Σε τέσσερις μήνες παίρνεις τσάμπα τον Μέσι, εκτός εάν...

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή στη Μπαρτσελόνα από την ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι, το οποίο λήγει στο τέλος της χρονιάς.

FC Barcelona's Lionel Messi gestures during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
messi AP

Αρκετή συζήτηση γίνεται για τους παίκτες που πήρε ή δεν πήρε στη Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το τι γίνεται με το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι, τη "σημαία" της ομάδας.

Ο Αργεντινός είναι αυτή τη στιγμή με το ένα πόδι εκτός "Καμπ Νου". Πολλά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι δεν έχει αλλάξει ειδικά μετά την πώληση του Νεϊμάρ και δεν νιώθει όπως ένιωθε παλαιότερα στην ομάδα.

Ξέρει επίσης ότι έχοντας πατήσει πλέον τα 30 είναι ίσως μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες για να παίξει σε κάποια άλλη κορυφαία ομάδα, με τον πρώην προπονητή του, Πεπ Γκουαρδιόλα να τον επιθυμεί διακαώς στη Μάντσεστερ Σίτι. Και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να τον πάρει και... τσάμπα αν τελικά ο Μέσι δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι την 1η Ιανουαρίου, σε λιγότερο δηλαδή από τέσσερις μήνες.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο παλεύουν στην Μπαρτσελόνα. Θέλουν πάσει θυσία να ανανεώσουν μαζί του, ώστε στην τελική να μη χαθεί το ακριβότερο περιουσιακό τους στοιχείο άδικα. Όσον αφορά το συμβόλαιο που έχει πέσει στο τραπέζι, αυτό φυσικά περιλαμβάνει αυξημένες ετήσιες αποδοχές μέχρι το καλοκαίρι του 2021, καθώς επίσης και μια ρήτρα που φτάνει τα 300.000.000 ευρώ. Ένα ποσό που βέβαια όπως είδαμε και το φετινό καλοκαίρι... μόνο απλησίαστο δεν είναι.

Μένει να δούμε λοιπόν τι θα αποφασίσει ο Αργεντινός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK