Πρωταθλητών το ανάγνωσμα!

Πρωταθλητών το ανάγνωσμα!
Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με συνδυασμό κάποιων αποτελεσμάτων στο νήμα, με διαφορά «στήθους» από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά από τις «γκέλες» σε 2 κρίσιμες αγωνιστικές έχασε τα κεκτημένα, κυνηγώντας στο τέλος τις δικές του πιθανότητες για την πρωτιά ενώ η ΑΕΚ πάλεψε όλη την χρονιά, χωρίς αρχικές προσδοκίες για κάτι σημαντικό, καταφέρνοντας να αφήσει με την καλή της πορεία πολλούς «άφωνους». Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ανάκτησε την αγάπη του κόσμου της και στην πορεία σημαντικές πιθανότητες για το πρωτάθλημα!

Τώρα για το ποιος έχυσε το γάλα τόσο στο τέλος όσο και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί όλοι λίγο-πολύ κλώτσησαν ευκαιρίες και βαθμούς, σε ένα πρωτάθλημα που η δράση εντός των αγωνιστικών χώρων απασχόλησαν λιγότερο τις εφημερίδες και γενικότερα τον Τύπο αφού οι οπαδοί κέρδισαν την μερίδα του λέοντος στα εξώφυλλα και στα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών... Μοτίβο που δυστυχώς παραμένει σταθερό, δίνοντας πολλούς βαθμούς ...«πληγής» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο...!

Στην «αντίπερα όχθη» της Ευρώπης και του Champions league, απολαύσαμε ποδόσφαιρο με πολλές όμορφες φάσεις και ανατροπές σε όλη την διάρκεια του, με κυριότερη αυτή του Τελικού όπου η Λίβερπουλ γύρισε σε 6 λεπτά έναν αγώνα που φαινόταν ότι η κατά πολλή καλύτερή της Μίλαν στο πρώτο ημίχρονο (αλλά και του αγώνα γενικότερα) είχε πάρει το κύπελλο στα αποδυτήρια από την ανάπαυλα. Η ρωσική ρουλέτα των πέναλτι στο τέλος «έδειξε» ...κόκκινο και η μπίλια «χοροπηδούσε» στους ρυθμούς του Dudek, που με 2 αποκρούσεις και μία εκτέλεση πέναλτι μακριά από το δεξί του ¨γάμα¨ χάρισε την κούπα με τα ...«μεγάλα αυτιά»! Ήταν μία γιορτή, στην οποία ...«Μ-ιλάν» μόνο οι παίχτες!

Θα κλείσω με την ευχή-προσμονή το χάσμα του Eλληνικού πρωταθλήματος να γεφυρωθεί με αυτό της Ευρώπης και οι οπαδοί να γίνουν φίλαθλοι εντός και εκτός γηπέδων, όχι βέβαια ως εκ θαύματος, αλλά με την συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπευθύνων, με πράξεις αντί υποσχέσεων και με διάθεση προσφοράς χωρίς σκοπιμότητες για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η κληρονομιά τόσο του Euro όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...... και το παν είναι η αρχή!!(...αλλά πότε;!)

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Μακρής

News 24/7

24MEDIA NETWORK