Σχετικά με τον Τόμιτς

Σχετικά με τον Τόμιτς
Περασμένα μεγαλεία… Όχι στο μακρινό παρελθόν, ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ και ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε «καλομάθει» το πρώτο του… παιδί όπως αποκαλούσαν πολλοί το μπασκετικό τμήμα, με αποτέλεσμα η κορύφωση της καταξίωσης και της επιτυχίας να έρθει το 1997 με το αλησμόνητο τρεμπλ. Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος, Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Κάπου εκεί, ο αχτύπητος τότε Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τον κατήφορο. Το τμήμα μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» έμοιαζε παραμελημένο απόρροια της αδιαφορίας του Σωκράτη Κόκκαλη ή αν θέλετε της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Φέτος, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού πλησιάζει στη σήψη. Η τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 και η ήττα με 51 πόντους διαφορά παρακαλώ(!) από την Εφές, είχαν ως αποτέλεσμα την αποπομπή του Μίλαν Τόμιτς και την στήριξη του Γιόνας Καζλάουσκας. Με αυτή τη κίνηση, ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ θεωρεί ότι έλυσε μονομιάς όλα τα προβλήματα του συλλόγου και πλέον το μέλλον είναι ανοιχτό για καλύτερες ημέρες.

Το Contra.gr έδωσε το λόγο και πάλι στους αναγνώστες του. Στείλατε την άποψη σας στο [email protected] και ιδού μερικές από τις γνώμες σας:


”Προσωπικά ασχόλουμαι ελάχιστα με το μπάσκετ. Από τα λίγα που ξέρω, πιστεύω ότι ο κύριος λόγος της πτώσης του Ολυμπιάκου σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι η μη-εμπορικότητα του ελληνικού μπάσκετ. Ακόμα και τα χρόνια που ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωπής το ρόστερ του απαρτιζόταν απο παίχτες που δαπανούσε τεράστια ποσά για να τους φέρει στο λιμάνι.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν βγαζεί παιχτές(Εννοώντας να βγάζει τουλάχιστον ένα παιχτή τη χρόνια) έτσι ώστε να στελέχωσει την πρώτη ομάδα. Και μεταγράφες δεν μπορούν να γίνουν γιατί τα λεφτά που θα επενδυθούν για να έρθει ένας καλός ξένος παίχτης δεν πρόκειται να έχουν απόδοση, αφού πλέον τα έσοδα του μπάσκετ έχουν υποστεί δραμματική μείωση(έδω αναγκάστικε η ΕΡΤ να αγοράσει τα τηλεοπτικά για να μην κυρήξουν πτώχευση οι μισές ομάδες της Α1, ενώ σε αγώνες κόβονται κατί "αστρονομικά" νούμερα εισήτηριων π.χ200 και μετά βίας). Επομένως μην μπορώντας να αγοράσει πλέον πρωτοκλάσσατους παίχτες, ήταν λογικό να ερθεί καποιά στιγμή αυτη η κατρακύλα. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να το αντιμετώπιζει ο Ολυμπιακός σε μεγαλήτερο βαθμό, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες δεν πάνε πίσω. Αν εξαιρέσουμε τον αιώνιο αντίπαλο(που και αυτός πλέον εχεί περάσει σε πολιτική λιτότητας, αγοράζοντας παίχτες που παλιότερα έσπαγε πλάκα μαζί τους, πχ Φέμερλινγκ) καμία αλλή ελληνική ομάδα δεν έχει κάποια ευρωπαική διάκριση τα τελευταία χρόνια.

Η λύση είναι μία, οργάνωση και λειτουργία φυτωριών σε όλες τις ομάδες και παράλληλη κοινή στρατηγική στον τομέα του μαρκέτινγκ για να μπορέσει να γίνει πάλι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο το ελληνικό μπάσκετ.”

Δημήτρης-Χανιά


"Μπράβο!!
Βρήκατε τη λύση κύριοι της ΚΑΕ
Αυτή τη φορά φάγαμε μοναχά 30 πόντους στο κεφάλι…
Πρώτο καλάθι στο 7ο λεπτό…
18χρονα παιδάκια κάνουν το ντεμπουτο τους εναντίον του Ολυμπιακού μας…
Κάποτε πηγαίναμε στην Ισπανία και οι εφημερίδες τις Μαδρίτης είχανε τίτλο ‘Έρχεται το Saratoga’…Τώρα απλά βγαίνει ο προπονητής της Estudiantes και λέει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα για την Euroleague...
Φύγετε όλοι, μας κάνατε ρεζίλη σε όλη την Ευρώπη..."





Κεφαλάς Α.


”Η δική μου γνώμη για αυτό τι χάλι της ομάδας Μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι η εξής:Ο Σωκράτης Κόκαλης παρουσιάστηκε μέσω αυτής της ομάδας ως ο ανθρωπος που θα κοντράριζε τα αθλητικά & κοινωνικά κατεστημένα του τόπου.Το Κατάφερε μέχρι το 1997 & έχοντας αρχίσει και η κυριαρχία στο Ποδόσφαιρο ,καβάλησε το καλάμι.Απο τότε παρακολουθούμε απίθανες αποφάσεις του που μόνο ενεργά μέλη των αντιπάλων μας θα έπαι ρναν.Αναφέρω Σιγάλας στα σκουπίδια .Ιωαννίδης εχθρός.Ιβκοβιτς αποτυχημένος.Ζούρος μαθητευόμενος μάγος και πολλά άλλα που μόνο βλέποντάς τα γελάγανε και τα μουστάκια των Γιαννακοπουλων.Και έφτασε στο σημείο να θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού να φύγει Ο Κόκκαλης και ας έλθει οποιοσδήποτε άλλος. Το ασχημότερο όλων για τους φίλους του Ολυμπιακού είναι οτι όσο γερνάει Ο Σωκράτης τόσο θα εγκαταλείπει την ομάδα αλλα κάποια στιγμή πρέπει οι Οργανωμένοι να πάψουν να στηρίζουν τον Πρόεδρο σε αυτές τις ανυπαρξίες.”

ΡΟΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


”Καταρχάς συμφωνώ με την απομάκρυνση του Τόμιτς από τον Ολυμπιακό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάω την τεράστια προσφορά του Τόμιτς στον Ολυμπιακό.Κατά την ταπεινή μου άποψη η απομάκρυνση του από τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον 3 χρόνια νωρίτερα.Τα τελευταία χρόνια ο Τόμιτς δεν ήταν ο μεγάλος Μίλαν της περιόδου 93-99.

Έτσι δεν θα πέρναγε τις ταλαιπωρίες που πέρασε και ο ίδιος από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.Από εκεί και πέρα αυτό που φταίει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια είναι οι πολλές λάθος επιλογές,η έλλειψη χημείας στην ομάδα αλλά κυρίως η έλλειψη σταθερότητας.Από τις λάθος επιλογές από που να ξεκινήσουμε?Από την πρόσληψη Ζούρου-Σούμποτιτς ή από την αγορά την ίδια περίοδο Διαμαντόπουλου(που για μένα είναι ο καλύτερος έλληνας γκαρντ)-Λιαδέλη-Γκόρενς?Αυτοί οι τρεις είναι παίχτες που μπορούν να πάρουν την όμαδα πάνω τους, αλλά η ταυτόχρονη παρουσία τους δεν μπορεί να στεριώσει,και είναι απολύτως λογικό.Αν συγκρίνουμε την χρυσή ομάδα του 97 με την τωρινή θα δούμε τις διαφορές.

Η χρυσή ομάδα είχε για πλέι μαίκερ τον κορυφαίο για μένα στην εύρωπη την εποχή εκείνη τον ρίβερς που ο ρόλος του ήταν ηγετικός,τον "ράμπο" ειδικό για τις επικίνδυνες αποστολές που όταν η μπάλα ήταν βαριά δεν φοβόταν να την πάρει,τον Παπανικολάου ενα παιδί 20 χρονών γεμάτο δίψα για διακρίσεις και σε συλλογικό επίπεδο.Και κάτω από το καλάθι ο όλυμπος και ο κύσσαβος.Αλλιώς Τάρλατς-Φασούλας.Ακόμη είχε ένα πάγκο ετοίμο για πάσα βοήθεια και φυσικά ένα μαέστρο στον πάγκο που με την μπακέτα του έδινε το σύνθημα για ένα ακόμη ρεσιτάλ.Φυσικά μιλάω για τον καλύτερο ευρωπαίο προπονητή, τον ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ.

Η ομάδα αυτή ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης.Ο καθένας ήξερε την δουλειά του στο γήπεδο.Τώρα τι υπάρχει?Για μένα μόνο ο μαέστρος αφού δεν διαλέξε ο ίδιος την ορχήστρα.Α υπάρχει ακόμη κάποιος Οβτσινα κάποιος νοντγκαρντ κάποιος ποστέλ κ.τ.λ. και ηγέτης ο Βούκσεβιτς.Χωρίς να έχω κάτι με τον βούκσεβιτς δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο αυτό στον ολυμπιακό που όλοι οι γάυροι τον θέλουμε πρώτο.Ο διαμαντόπουλος για μένα μπορούσε να παίξει τον ρόλο αυτό αλλά...και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο ας δει τα περσινά στατιστικά του που είχε 2/3 σουτ σε 10 λεπτά.Ελπίζω αυτή την φορά να γίνει ο σωστός προγραμματισμός, να έρθουν οι κατάλληλοι παίχτες για να μπορέσει ο κασλάουσκας να κάνει τον Ολυμπιακό πάλι πρώτο και να δει επιτέλους χαρές ο πολύπαθος κόσμος του ολυμπιακού στο μπάσκετ!!

Φουνταράς Απόστολος


”Η φετινή κορύφωση της κατρακύλας του Ολυμπιακού είναι απόρροια των τραγικών χειρισμών των τελευταίων 4 ετών. Μηδενικός σχεδιασμός, αστείες μεταγραφικές κινήσεις και παντελής αδιαφορία. Το καλό είναι ότι πλέον φαίνεται να δίνεται λύση στο τμήμα αφού οι φωστήρες αυτού αποφάνθηκαν ότι κύριος υπαίτιος για την άνωθεν κατάντια είναι ο MIlan Tomic. Ο άνθρωπος που πούλησε και την ψυχή του στο διάβολο για αυτήν την ομάδα και ήταν ο μοναδικός που το καλοκαίρι έμεινε παρά το ότι φαινόταν το κακό και θα μπορούσε να σηκωθεί και να τα βροντήξει. Δυστυχως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αποδείχθησαν πέραν από ανίκανοι και θύματα της λήθης, κάτι το οποίο νομοτελειακά θα το πληρώσουν εν καιρώ.

Μήπως είναι ώρα να φτύσουν και να αποπέμψουν και τον έταιρο σέρβο της κλίκας προκειμένου να καθαρίσει το τμήμα??? Προφανώς λησμονούν ότι το καλοκαίρι τους πήρε 3 μήνες να οργανώνουν το ένα ΔΣ μετά το άλλο για να αποφασίσουν Σεπτέμβρη μήνα να παίρνουν παίχτες από τα σαπάκια, του στύλ παπανικολόπουλου και Μισιακού οι οποίο άλλες εποχές δεν θα είχαν την δυνατότητα ούτε καν να δίνουν στις προπονήσεις την μπάλα στον Τάρπλει και τον Πάσπαλιε με τον Φασούλα. Ας συνειδητοποιήσουν όλοι οτι του χρόνου πιθανότατα η ομάδα να αγωνίζεται στην Α2 και το Παπαστράτειο. Διότι πολύ απλά όπως λεέι και ο απλός λαός .......με ......δεν βάφονται αυγά”

Πάρης Παρισιάδης
ΑΜΜ: 30549


“Φιλαθλος του Ολυμπιακου απο τα γενοφασκια μου,σημερα, 26 ετων παρακολουθησα με θλιψη και απογοητευση την αποπομπη του αρχηγου,του εγκεφαλου,της ψυχης μιας ομαδας την οποια αγαπησε και υπηρετησε οπως ελαχιστοι.Ο Μιλαν Τομιτς τα εδωσε ολα για τον Ολυμπιακο και για εμενα ειναι ισως ο τελευταιος παιχτης "Σημαια" που ειχε ο Ολυμπιακος σαν ΚΑΕ αλλα και σαν ΠΑΕ... Τον ευχαριστω για τις στιγμες που μου χαρισε και θα θυμαμαι παντα τον Αρχηγο με το παγωμενο βλεμμα που ηταν πραγματικα θΡΥΛΟΣ! ΥΓ:Συγνωμη αν υπερβαλλω αλλα τον "αντιστοιχο" Τομιτς στην Γιουτα τον τιμησαν με μια εξαιρετικη τελετη οπως αρμοζει σε εναν τοσο μεγαλο αθλητη- συμβολο.Σε εμας ,τον στειλανε νυχτα...”

Καρότσης Γεώργιος


”ΠΙΣΤΕΥΩ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ Η "ΣΗΜΑΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΣΥΜΒΟΛΟ" ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΣΤΟΧΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ, ΦΕΤΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΘΕΩΡΩ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΦΤΑ.”

Xρυσικός Δημήτρης


News 24/7

24MEDIA NETWORK