Πόσο θα κρατήσουν οι χοροί;

Πόσο θα κρατήσουν οι χοροί;

Μακάρι να βγω ψεύτης, όμως πολύ φοβάμαι ότι η ευφορία που συνόδεψε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος δεν θα κρατήσει πολύ. Ο λόγος: Εκτός από μερικά ωραία καινούρια γήπεδα, τίποτε άλλο δεν έχει αλλάξει. Μόλις αρχίσουν τα κονταροχτυπήματα στην κορυφή και στην ουρά, τότε θα τους φαίνεται ύποπτη και κατευθυνόμενη κάθε διαιτησία, τότε θα επιστρατευθούν τα καλόπαιδα της θύρας 7, 13, 21 και βάλε, τότε θα αρχίσουν και οι φυλλάδες να ρίχνουν κάθε μέρα λάδι στην φωτιά.

Ιδιαίτεροι κίνδυνοι θεωρώ ότι θα προέλθουν από την πλευρά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι καζάνι που βράζει και όπως φαίνεται κανείς δεν είναι σε θέση να ελέγξει τους κακούς οπαδούς του, ούτε ο Αναστασιάδης δυστυχώς. Η ευκολία με την οποία έβαλαν φωτιά στην ανακαινισμένη Τούμπα προκαλεί ανατριχίλα, οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται τίποτε.

Η ΑΕΚ, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για την ανανεωμένη ομάδα της, επίσης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ελέγξει τους φανατικούς της, μια και η διοίκηση Νικολαϊδη επέλεξε την οδό της συστράτευσης αντί της απομόνωσης.

Μακάρι οι δύο μεγάλοι να κάνουν καλή πορεία στο CL, διαφορετικά φοβάμαι ότι και αυτοί θα γυρίσουν εύκολα στα παλιά, μολονότι φαίνεται ότι ιδίως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί σοβαρά να γυρίσει σελίδα. Μεγάλες ελπίδες έδωσε πάντως και ο Ολυμπιακός με τη λαοσύναξη που θύμιζε τη δεκαετία του 70.

Αισιόδοξα μηνύματα όπως πάντα από τους μικρότερους: Οι νεοφώτιστοι Καλαμαριά, Κέρκυρα και Εργοτέλης μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστες εκπλήξεις με πραγματικά ωραία γηπεδική ατμόσφαιρα, ιδίως αν δεν μείνουν νωρίς πίσω στη βαθμολογία.

Ηρακλής, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Ξάνθη μπορούν να μαζέψουν - και να κρατήσουν - κόσμο κοντά τους. Αν μάλιστα καταφέρουν και οι φτωχοπρόδρομοι Χαλκηδόνα, Ιωνικός και Αιγάλεω να έχουν τους οπαδούς μαζί τους μέχρι τέλους, τότε ναι, το φετινό πρωτάθλημσ μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για κάτι καλύτερο. Κάτι καλύτερο που δεν θα κριθεί βέβαια μέσα σε μια χρονιά.

Τέλος, ευχή όλων πρέπει να είναι και η καλή πορεία της νέας μεγάλης αγάπης μικρών και μεγάλων, της Εθνικής Ελλάδος, που όσο κανείς άλλος μπορεί να επιδράσει θετικά στην ομαδική συμπεριφορά. Ο καιρός θα δείξει.


News 24/7

24MEDIA NETWORK