Remember, remember the 5th of November

Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Όλα όσα είδαμε και αυτά που δεν είδαμε.

Remember, remember the 5th of November

Τι είδαμε

Ρεκόρ να σπάνε ξανά

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, επιδόσεις να ισοφαρίζονται και σερί να σπάνε. Πρώτα, ο Κριστιάνο δεν σκόραρε για πρώτη φορά απ’τον Ιανουάριο σε παιχνίδι της Ρεάλ που αγωνίστηκε 90 λεπτά. Έμεινε έτσι στα 69 γκολ στη διοργάνωση και ήταν η σειρά του Μέσι: ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές στο Άμστερνταμ και έτσι έπιασε τον Ραούλ στην κορυφή των 71 γκολ στο Champions League.

Ο Ισπανός είχε χρειαστεί 140 αγώνες για τα 71 γκολ, ο Μέσι τα πέτυχε σε 90 και μαζί έχει και 19 ασίστ, για να πιάσει τα 90 άμεσα και έμμεσα γκολ σε ισάριθμους αγώνες. Πλέον το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιος θα μείνει πρώτος μόνος στην κορυφή: την 5η αγωνιστική η Μπαρτσελόνα παίζει Τρίτη και ο Μέσι θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Ραούλ πριν τον Κριστιάνο. Και μετά το ξέρουμε το έργο, θα παίζουν οι δυο τους για την πρωτιά μέχρι τα 40. Μπορεί και πιο μετά.

Remember, remember the 5th of November
Remember, remember the 5th of November

Επιπλέον, την προηγούμενη αγωνιστική ο Λούιζ Αντριάνο με τα τέσσερα γκολ που έβαλε στην Μπάτε έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Μέσι που πετυχαίνει καρέ. Η Μπάτε συνέχισε να είναι σάκος του μποξ και ο Λουϊζ Αντριάνο αυτή τη φορά σταμάτησε στα τρία. Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης με δύο σέρι χατ-τρικ στο Champions League και μόλις ο τρίτος που πετυχαίνει δύο χατ-τρικ την ίδια σεζόν.

Ένα απ’τα γκολ ήταν αυτό. Πάλι θα μοσχοπουλήσει η Σαχτάρ.

Τη Σίτι να διαλύεται και στην έδρα της

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη Σίτι στα πράγματα που δεν είδαμε, αφού δεν την είχαμε δει να δείχνει χαρακτήρα με στη Μόσχα και ισοφαρίστηκε απ’τον Ντουμπία. Αυτή τη φορά η ομάδα του Πελεγκρινί πιστοποίησε πως μακριά απ’το Νησί μετατρέπεται σε ομάδα που δεν φοβάται κανείς. Σε ένα must-win παιχνίδι, όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη, αλλά πληγώθηκε ξανά απ’τον Ντουμπία και τις ασίστ του Νάτχο, έχασε με 2-1 και τέλειωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες: ο Φερναντίνιο πήρε δύο κίτρινες παρότι μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο (για να σταματήσει η Σίτι να δέχεται αντεπιθέσεις) και ο Τουρέ αποφάσισε στο 81’ πως μπορεί να σπρώξει βίαια όποιον παίκτη προσπαθεί να του πάρει την μπάλα.

Οι Άγγλοι έγιναν έξαλλοι με τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που έβγαλε κίτρινη σε λάθος παίκτη κι έτσι ο Βέρνμλουμ έμεινε στο ματς, αλλά ο Πελεγκρίνι είχε αντίθετη γνώμη: “Δεν έκανε ο διαιτητής τη διαφορά, δεν θέλω να τον συνδέσω με το αποτέλεσμα. Περνάμε κρίση αυτοπεποίθησης και πρέπει να βρω το γιατί”.

Μέχρι να το βρει ο Πελεγκρίνι, το ταμπλό λέει πως η Σίτι είναι ακόμα μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά δεν έχει νίκη μετά από τέσσερις αγώνες στον όμιλο. Απίστευτο κατόρθωμα για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, να έχει λιγότερους πόντους ακόμα κι απ’τη Λίβερπουλ που παραπαίει στο πρωτάθλημα και στον όμιλο της έχει σκοράρει/νικήσει μόνο τη Λουντογκόρετς κι αυτήν κατά λάθος.

Το Σίτι-Μπάγερν στις 25 Νοεμβρίου είναι από τώρα μαρκαρισμένο ως το μεγαλύτερο ματς των ομίλων. Ποιος είπε πως η διαδικασία είναι βαρετή;

Την κομπίνα της χρονιάς

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο νίκησε εκτός έδρας τη Ζενίτ και πήρε κεφάλι στον 3ο όμιλο, αλλά ανέβασε και τις κομπίνες στα στημένα σε άλλο επίπεδο. Η μπάλα είναι πολύ μακριά απ’την περιοχή και ο Τσαλχάνογλου είναι έτοιμος να εκτελέσει. Οι συμπαίκτες του κινούνται προς την περιοχή για να τραβήξουν μαζί τους την αμυντική γραμμή της Ζενίτ, την ώρα που ο Μπελαραμπί βγαίνει έξω απ’την περιοχή. Στο κενό που έχει δημιουργηθεί στρώνει στον Σον και αυτός σημαδεύει την απέναντι γωνία και σκόράρει. Ποίημα.

Τι δεν είδαμε

Νίκη αγγλικής ομάδας

Για τη Σίτι τα είπαμε ήδη. Η Άρσεναλ έπαθε άλλο κάζο την Τρίτη, όταν προηγήθηκε με 3-0 επί της Άντερλεχτ στο Λονδίνο με το ματς να βρίσκεται στο 58’. Το 3-1 έγινε στο 61’, το 3-2 στο 73’ και στο 90’ έγινε και το 3-3 απ’τον Μίτροβιτς, που πέρσι στην Ελλάδα “έκραζαν” ως πολύ χειρότερο του Μήτρογλου. Δίκαιο μ’έναν τρόπο, γιατί στο Βέλγιο η Άρσεναλ έχανε με 1-0 μέχρι το 89’ και “έκλεψε” τη νίκη με δύο γκολ στο τέλος.

Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ κατέβαζε ενδεκάδα Λιγκ Καπ στο Μπερναμπέου και το μόνο που κατάφερνε ήταν να μην συντριβεί και να χάσει μόνο με 1-0. Έμενε η Τσέλσι, που βρέθηκε να χάνει απ’τη Μάριμπορ, ισοφάρισε με τον Μάτιτς και έχασε το διπλό όταν ο Αζάρ αστόχησε απ’τη βούλα του πέναλτι. Ο Μουρίνιο ήταν σαφής: “Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι δεν είναι συγκεντρωμένοι”.

Απ’το Νοέμβριο του 2008 είχαν να μείνουν χωρίς νίκη σε διήμερο του Champions League και οι τέσσερις αγγλικές ομάδες. Σατανικό ή όχι, και τότε το ημερολόγιο έδειχνε 5 Νοεμβρίου, οπότε μάλλον η αποτυχία θα έχει να κάνει με τον Γκάι Φοκς. Μόνο που τότε ήταν η “χρυσή” εποχή των αγγλικών ομάδων, που έπαιζαν στον τελικό της Μόσχας, συναντιόνταν σε προημιτελικούς και ημιτελικούς και η Γιουνάιτεντ έμενε για δύο χρόνια αήττητη στη σεζόν. Φέτος μπορεί ομάδα εκτός της Τσέλσι να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση;

Την Ντόρτμουντ να σταματάει το παράδοξο

Στην Μπουντεσλίγκα το ταμείο λέει δύο νίκες, μια ισοπαλία και επτά ήττες, πέντε εξ αυτών συνεχόμενες, με τέρματα 11-17. Θέση 17η, πάνω μόνο απ’την ουραγό Βέρντερ Βρέμης. Στο Champions League η Ντόρτμουντ έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με τέρματα 13-1.

Η θεωρία των άκρων σε εφαρμογή στο ποδόσφαιρο και στην ομάδα του Κλοπ, την ώρα που όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει μια απάντηση στο τι συμβαίνει. Η χρονιά στην Μπουντεσλίγκα δεν σώζεται (όχι φυσικά πως θα πέσουν) και θα είναι ωραίο να δούμε την Ντόρτμουντ να επικεντρώνεται στην Ευρώπη και να φτάνει ψηλά εκεί.

Τη Λίβερπουλ να διασύρεται στο Μπερναμπέου

Ο Ρότζερς όχι μόνο αποφάσισε να βάλει ομάδα Λιγκ Καπ κόντρα στην “καυτή” Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για κάποιο λόγο που εκείνος ξέρει διάλεξε να το δώσει στον Τύπο αρκετές ώρες πριν τον αγώνα. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δυσκολεύονταν να το πιστέψουν μέχρι που βγήκαν οι ενδεκάδες. Μινιολέ, Μορένο, Σκρτελ, Τουρέ, Μανκίγιο, Λούκας, Άλεν, Τσαν, Μάρκοβιτς, Λαλάνα και Μπορίνι.

Η επιλογή ξεσήκωσε θύελλα συζητήσεων, πριν καν γίνει η σέντρα, με αρκετούς να λένε πως ο Ρότζερς δεν σέβεται την ιστορία της ομάδας με το να κατεβάζει τους αναπληρωματικούς για να έχει φρέσκια την ομάδα με την Τσέλσι το Σάββατο και πως είναι ανάρμοστο για τη Λίβερπουλ να πετάει λευκή πετσέτα.

Η Λίβερπουλ εννοείται πως δεν πήρε τίποτα στο Μπερναμπέου και ο Ρότζερς υπεραμύνθηκε της επιλογής του, αφού το τελικό 1-0 μόνο συντριβή δεν ήταν. Απ’την άλλη βέβαια, ήταν εμφανές πως η Λίβερπουλ δεν ήταν σε κανένα σημείο πραγματικά ανταγωνιστική και το τελικό σκορ οφείλεται στο γεγονός πως η Ρεάλ δεν πάτησε ποτέ γκάζι και ο Μινιολέ ήταν εκεί για να αποκρούει.

Μόνο ο Ρονάλντο έμεινε με το παράπονο, αφού ήθελε πολύ να φτάσει πρώτος τον Ραούλ και δεν το πέτυχε παρά τα δέκα(!) σουτ που επιχείρησε.

Τι περιμένουμε να δούμε

Τη μάχη που ήδη συζητήσαμε μεταξύ Κριστιάνο και Μέσι. Οι δυο τους εδώ και χρόνια μάχονται για πολλά, πλέον θα έχουμε και τη μονομαχία για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Μέσι έπιασε τον Ραούλ και σύντομα θα τον περάσει, ο Κριστιάνο θα τον μιμηθεί και μετά οι fans/haters θα ξεσαλώνουν σε κάθε εναλλαγή στην κορυφή.

Πάνω απ’όλα, περιμένουμε να δούμε μάχες που θα κρίνουν προκρίσεις. Η Λίβερπουλ έχει μόνο μια νίκη στην πρεμιέρα επί της Λουντογκόρετς και έκτοτε έχει μόνο ήττες, με τέρματα 0-5. Ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να παίξει με τη Λουντογκόρετς όπου θέλει μόνο νίκη, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση με την Βασιλεία στο "Άνφιλντ" την τελευταία αγωνιστική.

Στον 3ο όμιλο Ζενίτ και Μπενφίκα είναι ισόβαθμες στους 4 βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους στην Αγία Πετρόπουλη και η Μονακό που έχει 5 βαθμούς παίζει στη Γερμανία με τη Λεβερκούζεν. Στον 5ο όμιλο έχουμε τη μάχη που ήδη συζήσαμε, το Σίτι-Μπάγερν, αλλά και το τεράστιο ματς της Ρόμα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, με τις δύο ομάδες να έχουν από 4 βαθμούς.

Τέλος, ο Ολυμπιακός θα πάει στη Μαδρίτη για να παίξει με την Ατλέτικο και να έχει το αυτί του στη Σουηδία και στο Μάλμε-Γιουβέντους, ενώ χαμός θα γίνει και στον 7ο όμιλο. Μετά τα δύο ματς-ροντέο μεταξύ Σάλκε και Σπόρτινγκ και την την ισοπαλία της Μάριμπορ με την Τσέλσι, ο όμιλος είναι ανοιχτός για όλους. Ο Ντι Ματέο θα υποδεχθεί την αγαπημένη του Τσέλσι στη Γερμανία, την ώρα που η Σπόρτινγκ θα φιλοξενεί τη Μάριμπορ, που θα παίζει το τελευταίο της χαρτί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK