Savvidis League χωρίς... λεφτά!

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης με το...σκρινάρισμα του Ολυμπιακού να έγινε χορηγός του πρωταθλήματος (...Savvidis League δηλαδή) αλλά την πρώτη χρονιά από τα 2.250 εκατ. δεν θα...φτάσει ευρώ στις ομάδες! Οι απλήρωτοι διαιτητές, τα πρωταθλήματα υποδομών, τα λειτουργικά έξοδα, η περσινή μαύρη τρύπα.

Savvidis League χωρίς... λεφτά!

Η Super League βρήκε χορηγό για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά τα λεφτά (2.250.000 ευρώ για φέτος, 2.750.000 του χρόνου) που θα δώσει η "Dimera" ή κάποια άλλη εταιρία του Ιβάν Σαββίδη εφόσον υπάρξει… εμπλοκή από το ΣτΕ αναφορικά με τον νόμο και συνεπώς και με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω.

Δεδομένα δεν φτάνουν για να καταλήξουν την τρέχουσα σεζόν στα ταμεία των ΠΑΕ και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που απορρίφθηκε η πρόταση Σπανού (Ατρόμητος) και Κούγια (Λάρισα) να πάνε τα 700.000 ευρώ από τα 2.250 εκατ. ευρώ του πρώτου χρόνου της συμφωνίας στις ομάδες που δεν έχουν χορηγία.

Αναλυτικά: η Super League δεν έχει πληρώσει ακόμη τους διαιτητές για τα play offs του περσινού πρωταθλήματος ενώ τους οφείλει και δύο από τις πέντε αγωνιστικές της φετινής περιόδου. Σε αυτά τα έξοδα,πρέπει να προστεθούν τα λεφτά που απαιτούνται για τα πρωταθλήματα υποδομών, τα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας ανάμεσα στα οποία είναι και το νοίκι για τα νέα γραφεία (το οποίο πάντως είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα γραφεία στην Αστροναυτών). Επίσης διάφορα ακόμη έξοδα ,όπως για παράδειγμα η εταιρία που έχει αναλάβει την συντήρηση των αγωνιστικών χώρων (την οποία πέρσι πλήρωναν οι ΠΑΕ) και η "τρύπα" των τριών εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε πέρσι εξαιτίας της έλλειψης χορηγού.

Στο δια ταύτα : το κέρδος λοιπόν, για τις ΠΑΕ από την χορηγία της τρέχουσας σεζόν δεν είναι ότι θα βάλουν λεφτά στο ταμείο τους αλλά ότι (ενδεχομένως) δεν θα βγάλουν λεφτά από την τσέπη για τα έξοδα του συνεταιρισμού.

ΥΓ. Η ουσία είναι πως στην Λίγκα για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός... σκρίναρε τον Σαββίδη ώστε να γίνει χορηγός, κάτι που "απενεργοποίησε" τον ΟΠΑΠ του Δημητρη Μελισσανίδη. Συγχρόνως Dimera ( Σαββίδης) και Alter Ego(Μαρινάκης) έχουν "κοινό εχθρό" τηλεοπτικό τον Σκάι (Αλαφούζος)...

Α.Π.

News 24/7

24MEDIA NETWORK