθαν ποτέ ενώ και το κασέ του ήταν πια στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.

Ετσι είπε το ναι αφού έδωσε τη συγκατάθεσή του και ο τότε προπονητής της ομάδας Τραϊανός Δέλλας. Αυτό που ξεχώρισαν οι άνθρωποι του Ατρομήτου κυρίως στον Τόνσο ήταν κυρίως η τρομερή ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Επίσης έχει τη δυνατότητα να παίζει ουσιαστικά σε τρεις θέσεις. Δεκάρι, δεύτερος φορ αλλά και εξτρέμ.

Στον Ατρόμητο ήρθε με μειωμένη τη φυσική του κατάσταση γι' αυτό και δουλεύει έξτρα μέσα στην εβδομάδα για να καλύψει αυτό το κενό. Γι' αυτό άλλωστε μέχρι στιγμής δεν είχε έκρηξη και δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Τα πράγματα όμως βελτιώνονται και πλέον ο Τόνσο είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Η τεχνική κατάρτισή πάντως δεν του λείπει, αυτό είναι φανερό.

Ν. Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK