Πριν το πριμ

Πριν το πριμ

"Πρόεδρε δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για το πριμ του ντέρμπι..."

"Με έχει πρήξει με αυτό το θέμα! Βρήκε την περίοδο να μου το πει που δεν έχω όρεξη! Ολα στραβά πηγαίνουν!"

"....."

"Πόσο πριμ είπαμε ότι θες;"



ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

O Εμίλιο Δοκάρεζ ξεκίνησε την καριέρα του στο Μπιλμπάο, στις ακαδημίες της ομάδας της Χώρας των Βάσκων. Τα πάντα ήταν υπέροχα στην ζωή του Εμίλιο μέχρι τη στιγμή που τα «λαγωνικά» της Πριμέρα ανακάλυψαν το ταλέντο του.

Σε ηλικία 17 ετών ο Δοκάρεζ είχε γίνει το μυστικό όπλο κάθε Ισπανού μάνατζερ που σεβόταν τον εαυτό του. Οι επισκέψεις στο σπίτι του από κουστουμάτους κύριους που του έταζαν μεταγραφή στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα ήταν σχεδόν καθημερινές. Ο πατέρας του Εμίλιο, Γκαΐθκα, δεν είχε υπογράψει με κανέναν και συμβούλευε τον γιο του να περιμένει κι άλλο. Η αγαπημένη του Αθλέτικ είχε κάνει σημαντική πρόοδο και η προοπτική να συνεχίσει για μερικά χρόνια την καριέρα του εκεί δεν ήταν τόσο άσχημη.

Υπήρχε βέβαια και ο ΕΤΑ, που είχε απειλήσει ανοιχτά την οικογένεια του νεαρού άσσου πως αν έφευγε από την ομάδα του Μπιλμπάο για μια εκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, σύσσωμη η οικογένεια Δοκάρεζ θα απολάμβανε τα κρύα νερά του ωκεανού.

Ο Εμίλιο είχε χάσει την ηρεμία του ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και μόνο αυτό τον ένοιαζε, αλλά οι «σειρήνες» των εκατομμυρίων ηχούσαν στα αυτιά του σαν μελωδία. Φυσικά και δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε μετά την τυχαία συνάντηση που είχε μετά το τέλος μιας απογευματινής προπόνησης με έναν άσημο μάνατζερ από την Ελλάδα που άκουγε στο όνομα «Κυριάκος Φερταμόλας»...

Αχιλλέας Κεφαλάς: O Eμιλιο ηξερε απο την πρωτη στιγμη οτι αυτος ο διολου ποδοσφαιρικης υποληψης μανατζερ θα ηταν το διαβατηριο του για την διεθνη καριερα που παντα ηθελε... Απο την αλλη ο Κυριάκος Φερταμολας ηταν ενας ανθρωπος που το τοπι το γνωριζε βαθια. Ηταν αυτος που εφερε τον μεγαλο ΡουμάνοΜητσεάνΧασογκολεάν στην Ελλαδα για τον Πανπαραγκικό...

Ο Κακος ο Φερταμολας ομως ηταν κατι παραπανω απο ενας απλος μανατζερ... Ηταν ο μυστικος κατασκοπος της ΕΤΑ στα Βαλκανια. Το μανατζμεντ ηταν απλως η βιτρινα. Μια επικερδης βιτρινα...

Χρίστος Χριστοφίδης: Ο νεαρός Εμίλιο είχε στα χεριά του μυθικές προτάσεις από αμέτρητους μάνατζερ αλλά ο κ. Κυριάκος Φερταμόλας πήρε την χρυσή υπογραφή του σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέρνοντας το για πολλούς Έλληνες το πρακτικά ακατόρθωτο. Τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης πήραν κυριολεκτικά φωτιά και μιλούσαν για ακόμα μια Ελληνική κλεψιά εις βάρος του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Οι μνήμες από την ποδοσφαιρική πειρατική άλωση τις ιβηρικής χερσονήσου βλέπετε ήταν ακόμα νωπές. Πολλοί Ισπανοί δεν δίστασαν να τον αποκαλέσουν προδότη και πολλοί μιλούσαν για ανωριμότητα και απερισκεψία, ρίχνοντας όμως ταυτόχρονα ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης στον Έλληνα μάνατζερ.

Ο Εμίλιο όμως έκλεισε τα αυτιά του και ακολούθησε αυτό που η συνείδηση του τον πρόσταζε. Ήξερε τις δυνατότητες του όσο κανείς , το Μπιλμπάο αργά η γρήγορα θα γινόταν μια είσοδος προς τις ομάδες-γαλαξίες αλλά ταυτόχρονα ένα κελί που δεν θα μπορούσε ποτέ να φύγει. Η ασφάλεια της οικογένειας του ήταν πιο σημαντικό από οποιοδήποτε ποσό χρημάτων και τα όνειρα του δεν μπορούσαν να περιοριστούν στο χλοοτάπητα του «Σαν Μαμες» στο προσεχές μέλλον.

Η Ελλάδα δεν ήταν πια μια ομάδα ξεχασμένη από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός και η Αεκ είχαν κάνει σημαντικά άλματα προόδου στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα η παρουσία του Ριβαλντο στα ελληνικά γήπεδα ενέπνεε περισσότερη εμπιστοσύνη στο Δουκαρεζ και το πάθος τον ελλήνων φίλαθλων ήταν κάτι που αγωνιούσε να βιώσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Φερταμόλας άρχισε να του λέει για την όμορφη Ελλάδα, το πόσο πολύ αγαπούσαν εκεί το ποδόσφαιρο, τα υπέροχα γήπεδα, τον φίλαθλο λαό και το συναρπαστικό πρωτάθλημα γεμάτο σασπένς. Ο Εμίλιο αθώος και άβγαλτος καθώς ήταν πείσθηκε και δέχτηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο ενός σύλλογου μεγάλου που δεν υπάρχει άλλος, τον Παναθηναϊκό.

Το ραντεβού έγινε μετά από μια εβδομάδα στο γραφείο του προέδρου, κυρ. Βαρδινομπάμπη. Από την αρχή ο κ. Βαρδινομπάμπης ήταν ξεκάθαρος και ειλικρινής. «Ο προπονητής που έχουμε αυτό τον μήνα μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για σένα. Πιστεύει ότι μπορείς να μας βοηθήσεις στη πορεία μας στο πρωτάθλημα και κυρίως στους αγώνες του champions league που όπως θα ξέρεις παίρνουμε μέρος ανελλιπώς στον πρώτο γύρο τουλάχιστον. Εγώ, καθότι κυμπάρης άνθρωπος, σου προσφέρω 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή 60 ολόκληρα ευρώ παραπάνω από τον βασικό συν το ΙΚΑ σου για ένα χρόνο. Σκέψου την προβολή σου στο εξωτερικό, θα παίζεις και στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας …»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό πανηγύριζαν την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του champions leuge. H ομάδα του Πειραιά είχε κερδίσει επιτέλους εκτός έδρας και μάλιστα μέσα στο Anfield τη Liverpool, με 1-0 με γκόλ του Τζόρτζεβιτς, και όλοι πλέον οι φίλαθλοι περίμεναν από την πρόεδρο τη μεταγραφή ενός μεγάλου επιθετικού που τους είχε υποσχεθεί σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο πρόεδρος βλέποντας την ανάγκη της ομάδας σε επιθετικούς, αλλά και τα ταμεία γεμάτα από τα πριμ της UEFA δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Φώναξε τον Λούβαρη και του είπε:
«Να σου πώ ρε Λούβαρη, πως τον λένε εκείνον τον πιτσιρικά της Μπιλμπάο που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό;» «Εμίλιο Δοκάρεζ πρόεδρε, γιατί ρωτάς» «Θέλω να ψάξεις να βρεις ποιόν έχει μάνατζερ και να τον φέρεις στο Θρύλο μας, πληρώνω όσο, όσο!!» «Μα πρόεδρε, αυτός έχει υπογράψει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Άσε που δεν ρωτήσαμε και τον προπονητή μας αν του κάνει για τη θέση του επιθετικού» «Σιγά μην δε του κάνει κιόλας, κάνε αυτό που σου λέω!»

Έτσι και ύστερα από ατελείωτες συζητήσεις και πολλά Ευρώ ο Εμίλιο υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αφήνοντας στα "κρύα" του λουτρού τον Παναθηναϊκό. Χαμός στο αεροδρόμιο από χιλιάδες φίλους του θρύλου, που έσπευσαν να υποδεχθούν τον Εμίλιο που μένει άναυδος από την υποδοχή του κόσμου και μέσω του πατέρα του δηλώνει πως είναι πολύ ευτυχισμένος που ήρθε στον Ολυμπιακό και πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να διακριθεί στην Ευρώπη.

Όλα ήταν έτοιμα λοιπόν για την πρώτη εμφάνιση του Εμίλιο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

συνεχίζεται...



Με την υπογραφή...

Τι ψάχνουν δέκα ξανθιές στα ερείπια της Τροίας;

Τον Μπραντ Πιτ!!!

News 24/7

24MEDIA NETWORK