Πρώτος γύρος: Πίσω από τις κάμερες

Πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος είχε ενδιαφέρον και πίσω από τις κάμερες. Το contra.gr κατέγραψε τα σημαντικότερα στιγμιότυπα έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, τα γεγονότα και τις δηλώσεις μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πρώτος γύρος: Πίσω από τις κάμερες
1η αγωνιστική:

Το πρωτάθλημα αρχίζει τον Αύγουστο και τα βλέμματα συγκεντρώνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προέρχεται από τον αποκλεισμό της από το κύπελλο UEFA και τις μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά και χρειάζεται τη νίκη κόντρα στους "πράσινους" όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα. Με πρωταγωνιστή τον Κύρο Βασσάρα και τον Παναθηναϊκό να "φωνάζει" για το πέναλτι που έδωσε στην ΑΕΚ, το ντέρμπι ολοκληρώνεται με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Στις δηλώσεις του ο Χενκ τεν Κάτε εμφανίζεται ιδιαίτερα καυστικός προς τους ποδοσφαιριστές του, ενώ ο Γιώργος Δώνης αισθάνεται δικαιωμένος. Το κλου του ντέρμπι ήταν η εμφάνιση του Ζοζέ Μουρίνιο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για να "κατασκοπεύσει" τον Παναθηναϊκό ενόψει του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι δηλώσεις του... Ουζμπέκου πλέον Ριβάλντο, ο οποίος τονίζει πως αποχωρεί από την ΑΕΚ χαρούμενος.

Αρκετά χιλιόμετρα πιο πέρα και συγκεκριμένα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επικρατεί με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, αλλά στη συνέντευξη Τύπου οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με την Ανόρθωση, η οποία λίγες μέρες νωρίτερα απέκλεισε τους ερυθρόλευκους από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Η απάντηση του Ισπανού δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη: "Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να ξεχάσουμε την Ανόρθωση, γιατί αλλιώς θα αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου!"

Στην Κρήτη, ο ΠΑΟΚ κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με νίκη, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ. Με αυτή τη νίκη, ο δικέφαλος του Βορρά "έσπασε" δύο αρνητικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, είχε να κερδίσει εκτός έδρας σε πρεμιέρα εδώ και 24 χρόνια (23 Σεπτεμβρίου 1984), ενώ η νίκη επί του ΟΦΗ ήταν η πρώτη εκτός Θεσσαλονίκης μετά από αυτή επί του Ιωνικού με 2-0 στις 17 Μαρτίου του 2007!

Στη Νέα Σμύρνη, τέλος, ο Πανιώνιος γνωρίζει την ήττα από την Ξάνθη και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει φραστικό επεισόδιο με 3-4 οπαδούς του Πανιωνίου με αφορμή την πώληση των Φερνάντεζ και Τζιμπούρ. Οι πρώτες σκέψεις παραίτησης περνούν από το μυαλό του.

2η αγωνιστική:

Στο Καυταντζόγλειο Ηρακλής και ΟΦΗ μένουν στο 1-1, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, με την κρητική ΠΑΕ να μοιάζει ακυβέρνητο καράβι μετά τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών του (πλην των αδερφών Βατσινά). Στις Σέρρες ο Πανιώνιος περνάει αλώβητος με 1-0 επί του Πανσερραϊκού, αλλά το θέμα που ξεχωρίζει είναι αυτό που έχει ξεσπάσει με τον Λάμπρο Χούτο. Τα πρώτα σύννεφα κάνουν την εμφάνισή τους...

Στην Τούμπα τέλος, γίνεται το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες μοιράζονται από έναν βαθμό ισοπαλίας μετά το τελικό 1-1, ενώ ο Φερνάντο Σάντος έχει φραστικό επεισόδιο με τον Χουανφράν. Λίγο αργότερα, απέδωσε το επεισόδια στην κακή μετάφραση. " Υπήρξε μια παρεξήγηση ανάμεσα στα ισπανικά και τα πορτογαλικά. Δεν έγινε κάτι", ήταν η τοποθέτηση του Χουανφράν.

3η αγωνιστική:

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου το τριφύλλι επικρατεί με 2-1. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Χενκ τεν Κάτε ξεσπά... στη Μαντόνα: "Θα προτιμούσα να αγωνιστούμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η Μαντόνα είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Παναθηναϊκό". (σσ το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη αναβλήθηκε λόγω της συναυλίας της Μαντόνα στο ΟΑΚΑ). Το παιχνίδι γίνεται στις 29/10 και ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ανέλπιστη εντός έδρας ήττα με 3-2. Ο Κουτσιανικούλης είναι το πρόσωπο του αγώνα, το κλίμα στο ΟΑΚΑ σημαδεύτηκε από ένταση και αποδοκιμασίες, ενώ ο Τεν Κάτε εμφανώς απογοητευμένος δήλωνε: "Ντρέπομαι για το αποτέλεσμα".

Στο Αλκαζάρ, η Ξάνθη -στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου- επικρατεί 1-0 της Λάρισας, με τον Ελληνα τεχνικό να αφιερώνει το αποτέλεσμα στους προκάτοχούς του: "Η νίκη ανήκει περισσότερο στους κ.κ. Μαντζουράκη και Κατρακυλάκη".

4η αγωνιστική:

Η εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ λήγει χωρίς νικητή (0-0), αλλά για πολλές μέρες μετά το τελευταίο σφύριγμα άπαντες ασχολούνται με το σκληρό παιχνίδι των Κρητικών και τη φάση του 39ου λεπτού όπου ο Μπαρκαουάν κάνει σκληρό μαρκάρισμα στον Μπελούτσι.

Στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ λυτρώνεται από τον Παντελή Καφέ και παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις (2-2), αλλά ο διαιτητής Σταυρίδης φρόντισε να "κλέψει" τη δόξα των ποδοσφαιριστών, κάνοντας δύο σοβαρά λάθη (ακυρωθέν γκολ Εντίνιο, μη καταλογισμός πέναλτι στο Χούτο).

Το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη λήγει με νικητή τον δικέφαλο του Βορρά (1-0) και τον Βιερίνια με σοβαρό τραυματισμό μετά από αντιεπαγγελματικό τάκλιν του Βιτόλο. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα του Αρη στο πρωτάθλημα με αποκορύφωμα την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Λάμπρος Σκόρδας φρόντισε να καθησυχάσει τους πάντες: "Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Και πέρυσι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια συγκέντρωσε 50 βαθμούς".

5η αγωνιστική:

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο επικρατεί 2-0 της ΑΕΚ και τα πρώτα σύννεφα στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο για τον Γιώργο Δώνη κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο πιο επεισοδιακό παιχνίδι της αγωνιστικής η Λάρισα επικρατεί 4-3 του ΟΦΗ στο Αλκαζάρ, με τη διαιτησία να είναι στο επίκεντρο. Ο Κώστας Πηλαδάκης δηλώνει πως: "Δεν γουστάρουμε να κερδίζουμε έτσι", ενώ ο Φανούρης Βατσινάς βρήκε τον λόγο που ο ΟΦΗ αδικήθηκε από τα λάθη του διαιτητή: "Συγγνώμη που κόψαμε βαθμούς από τον Ολυμπιακό...".

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Αρης επικρατεί στις καθυστερήσεις του Ηρακλή με 1-0 με γκολ του Λέμπο, ενώ στο Παγκρήτιο ο ΠΑΟΚ φέρνει "λευκή" ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

6η αγωνιστική:

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, αλλά το αποτέλεσμα (0-0) δεν αναδεικνύει νικητή. Το ματς σημαδεύεται από τον θάνατο 70χρονου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης.

Στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Δώνης αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, Λάρισα, η οποία με γκολ του Σαρμιέντο στις καθυστερήσεις παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), τον πρώτο από το 1989! Ο Δώνης ψάχνει τη δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθεί να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα: "Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και η ομάδα και ο κόσμος. Θεωρούμε ότι χάσαμε τη νίκη από μια ατυχία. Πιστεύω ότι δεν έχετε καταλάβει πόσο καλοί παίκτες είστε και αυτό αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Τη μισή θέληση που είχατε στο δεύτερο ημίχρονο αν την είχατε και στο πρώτο θα είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Φάγαμε ένα γκολ από ατυχία, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να καταλάβετε πόσο καλοί παίκτες είστε. Κοιτάζουμε μπροστά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Ηράκλειο, τέλος, ο ΟΦΗ γνωρίζει βαριά ήττα από τον Θρασύβουλο με 1-3 και ο κόσμος ξεσπάει στον Φανούρη Βατσινά: "Για ποια κρίση μιλάτε; Αγωνιστική; Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που φταίνε. Το πρόβλημα είναι ο Βατσινάς και η οικογένειά του; Το πρόβλημα θα λυθεί αν πωληθεί ο ΟΦΗ; Σε όποιους βροντάει η τσέπη τους ας έρθουν να πάρουν την ομάδα. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Οποιος θέλει ας έρθει να με βρει!", τονίζει μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μετά το τέλος του αγώνα.

7η αγωνιστική:

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός "πετάει" δύο βαθμούς φέρνοντας 2-2 με τον Ηρακλή. Ο Τεν Κάτε, πάντως, παραμένει αισιόδοξος: "Πάντα είμαι αισιόδοξος και αν δεν ήμουν θα είχα παραιτηθεί".

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Ολυμπιακός γνωρίζει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, από τον Αρη με 1-0. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επιστρέφει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ως αντίπαλος αυτή τη φορά και αποδοκιμάζεται από τον κόσμο, για να δηλώσει μετά το τέλος του ματς: "Εδώ ήταν το σπίτι μου. Τώρα παίζω σε άλλη ομάδα, στον Ολυμπιακό και προσπαθώ για το καλό του. Ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά στον Αρη και στα χρόνια που ήμουν στην ομάδα προσπαθούσα να δίνω ό,τι περισσότερο μπορούσα. Θεωρώ ότι είναι άδικο όλο αυτό, αλλά ο κόσμος έχει τη δική του κρίση". Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Σκόρδας αναφέρεται στην αντιμετώπισει που έχει ο Αρης από τη διαιτησία: "Εδώ και δύο χρόνια παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ο Αρης κερδίζει τα παιχνίδια όταν τα αξίζει. Είμαστε η μοναδική φυσιολογική ομάδα. Η ομάδα δικαιούται να ελπίζει σε κάτι παραπάνω. Σήμερα ευτυχώς κερδίσαμε. Είναι δύσκολο να παίζουμε εναντίον όλων".

Στη Φυλή, τέλος, η ΑΕΚ αυτοκτόνησε κόντρα στον νεοφώτιστο Θρασύβουλο πετώντας στα σκουπίδια το προβάδισμα με 0-3 που είχε αποκτήσει. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-3 και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το ματς σημαδεύεται από τα επεισόδια αγανακτισμένων οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και από το κακό κλίμα στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο. Κλίμα, το οποίο έφερε τον Ντέμη Νικολαΐδη στους Θρακομακεδόνες την επόμενη μέρα ώστα να στηρίξει τον Γιώργο Δώνη.

8η αγωνιστική:

Στο Καυταντζόγλειο, Ηρακλής και ΠΑΟΚ μένουν στο 1-1, αλλά το ντέρμπι σημαδεύεται από τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες, αλλά και έξω από το γήπεδο. Μετά το τέλος του αγώνα, το μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Νίκος Χαΐτογλου, δήλωνε: "Κατά ένα μεγάλο ποσοστό απέτυχαν τα μέτρα. Εκ του αποτελέσματος απέτυχε η Αστυνομία. Επί της ουσίας δεν τηρήθηκε η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και έχουμε τραυματίες στο νοσοκομείο. Δεν θα αναφερθώ στα επεισόδια και στις ζημιές, αλλά αν είναι συνθήκες αυτές για να γίνει ένας αγώνας, τότε πρέπει να σκεφτούμε ξανά κάποια πράγματα για τη λίγκα. Εγώ είδα πάνω από 5 με 6.000 φίλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο που μόνο κόσμια δεν συμπεριφέρθηκαν. Δεν είναι συνθήκες αυτές για να γίνεται ένα ντέρμπι. Σε κανένα σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ασφαλής ο αγώνας".

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικρατεί του Αστέρα Τρίπολης στις καθυστερήσεις με 2-1 και ο Γιώργος Δώνης ξεσπάει σε κλάματα λόγω της έντασης του αγώνα. Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, έβαλε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της ΑΕΚ, 7 μήνες πριν την προγραμματισμένη αποχώρησή του: "Δεν περίμενα ποτέ, ότι τα πιο απογοητευτικά συναισθήματα μου θα ήταν μετά από νίκη της ομάδας. Λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου. Προσπάθησα να αλλάξω νοοτροπία στον κόσμο μας, αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό δεν είναι καρφί για τον κόσμο, αλλά λάθος δικό μου. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος μίας ομάδας που γιουχάρεται όταν βάζει γκολ. Αν γιουχάρουμε την ώρα του αγώνα είναι σα να σκάβουμε τον λάκκο μόνοι μας και αυτό η ΑΕΚ το κάνει χρόνια. Το πρόβλημα μας είναι εσωτερικό. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει Δ.Σ. και θα μάθετε τον αντικαταστάτη μου. Εγώ φταίω, γιατί δεν κατάφερα να δημιουργήσω ένα καλύτερο κοινό για την ομάδα. Δεν παίρνω αποφάσεις που μπορεί να μετανιώσω την επόμενη ημέρα", δήλωνε μεταξύ άλλων.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός, αν και με 10 παίκτες, περνάει αλώβητος με 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο με γκολ του Γιάννη Γκούμα. Η διαιτησία είναι και πάλι στο επίκεντρο με τον Γιώργο Καραγκούνη να δηλώνει: " Γυρίσαμε στις παλιές καλές εποχές. Εγώ που ήμουν και παλιά στην ομάδα, γυρίσαμε στις παλιές καλές εποχές. Η αντιμετώπιση στον Παναθηναϊκό, σε μια ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει παίκτες στην Εθνική, είναι απάραδεκτη". Από την πλευρά του, ο Εβαλντ Λίνεν κάνει επίθεση στον αρχηγό του Παναθηναϊκού: "Σέβομαι τον Καραγκούνη ως ποδοσφαιριστή, είναι από τους καλύτερους, αλλά τείνει να γελοιοποιήσει την καριέρα του. Δεν έχει την ανάγκη να εκβιάζει συνεχώς φάουλ, να διαμαρτύρεται και να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο. Θα περίμενα από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να είναι πιο επαγγελματίας".

Στο Παγκρήτιο, η νέα ήττα του ΟΦΗ (με 2-0 από την Ξάνθη με δύο γκολ του Σουάνη) φέρνει νέα γκρίνια, αλλά και την αντίδραση των οπαδών της κρητικής ομάδας. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα το Παγκρήτιο βρισκόταν σε κατάσταση πολιορκίας, με εκατοντάδες εξαγριωμένους οπαδούς του ΟΦΗ να έχουν κλείσει όλες τις εξόδους του Παγκρήτιου περιμένοντας να βγει ο Φανούρης Βατσινάς. Ο ίδιος πάντως βρισκόταν μέσα στο στάδιο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων και μετά από αρκετή ώρα φυγαδεύτηκε χωρίς να τον αντιληφθεί ο κόσμος.

9η αγωνιστική:

Η 9η αγωνιστική σημαδεύτηκε από το ντέρμπι των "αιωνίων", Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι έχει ελάχιστες φάσεις και το θέαμα είναι κακό, ωστόσο το ενδιαφέρον κομμάτι ήταν, ως είθισται σε αυτά τα ματς, το εξωαγωνιστικό, με τον Σάββα Θεοδωρίδη να "κλέβει" την παράσταση: "Οταν ερχόμασταν μας πήγαν από την Ελευσίνα και κάναμε μία ώρα και 10 λεπτά. Εμείς δεν μασάμε από αυτά. Ημουν μόνος με 60 χιλιάδες. Toυς φταιεί η ελληνική διαιτησία που έχασαν από τον Εργοτέλη και ήρθαν ισόπαλοι με τον Ηρακλή; Ζούγκλα ήταν εδώ! Τρεις μήνες να παίζαμε, γκολ δεν θα τρώγαμε. Τους έχουμε για πλάκα. Παίξαμε με σβηστές μηχανές. Ανετα πήραμε την ισοπαλία. Αντί να ασχολούνται με τη διαιτησία ας κοιτάξουν να φτιάξουν ομάδες. Αν δεν πάρουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κάλεσα τον κ.Τεν Κάτε στο Καραϊσκάκη για να του δείξω τι θα πει φιλοξενία. Είναι πολύ καλός προπονητής και δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία".

10η αγωνιστική:

Στο Αλκαζάρ Λάρισα και Παναθηναϊκός μένουν στο 1-1, αλλά δυστυχώς το παιχνίδι θα μείνει στις μνήμες μας για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες. " Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση κι όχι πόλεμος. Μετά απ' όσα είδα, θα σκεφτόμουν πολύ να πήγαινα στο γήπεδο με την οικογένεια μου", δήλωνε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Χενκ τεν Κάτε.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Πανσερραϊκό (0-0), στο τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία. Λίγες μέρες αργότερα, το contra.gr επιβεβαιώνεται με τη συμφωνία επιστροφής του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της Ενωσης.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Τάκης Λεμονής κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά δεν καταφέρνει να γευτεί τη χαρά της νίκης, με τον Ηρακλή να παίρνει το τρίποντο. Στο Καραϊσκάκη, τέλος, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, ο Ολυμπιακός επικρατεί δίκαια του ΠΑΟΚ με 2-0, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δηλώνει: "Ηταν ωραίο παιχνίδι. Πήραμε μια σπουδαία νίκη και παίξαμε ωραία μπάλα κόντρα σε έναν πολύ καλό φέτος ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα".

11η αγωνιστική:

Ο Πανσερραϊκός γνωρίζει την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό και ο Γιάννης Παπακώστας ξεσπάει κατά της διαιτησίας: "Κάποιοι πρέπει να σέβονται το ψωμί των παικτών. Ο κόσμος να κάτσει σπίτι του να δει στην τηλεόραση κάτι άλλο ή να πάει με τα παιδιά του μια βόλτα. Δεν αξίζει να βλέπει αυτό που βλέπει. Η ομάδα δεν θα πέσει! Δεν θα πέσει και θα το δείτε στο τέλος".

Στην Κρήτη, στο ντεμπούτο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ μένει στο 1-1 με τον ΟΦΗ, ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικρατεί της Λάρισας με 1-0, αλλά το εξωαγωνιστικό κομμάτι παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού η αποστολή της Λάρισας εκφράζει παράπονα για επίθεση στα αποδυτήρια από αγνώστους, το πούλμαν της δέχεται επίθεση κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ενώ ο Μπακαγιόκο (ο οποίος στο γκολ ξέσπασε σε λυγμούς) και ο Κώτσιος γίνονται πρωταγωνιστές σε φραστικό επεισόδιο.

12η αγωνιστική:

Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης λυτρώνει τον ΠΑΟΚ στη Φυλή και χαρίζει τη νίκη με 2-1 επί του Θρασύβουλου, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία δέχεται κόκκινη κάρτα, κάτι που προκαλεί το ξέσπασμα του Φερνάντο Σάντος: "Υπάρχει ένα κλίμα ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πληρώσει αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώνει ο Γκαρσία ό,τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι".

Στη Λειβαδιά η ΑΕΚ έχει τρία δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι, αλλά μένει στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, ενώ οι οπαδοί αποδοκιμάζουν τον Αγγελο Μπασινά.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός -λίγες μέρες μετά το σπουδαίο διπλό στο Μιλάνο- αφήνει ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης του Νίκου Κωστένογλου (1-1). Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο Χενκ τεν Κάτε ξεσπάει: "Εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο! Αυτή η ομάδα αυτή έχει την ποιότητα και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εχει την ποιότητα να μη χάσει ούτε ένα ματς! Μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο. Ολοι πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Φυσικά και είμαι εκνευρισμένος, σας φαίνομαι για χαρούμενος;"

13η αγωνιστική:

Η "απόδραση" του Αρη κόντρα στον ΟΦΗ με γκολ του Κάλβο στις καθυστερήσεις περνάει σε δεύτερη μοίρα μετά τις δηλώσεις του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της κρητικής ομάδας: "Ο ΟΦΗ έχει καλή ομάδα, καλούς παίκτες, αλλά δεν έχει ψυχολογία. Οι φιλοδοξίες του ΟΦΗ δεν με κάλυπταν. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς εμένα και την οικογένειά μου με έκαναν να χαρώ τη νίκη. Μάλλον τους αξίζει αυτό που έχουν γιατί κανείς δεν θέλει το καλό του ΟΦΗ".

Στα Πηγάδια, ο Παναθηναϊκός θέλει εναγωνίως τη νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου και τα καταφέρνει, αν και με δέκα παίκτες, με γκολ του Ρουκάβινα (1-2). Ο Χενκ τεν Κάτε βγαίνει από τα ρούχα του με τη διαιτησία και εμφανώς εκνευρισμένος δηλώνει: "Πρέπει κάθε φορά να ξεπερνάμε αρκετά εμπόδια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δρόμο έχουν διαλέξει οι διαιτητές σε αυτή τη χώρα, αν έχουν κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού".

Στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επικρατεί 1-0 του Λεβαδειακού και ο Ερνέστο Βαλβέρδε κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την απόδοση της ομάδας. Λίγες ώρες νωρίτερα, η τυχαία συνάντησή του με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο παιχνίδι των Νέων της ομάδας, φούντωσε τα σενάρια ανανέωσης του συμβολαίου του.

14η αγωνιστική:

Η ισόπαλη 1-1 αναμέτρηση της Λάρισας με τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ, σημαδεύεται από την επίθεση οπαδών σε δημοσιογράφο, αλλά και από τα παράπονα των γηπεδούχων για τον διαιτητή Κάκο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην μπορεί να νικήσει στη Λάρισα από το 1987 και μετά.

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης", Αρης και ΑΕΚ μένουν στο 1-1 με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν αήττητοι για 7η συνεχόμενη αγωνιστική.

15η αγωνιστική:

Ο Ολυμπιακός κερδίζει με πέναλτι που ξεσηκώνει αντιδράσεις τον Θρασύβουλο στις καθυστερήσεις και αυξάνει τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ που αφήνει δύο βαθμούς στις Σέρρες.

Στο Παγκρήτιο, ο Παναθηναϊκός επικρατεί 3-0 του ΟΦΗ εν μέσω επεισοδίων και του θέματος που έχει ξεσπάσει με τη μη συμμετοχή του Νταμέ Εντόι. "Ο Εντόι ήταν στην αποστολή έως τις 17:00. Από τη στιγμή που δεν ήταν στο πούλμαν μπορεί να σας απαντήσει η εταιρία. Στο μίτινγκ ήταν εκεί. Τον ρώτησα αν είναι καλά να παίξει. Όταν κατέβηκα κάτω, δεν ήταν εκεί. Δεν μπορώ να λέω ανακρίβειες. Δεν φταίει κανένας Παναθηναϊκός, αλλά είναι μια δυσκολία για οποιονδήποτε προπονητή. Αυτό που έγινε με τον Εντόι είναι ένα ερωτηματικό για την παραμονή μου στην ομάδα", δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Ματζουράκης, ενώ ο Χενκ τεν Κάτε διάλεξε έναν χιουμοριστικό τρόπο για να σχολιάσει την... εξαφάνιση του Εντόι: "Δεν είναι και ο Μαραντόνα..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK