Show me the Money!

Show me the Money!
Είναι άραγε υπερβολικά τα χρήματα που παίρνουν τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού; Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει επί του θέματος, κυρίως επί Αμερικανικού εδάφους, και οι «κραυγές» που μιλούν για πρόκληση είναι ακόμα περισσότερες.
Παρόλα αυτά, το contra.gr συγκρίνει δυο από τις πλουσιότερες λίστες στο στερέωμα της… entertainment industry. Τα αστέρια της ροκ μουσικής κοντράρονται στο «πράσινο» χαλί των δολαρίων με αυτά του αθλητισμού. Σαν κερασάκι στην τούρτα σας παραθέτουμε και τους δέκα πλουσιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ευρώπη...

Πόσο προκλητικό μπορεί να είναι το γεγονός του ότι ο Tiger Woods, που ο Θεός τον προίκισε με το ταλέντο του «γκόλφερ», να έχει ετήσιες απολαβές 80,3 εκατομμύρια δολάρια; Ο διαχωρισμός των παρατηρητών γίνεται σε δυο ομάδες, σε αυτούς που διαμαρτύρονται και σε αυτούς που τους χρηματοδοτούν με οποιοδήποτε τρόπο (ακόμα και με την αγορά ενός φτηνού εισιτηρίου).
Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με κάτι πιο ανάλαφρο αφού θα συγκρίνουμε δυο από τις πλουσιότερες λίστες στο στερέωμα της παγκόσμιας ψυχαγωγίας (γιατί και ο αθλητισμός είναι πλέον μια βαριά βιομηχανία ψυχαγωγίας). Τα αστέρια της ροκ βάζουν στο «τραπέζι» τα βιβλιάρια καταθέσεων τους και τα συγκρίνουν με αυτά των αθλητών. Τα οικονομικά δεδομένα των καλλιτεχνών της ροκ «παραβίασε» το περιοδικό Rolling Stone, ενώ την δουλειά για τους αθλητές ανέλαβε και πάλι ο περιοδικός Τύπος μέσω του Forbes. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο παραμένει ο Βασιλιάς των σπορ στo “crash test” συμπεριλαμβάνουμε και τους δέκα πλουσιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς η «μάχη» είναι σώμα με σώμα και τα λεφτά… είναι πολλά!


Tiger Woods €80, 3 Rolling Stones €84, 1 Man.United €251,4

Πρώτο ζευγάρι είναι αυτό του Tiger Woods και των Rolling Stones. Αμφότεροι, φιγουράρουν πρώτοι στις σχετικές λίστες με ελάχιστη απόκλιση μεταξύ τους. Ο διασημότερος ανά την υφήλιο γκόλφερ, μπορεί φέτος να έχασε την πρωτιά στην παγκόσμια λίστα του σχετικού αθλήματος παραμένει όμως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην Γη με ετήσιο εισόδημα τα 80,3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Rolling Stones σημείωσαν μέσα σε δυο χρόνια μια σημαντική πρόοδο και από την δεύτερη θέση στην πλουσιότερη λίστα της ροκ ανέβηκε στο Νο1 χάρη στο «Forty Licks», μια περιοδεία που ξεκίνησε το 2002 και έκανε εισπράξεις από εισιτήρια 212 εκατομμύρια δολάρια. Αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν στο Νο1 με 84,1 εκατομμύρια ετησίως.

Και πάμε τώρα στον Μίδα του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Ποίος άλλος θα μπορούσε να είναι εκτός από την Manchester United, αυτό τον αγγλικό σύλλογο που προσπαθεί μανιωδώς ο Malcolm Glazer να αποκτήσει. Μπορεί οι «red devils» να μην έχουν κατακτήσει το Champions League από το 1999, μπορεί να μην σήκωσε την αγγλική κούπα πέρσι και να αρκέστηκε σε ένα κύπελλο . Kι όμως τα λεφτά βρίσκονται στο Manchester καθώς ο ισολογισμός της έγραψε τζίρο 251,4 εκατομμύρια ευρώ.


Michael Schumacher €80 Bruce Springsteen €81,7 Juventus €218,3


Από κοντά ακολουθεί ο Γερμανός πιλότος της Ferrari, Michael Schumacher με το κόκκινο μονοθέσιο του και το «μεγάλο αφεντικό» της ροκ, ο Bruce Springsteen. Ο μόνιμος πρωταθλητής της F1 κερδίζει ετησίως 80 εκατομμύρια δολάρια, μένει μόνιμα στην Ελβετία και περιμένει το πλήρωμα του χρόνου που θα τον φέρει να βλέπει τα Γκραν Πρι από τα πιτς σαν επίτιμος προσκεκλημένος.

Αντίπαλος του, ο «αειθαλής» σταρ της ροκ, ο Bruce Springsteen, που εκτός των φωνητικών του ικανοτήτων είναι εξίσου καλός και στο μάνατζμεντ. Κατάφερε, διαπραγματευόμενος, να εξασφαλίσει το 70% από τα κέρδη κάθε συναυλίας του για τα έτη 2002,03,04 σε περίπτωση που στις συναυλίες που θα έδινε τα εισιτήρια τα εξαντλούνταν. Όπως ήταν φυσικό, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και οι φήμες αναφέρουν πως υπήρξαν events όπου οι διοργανωτές έπαιρναν μόλις 10 χιλιάδες δολάρια και το μεγάλο πακέτο πήγαινε στο «μεγάλο αφεντικό». Επομένως, τα 81,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως είναι απόλυτα δικαιολογημένα.

Στο Νο2 βρίσκεται η «Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου,η Γιουβέντους,που είναι σαν το κρασί, όσο γερνάει τόσο πιο πλούσια γίνεται. Έχασε τον περσινό τίτλο από την Μίλαν αλλά η οικογένεια Ανιέλι βρίσκει την παρηγοριά στα έσοδα που την κρατούν σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια στην δεύτερη θέση των πιο εύρωστων συλλόγων. Τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στα 218,3 εκατομμύρια ευρώ.


Peyton Manning €42 Eagles €69,2 AC Milan €200,2

To τρίτο ζευγάρι συνθέτουν ο quarter back των Indianapolis Colts, Peyton Manning, με το θρυλικό συγκρότημα «Eagles». Ο 28χρονος Manning είναι αυτή τη στιγμή το Νο1 quarter back στο NFL, γεγονός που τον κάνει αυτομάτως το πιο δυνατό «χαρτί» στον χρηματιστηριακό χώρο του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αν και ακόμα δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα (δεν έχει πάει καν σε τελικό), δεν έχει αναδειχθεί σε MVP σεζόν, παρόλα αυτά είναι το νούμερο ένα και ο πιο καλοπληρωμένος αθλητής της λίγκας καθώς παίρνει 42 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Οι «παππούδες» της ροκ, Eagles, έρχονται να κοντράρουν το αστέρι του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου παραθέτοντας το ποσό των 69,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν υπάρχει σύγκριση, οι Eagles ζήτησαν για κάθε φετινή τους συναυλία το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Πολλά λεφτά για να ακούσεις μόνο το «Hotel California», κι όμως τόσα παίρνουν οι αετοί της ροκ.

H Μίλαν κατάφερε τα τελευταία τρία χρόνια να κάνει το come back και να επανέλθει στις εγχώριες αλλά και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αυτοί οι καταλυτικοί παράγοντες την έφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη τριάδα των «πλούσιων». Η Adidias αλλά και η Opel έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτή την άτυπη διάκριση με αποτέλεσμα ο κύριος Μπερλουσκόνι να παρουσιάζει τζίρο ύψους 200,2 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2002-2003.


Kevin Garnett €29,7 Metallica €39, 1 Bayern Munich €162,7

Eνώ τα ποσά στον αθλητισμό έχουν αρχίσει να πέφτουν αισθητά, στην ροκ τα εκατομμύρια δεν πέφτουν κάτω από τα 30 εκατομμύρια. Στην μέση της λίστας έχουμε άλλο ένα αστέρι του ΝΒΑ να κοντράρεται με τους «πατριάρχες» της ροκ Metallica. O Kevin Garnett όσο κι αν έχει προσπαθήσει δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει τίτλο με τους Timberwolves, παραμένει όμως πιστός στην ομάδα της Minnesota και η διοίκηση πληρώνει αυτή την «σχέση» με 29,7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Οι Metallica είναι απλά οι Metallica και ότι και να πούμε για αυτούς θα είναι λίγο. Εκτός από μουσική γνωρίζουν και τους κανόνες του χρήματος και μόλις είδαν πως το «σκληρό» ροκ δεν πουλάει όσο παλιότερα έκαναν στροφή και το γύρισαν στις συμφωνίες. Με τα όργανα, πλέον, να παίζουν κυρίαρχο ρόλο και όχι τόσο η φωνή του James Hettfield, οι Metallica συνεχίζουν να βγάζουν το ψωμί και το βούτυρο τους περιοδεύοντας ανά τον κόσμο αλλά και από την δική τους εταιρία παραγωγής δίσκων την “Electra”. H τιμή τους αγγίζει τα 39.1 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Γερμανοί φημίζονται για το οικονομικό μυαλό τους και την ευχέρεια να παράγουν με ποιότητα και σταθερότητα, πάνω σε αυτά τα δεδομένα είναι χτισμένη η Bayern Munich. Η περσινή σεζόν, πάντως, ήταν μια απογοήτευση για τους Βαυαρούς. Έκαναν μεταγραφές εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας και εκτός του Ze Roberto ούτε καν ο Ballack κατάφερε να δικαιολογήσει τα λεφτά που ξόδεψε η Bayern. Ο πρόωρος περσινός αποκλεισμός της από το Champions League της κόστισε και για αυτό έπεσε τόσο χαμηλά. Τα 162,7 εκατομμύρια ευρώ τζίρου είναι λίγα για την Γερμανική ομάδα γι' αυτό φέτος την περιμένουμε πιο ψηλά.


Shaquille O'Neal €31,9 Dixie Chicks €39,8 Real Madrid €192,6

Στην τέταρτη θέση φιγουράρουν ο Shaquille O'Neal με τις Dixie Chicks. To θηρίο του ΝΒΑ μετακόμισε στην άλλη άκρη της Αμερικής και από τους Lakers και το Los Angeles θα φοράει φέτος την φανέλα των Miami Heat κάτω από τον ήλιο της Florida. Το ποσό που πήρε για το 2004 ήταν τα 31,9 εκατομμύρια δολάρια.

Με τον βαρύ Shaq κοντράρονται οι «ξανθούλες» Dixie Chicks που ακόμα και με διασκευές καταφέρνουν να πουλάνε περισσότερο από κάθε άλλο γυναικείο συγκρότημα στο μουσικό στερέωμα της ροκ. Η αξία τους ανέρχεται στα 39,8 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι στιγμής το νέο τους άλμπουμ «Home» έχει πουλήσει 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στην ίδια θέση βρίσκεται και η «βασίλισσα» του ποδοσφαίρου, η Real Madrid. Είναι πάντως παράδοξο το πώς μια ομάδα που ξοδεύει τόσα εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μεταγραφική περίοδο να μπορεί να έχει την διαρκή δυνατότητα να επενδύει σε έμψυχο δυναμικό περισσότερο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Τα ονόματα των “galacticos” τα γνωρίζετε και θα ήταν κουραστικό να σας τα παραθέσουμε ξανά, απλά να σας αναφέρουμε πως για «πλάκα» και κυρίως σαν λύση ανάγκης η Ισπανική ομάδα απέκτησε την τελευταία στιγμή τον Michael Owen από την Liverpool. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντως σε ποια θέση της λίστας θα βρισκόταν η Real αν δεν ξόδευε τέτοια υπέρογκα ποσά σε παίκτες, ίσως να ήταν και πρώτη αλλά ίσως να έπεφτε πιο χαμηλά από την δεκάδα καθώς οι οικονομικοί σύμβουλοι της δεν φημίζονται και τόσο πολύ για την ικανότητα τους.

Μην ξεχνάμε πως πριν από δυο χρόνια αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί το προπονητικό της κέντρο προκειμένου να ξεχρεώσει τα κρατικά χρέη που είχαν μαζευτεί και την απειλούσαν. Ο βασιλικός τζίρος αγγίζει τα 192,6 εκατομμύρια.


Andre Agassi €28,1 Toby Keith €38,7 Inter Milan €162,4

Στην έκτη θέση βρίσκεται ένας πολυσυζητημένος τενίστας και το αστέρι της country, Toby Keith. Ο Andre Agassi, μετά τον θυελλώδη γάμο του με την ηθοποιό Brooke Shields, βρήκε την ηρεμία του στην αγκαλιά της Stephanie Graff και μάλιστα αναζωογονήθηκε από αυτό τον γάμο του και επανήλθε δριμύτερος στις διακρίσεις καθώς πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά AMS του Cincinnati το 2004. Ο 34χρονος Agassi βρίσκεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και λαμβάνει ετησίως 28,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Toby Keith είναι το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων αφού τραγουδάει στους αγαπημένους ρυθμούς της country. Είναι συμπαραγωγός με την DreamWorks σε κάθε δίσκο που βγάζει και δεν σταματάει να περιφέρεται από πολιτεία σε πολιτεία προκειμένου να δώσει συναυλίες. Όλα αυτά μαζί του αποφέρουν 38,7 εκατομμύρια.

Σφήνα στην country και το τένις έρχεται να μπει η Internazionale του Μάσιμο Μοράτι και της Pirelli. H οικογένεια Μοράτι έχει ξοδέψει εκατομμύρια προκειμένου να δει την ομάδα του πρωταθλήτρια Ιταλίας, τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν φορέσει κατά καιρούς την φανέλα με το μαύρο και μπλε χρώμα αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μιλάνου καταφέρνει να διατηρείται ψηλά στην σχετική λίστα καθώς παραμένει μια από τις ομάδες-ορόσημο του Ιταλικού ποδοσφαίρου κάτι που της απέδωσε τζίρο ύψους 162,4 εκατομμυρίων ευρώ.




David Beckham €28 Bon Jovi €36,1 Arsenal €149,6

To αγαπημένο δίδυμο του γυναικείου πληθυσμού έρχεται να κατακτήσει την 7η θέση, ο David Beckham συγκρίνει τα δολάρια του με τον Bon Jovi και το ομώνυμο συγκρότημα. Ο Becks δεν έχει σταματήσει να απασχολεί την παγκόσμια ποδοσφαιρική γνώμη με τα παραστρατήματα του, ενώ αγωνιστικά είναι εκτός φόρμας εδώ και αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά, απολαμβάνει τις πεσέτες της Ρεάλ και τα ευρώ της Adidas όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Τα 28 εκατομμύρια δολάρια είναι το ετήσιο εισόδημα του David.

O Bon Jovi όταν δεν κάνει τον ηθοποιό ασχολείται με το συγκρότημα του και σε αυτό το κομμάτι τα πάει σαφώς καλύτερα και σε επίπεδο προσωπικής απόδοσης αλλά και στο οικονομικό. Τα 36.1 εκατομμύρια δολάρια είναι τα λεφτά που παίρνει από τις συναυλίες του, τις οποίες σπονσοράρουν η Duracell και η Best Buy.

Στην 7η θέση μαζί με τους «όμορφους» φιγουράρει η Arsenal του πολυτάλαντου Arsene Venger. Ένας ποδοσφαιρικός «μονάρχης» που έχει συγκεντρώσει πάνω του τις πιο σημαντικές εξουσίες του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου καθότι, εκτός από προπονητής είναι και οικονομικός διευθυντής και γενικότερα κάθε μελλοντική κίνηση περνάει από το γραφείου του Γάλλου για να πάρει την σχετική έγκριση. Περιμέναμε τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη αλλά φαίνεται πως η ανικανότητα τους στο να κατακτήσουν επιτέλους το Champions League δεν τους επιτρέπει την σχετική άνοδο. Ο τζίρος, διόλου ευκαταφρόνητος, αφού αγγίζει τα 149,6 εκατομμύρια ευρώ.


Alex Rodriguez €26,2 Shania Twain €36,1 Liverpool €140,6

Πλησιάζουμε προς το τέλος και η ροκ έχει κλέψει την παράσταση. Στην 8η θέση του crash test έχουμε ένα άθλημα «new entry» το baseball με τον Alex Rodriguez υψώνει το ανάστημα του απέναντι στην Shania Twain. Ο Alex Rodriguez είναι το μεγαλύτερο προϊόν που πουλάνε οι New York Yankees τους τελευταίους μήνες καθώς έδωσε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει από τους Texas Rangers. O Rodriguez κοστίζει ετησίως 26, 2 εκατομμύρια δολάρια.

Απέναντι στον Rodriguez, βρίσκεται η όμορφη Shania Twain η οποία αν και έχει καιρό να παρουσιάσει κάποια καινούργια δουλειά παραμένει σταθερή αξία στο μουσικό χρηματιστήριο. Αυτή η αξία ανέρχεται στα 36,1 εκατομμύρια δολάρια. Πέρσι, περισσότεροι από 600 χιλιάδες Αμερικανοί παρακολούθησαν τις συναυλίες της πληρώνοντας μόλις 6 δολάρια το εισιτήριο.

Κι όμως η Liverpool είναι ανάμεσα στους πλούσιους, ο καταραμένος Gerard Houllier έφυγε από το λιμάνι και μαζί του αποχώρησε το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Michael Owen. Η λύτρωση, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έρθει ούτε και φέτος αφού η Arsenal μοιάζει ακτύπητη αλλά και το ρόστερ της ομάδας θέλει περισσότερες διορθωτικές κινήσεις. Η Carlsberg και η Reebok συνεχίζουν να τα «σπρώχνουν» και τείνουν να γίνουν σήματα κατατεθέντα με τους Reds. Οι χορηγοί και τα τηλεοπτικά την έχουν φέρει στην 8η θέση και η ομάδα παρουσιάζει τζίρο 140,6 εκατομμυρίων ευρώ.


Kobe Bryant €25,9 Simon and Gargunkel €35,8 Newcastle €138,9

Τα δικαστήρια δεν φαίνεται να έβλαψαν και τόσο πολύ τα οικονομικά του Kobe Bryant και ακόμα και με την κατηγορία του βιαστή να «αιωρείται» πάνω από το κεφάλι του μοναδικού αστεριού, πλέον, των Lakers τα λεφτά που παίρνει ετησίως είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Τα 25,9 εκατομμύρια δολάρια είναι η αμοιβή του και χωρίς να γνωρίζουμε πόσο κοστίζει το επιτελείο των δικηγόρων που έχει προσλάβει να τον ξεμπλέξει, είμαστε σίγουροι πως συνεχίζει να ζει μια πλούσια ζωή στα προάστια του Los Angeles.

Μαζί με τον Kobe, την 8η θέση μοιράζονται οι Simon and Garfunkel οι οποίοι χάρη στα ελάχιστα έξοδα παραγωγής έχουν καταφέρει να βρουν ένα «μοντέλο» που οικονομικά αποδίδει τα μέγιστα. Η τιμή τους ανέρχεται στα 35,8 εκατομμύρια δολάρια και περισσότεροι από 500 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν πέρσι τις συναυλίες τους.

Οι αγγλικές ομάδες έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος από την χρηματική ευρωπαϊκή πίτα και η Newcastle βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πρώτους της λίστας. Οι πιο πλούσιοι «ανθρακωρύχοι» του κόσμου φιγουράρουν στο Νο9 και χάρη στο αχανές St. James Park που χωράει 52 χιλιάδες θεατές και, φυσικά, στην ευγενική χορηγία της Adidas η Newcastle είχε τζίρο για το 2002-2003 138,9 εκατομμύρια ευρώ.


Grant Hill €25,9 Cher €33,8 Chelsea €133,8

Ακόμα ένα αστέρι του ΝΒΑ φιγουράρει στις δέκα πρώτες θέσεις των πλουσιότερων του αθλητισμού και βρίσκεται στην ίδια θέση με την Cher. O λόγος για τον Grant Hill, o οποίος παρά τους τραυματισμούς του και το γεγονός του ότι έχει να ολοκληρώσει κανονικά μια σεζόν για τρία χρόνια είναι ανάμεσα στους πιο καλοπληρωμένους. Οι Magic του Orlando πληρώνουν 25,9 εκατομμύρια για να τον βλέπουν να κάθεται στον πάγκο της ομάδας και το ιατρικό τιμ να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Την 10η θέση μοιράζεται η «γιαγιά» της ροκ, η Cher που σε αντίθεση με τον Bon Jovi τα πάει καλά σε τραγούδι αλλά και κινηματογράφο. Η Cher ανακοίνωσε πως αυτή η περιοδεία της θα είναι η τελευταία και αυτός ο λόγος ήταν αρκετός για να εκτοξεύσει τα κέρδη της. Υπό άλλες συνθήκες θα είχε πέσει πολύ πιο χαμηλά στην κατάταξη, παρόλα αυτά η τιμή της είναι 33,8 εκατομμύρια.

Last but not least... η Chelsea του Roman Abramovich. Ο Ρώσος επιχειρηματίας ήρθε από το πουθενά και εδώ και δυο χρόνια έχει δώσει τόσα χρήματα όσα δεν είχε δώσει σε ολόκληρη την ιστορία της η ομάδα του Λονδίνου. Όταν ο Abramovich ανέλαβε φρόντισε να σβήσει ένα χρέος ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ και να δώσει άλλα 160 εκατομμύρια για μεταγραφές. Η αεροπορική εταιρία Emirates είναι ο βασικότερος χορηγός της ομάδας, η αναπροσαρμογή του τηλεοπτικού συμβολαίου με την Premier League είναι προς συζήτηση και οι λίρες εισρέουν στα ταμεία της ομάδας. Σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα ανέβει στις πέντε πρώτες θέσεις. Προς το παρόν παρουσιάζει τζίρο ύψους 133,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Όπως καταλαβαίνετε η μουσική προς το παρόν κερδίζει με διαφορά… εκατομμυρίων το παιχνίδι του χρήματος και οι αθλητές συνεχίζουν να μάχονται για ένα καλύτερο αύριο. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης έπαψαν να παράγουν ταλέντα και αναζητούν ακριβές λύσεις προκειμένου να ανεβάσουν το πρεστίζ τους και κατόπιν να προσελκύσουν τους καλύτερους χορηγούς ελπίζοντας και αυτοί σε ένα καλύτερο αύριο. Οι ατζέντηδες, αμφότερων των παρατάξεων, δεσμεύονται για αυτό το καλύτερο αύριο και εμείς παραμένουμε παρατηρητές αναμένοντας τις εξελίξεις… We will rock you!


News 24/7

24MEDIA NETWORK