Προσβολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο ξένος ρέφερι σύμφωνα με την ΑΕΚ!

Κατά της απόφασης του Μέλο Περέιρα να ορίσει ξένο διαιτητή είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Για τους “κιτρινόμαυρους” η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει προσβολή προς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσβολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο ξένος ρέφερι σύμφωνα με την ΑΕΚ!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κράτησε χαμηλούς τόνους όλο αυτό το διάστημα που η ΕΠΟ δεν μπορούσε να καταλήξει στο ποιος διαιτητής θα σφυρίξει τον σαββατιάτικο τελικό με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μετά τον ορισμό... απασφάλισε.

Οι “κιτρινόμαυροι” τα έβαλαν με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι προσέβαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο με την ενέργειά του να... εισάγει διαιτητή από το εξωτερικό.

Παράλληλα εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες ρέφερι, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Μπορμπαλάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στον ορισμό ξένου διαιτητή από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με σεβασμό στο πρόσωπο αλλά και τη διαιτητική καριέρα του κ. Μπορμπαλάν, χωρίς καν να μας ενδιαφέρει το ποιος θα ήταν ο διαιτητής του τελικού και χωρίς την παραμικρή διάθεση να δυναμιτίσουμε το κλίμα του αγώνα, αφού παραμένουμε οι μοναδικοί υπέρμαχοι των χαμηλών τόνων σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον Ελληνα διαιτητή!

Αφήνουμε στην άκρη ότι ο συγκεκριμένος ορισμός δημιουργεί βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, εγείροντας ακόμα και ζήτημα ένστασης κατά του κύρους του τελικού και εκφράζουμε την απορία μας για τη σκοπιμότητα ορισμού ξένου διαιτητή στην πρώτη ποδοσφαιρική σεζόν, μετά από πολλά χρόνια, που κατά γενική ομολογία η ελληνική διαιτησία με τα όποια λάθη της έδωσε επιτυχημένες εξετάσεις και κατά γενική ομολογία δεν καθόρισε την εξέλιξη του εγχώριου πρωταθλήματος.

Επιβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη εμπιστοσύνη της ΠΑΕ ΑΕΚ στους Ελληνες διαιτητές και το ότι δεν είχαμε την παραμικρή ένσταση ορισμού στον τελικό οποιουδήποτε Ελληνα διεθνούς διαιτητή, τον οποίο στην πράξη ακυρώνει με την αδιανόητη επιλογή του ο κ. Μέλο Περέιρα ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή εκτιμώντας ότι πρόσβαλε κατά τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο.

Κύριε Περέιρα, αμείβεστε πλουσιοπάροχα από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να βελτιώσετε και όχι για να καταργήσετε την ελληνική διαιτησία γυρνώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο σαράντα χρόνια πίσω!

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τον Ισπανό διαιτητή, όπως δεν θα είχαμε με τον οποιοδήποτε διηύθυνε τον τελικό του Σαββάτου και ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν γίνεται όμως να συναινέσουμε στην υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας από έναν απόλυτα επιπόλαιο, πρόχειρο και ασόβαρο χειρισμό."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK