Ψυχραιμία, παιδιά...

Ψυχραιμία, παιδιά...

Με έκπληξη παρακολούθησα τις αθλητικές ιστοσελίδες και τα κανάλια να αναφέρονται στην έλευση ενός από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στον Ολυμπιακό με διθυραμβικούς τίτλους και βιντεάκια με τα κατόρθώματα του. Δεν νομίζω ότι η αξία του ποδοσφαιριστή Ριβάλντο είναι τέτοια που να μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά νομίζω είναι αναγκαίο να εξεταστεί η συγκεκριμένη μεταγραφή σε όλες της τις παραμέτρους.

1ον. Ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο αφού έφυγε από την Μίλαν όπου και αγωνιζόταν ελάχιστα δοκιμάστηκε σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης, από τις οποίες κρίθηκε ακατάλληλος και ανεπαρκής. Ομάδες όπως η Μπόλτον, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, θεώρησε πως ήταν αχρείαστος ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε "ποιά ομάδα δεν θα τον ήθελε".

2ον. Ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο, είναι ουσιαστικά "παροπλισμένος" από τα Χριστούγεννα, έχοντας αγωνιστεί σε ελάχιστους αγώνες. Είναι φυσικό επόμενο να βρίσκεται πίσω τόσο σε φυσική κατάσταση και φόρμα, όσο και σε αγωνιστική κατάσταση. Φυσικό επόμενο ήταν οι ομάδες που τον δοκίμασαν να τον βρουν ανέτοιμο.

3ον. Σε λίγες μέρες οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν στην Ουέφα, τα ρόστερ που θα χρησιμοποιήσουν στο Τσάμπιονς Ληγκ της νέας περιόδου. Είναι άραγε δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ο Ριβάλντο βρέθηκε στη δυσχερή θέση όχι μόνο να μην αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Ληγκ, αλλά να μην αγωνίζεται και σε ομάδα; Γιατί άραγε υπέγραψε στον Ολυμπιακό;

4ον. Πολλές ιστοσελίδες ανέφεραν στο φλερτ που είχε ο Ολυμπιακός με τον ΡΙβάλντο και το οποίο κρατούσε εδώ και δύο χρόνια. Παράλληλα προσπαθούν να πείσουν το αθλητικό κοινό, ότι ο Ριβάλντο επέλεξε τον Ολυμπιακό, αγνοόντας προτάσεις από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως μόνο ο Ολυμπιακός θα ρίσκαρε να πληρώνει 2.000.000 ευρώ το χρόνο σε ένα παίχτη ο οποίος έχει να αγωνιστεί ένα εξάμηνο. Περιμένει κανείς να πιστέψουμε ότι ο ΡΙβάλντο αν είχε έστω και μία καλή πρόταση από ομάδα του Αγγλικού, Γαλλικού, Ιταλικού, Ισπανικού η Γερμανικού πρωταθλήματος, ακόμη και αν αυτή αγωνιζόταν στο Κύπελλο Ουέφα, θα αρνείτο την πρόταση για να πάρει μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, ακόμη και αν θα αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Ληγκ και το Καραϊσκάκη;

5ον. Εδώ και δύο χρόνια, ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο πάει από το κακό στο χειρότερο. Η απόδοση του πέφτει συνεχώς και τα ματς στα οποία αγωνιζόταν μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. Οι μόνες ομάδες που ενδιαφέρονταν για αυτόν ήταν από την πατρίδα του και το Κατάρ. Δεν νομίζω ότι αν η αξία του είναι η ίδια με αυτή που είχε πριν από δύο χρόνια, θα δυσκολευόταν να βρει ομάδα να πληρώνει 2.000.000 ευρώ το χρόνο για να τον έχει στην σύνθεση της.

6ον. Το φλερτ του Ολυμπιακού προς τον ποδοσφαιριστή Ριβάλντο δεν ήταν τίποτα άλλο από συνεχείς αρνήσεις του Βραζιλιάνου που προτίμησε να δοκιμαστεί σε μια μικρομεσαία Αγγλική ομάδα, να αγωνιστεί ελάχιστα σε μια μεσαία ομάδα της πατρίδας του, και τελικά να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Γιατί εμένα αυτό που φαίνεται λες και πήγε ο μάνατζερ του και του είπε "κοίτα να δεις. Έχουμε πρόταση από μια ελληνική ομάδα που θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Ληγκ και σε καινούργιο στάδιο. Πρέπει να την δεχτείς γιατί δεν πρόκειται να βρεις αλλού δουλειά."

Παρόλα αυτά ο Ριβάλντο ήταν είναι και θα είναι ένας μεγάλος παίκτης. Το μόνο που μένει είναι να αποδειχτεί αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός γιατί με τα σημερινά του δεδομένα, καλύτερος θα ήταν ο Ζαγοράκης. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής Ριβάλντο να βγάλει μάτια όταν θα αγωνίζεται στο στάδιο της Νέας Σμύρνης ή της Κέρκυρας ή της Λεωφόρου. Αλλά σίγουρα δεν περιμένω και πολλά από αυτόν. Και κυρίως θα πρέπει όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους μας και να μην θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αγοράσει όποιον παίκτη θέλει και να τον "φέρει στο λιμάνι", αλλά να καταλάβουμε ότι ο Ριβάλντο επέλεξε τον Ολυμπιακό σαν μια λύση ανάγκης, μια ομάδα που θα του έδινε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Ληγκ και να του προσφέρει δουλειά σε μια περίοδο που κανείς άλλος δεν το έκανε.

Ειλικρινά υμέτερος,

Κωνσταντίνος Γ. Βελονάκης



News 24/7

24MEDIA NETWORK