Σιόβας: Ο... τελειωμένος που έγινε "χάμερ"!

Ποιος θα το περίμενε! Ο... τελειωμένος στον Ολυμπιακό, Δημήτρης Σιόβας, όχι μόνο έχει φτιάξει άμυνα... γρανίτη στην Λεγκανές, αλλά πλέον το όνομα του φιγουράρει δίπλα σε αυτό του Σάμουελ Ετό, σε μία ιστορική στιγμή καταξίωσης για τον Έλληνα άσο!

Real Madrid's Marco Asensio vies for the ball with Leganes' Dimitrios Siovas, left, during a Spanish La Liga soccer match between Leganes and Real Madrid at the Butarque stadium in Madrid, Wednesday, April 5, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
siovas AP IMAGES

Το καλοκαίρι του 2014 ο Δημήτρης Σιόβας κέρδισε νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, αποτελώντας το επόμενο "ερυθρόλευκο"... προϊόν προς πώληση στο εξωτερικό. Ένας σοβαρός τραυματισμός, η αργή επάνοδος και... ο Πάουλο Μπεντο, είχαν ως αποτέλεσμα το ξεκίνημα της σεζόν 2016-2017 να είναι από αυτά που δεν θέλει να... θυμάται.

Έτσι, τον Γενάρη του 2017 ( και αφότου έφτασε μία ανάσα από την Μπέτις το καλοκαίρι) ο Σιόβας δόθηκε δανεικός στην Λεγκανές, στην πρώτη χρονιά των "λεγεωνάριων" στην Πριμέρα! Ο υψηλόσωμος αμυντικός μετά από τέσσερα ματς στον πάγκο πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και δεν... ξανακουνήθηκε!

Κατέγραψε 16 συμμετοχές με 1 γκολ ( κόντρα στην Οσασούνα) και οι Ισπανοί άρχισαν να διαπραγματεύονται με τον Ολυμπιακό για την μόνιμη απόκτηση του. Οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε ρήτρα ύψους 4.000.000€, όμως τελικά έπεσαν οι... τζίφρες με ένα ποσό κοντά στα 3.100.000€, κρατώντας παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 15%.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η φετινή σεζόν είναι με διαφορά η κορυφαία στην καριέρα του 29χρονου άσου, με την Λεγκανές να βρίσκεται στην θέση του βαθμολογικού πίνακα και να διεκδικεί την έξοδο της στην Ευρώπη.

Με τον Δημήτρη Σιόβα βασικό, στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ(!!), ενώ σκόραρε και ένα τέρμα απέναντι στον πρώην προπονητή του Μίτσελ ( 2-0 νίκη κόντρα στην Μάλαγα).

Μετά από όλα αυτά πως να μην ψηφιστεί μέσα στην κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών για την Λεγκανές μέσω της Marca; Και αν αυτό δεν σας λέει... τίποτα, σκεφτείτε πως δίπλα του υπάρχουν ονόματα όπως εκείνο του Σάμουελ Ετό ( ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Λεγκανές από την... γειτόνισσα Ρεάλ το 1997) και του Κατάνια ( σπουδαία καριέρα στην ευρωπαία Θέλτα).

Βρήκε το... χάμερ της στην άμυνα δηλαδή η ισπανική ομάδα και πάει για... υψηλές πτήσεις.

Σιόβας: Ο... τελειωμένος που έγινε "χάμερ"!

* Στατιστικά Transfermarkt.de

News 24/7

24MEDIA NETWORK