Σπρώχνει το χρήμα στη Football League o Βασιλειάδης!

Ποιος ο λόγος της συνάντησης Βασιλειάδη με εκπροσώπους της Football League και ποιο μήνυμα θέλει να στείλει στη μεγάλη λίγκα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γιώργος Βασιλειάδης και Βαγγέλης Μπαταγιάννης EURIOKINISSI

Δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση για τις 4 μ.μ. συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με το προεδρείο της Super League, θα διεξαχθεί αντίστοιχο ραντεβού με τους εκπροσώπους της Football League. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στους μυημένους, το timing δεν είναι τυχαίο!

Στη συνάντηση που θ' αρχίσει στις 2 το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σκοπεύει να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ομάδων της "μικρής Λίγκας" την οικονομική ενίσχυσή τους. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι σύλλογοι της Football League εισέπραξαν πέρυσι από τηλεοπτικά δικαιώματα το... ιλιγγιώδες ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, τα οποία, μάλιστα, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία τους. Απλώς καλύφθηκαν τα έξοδα των διαιτητών που κάλυπταν τα παιχνίδια τους και κάποιες άλλες τέτοιου είδους υποχρεώσεις.

Το προεδρείο της FL έχει διαμηνύσει στον Γ. Βασιλειάδη ότι με τόσο μικρά ποσά δεν καλύπτεται ούτε το ελάχιστο από το ετήσιο μπάτζετ των ομάδων που κυμαίνεται στο 1,5 εκατ. ευρώ μίνιμουμ. Κι όταν μια ομάδα δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της δεν θέλει και πολύ κάποιοι να μπουν σε δεύτερες σκέψεις, καθόλου νόμιμες. Ο νοών νοείτω...

Σκοπεύουν, λοιπόν, σήμερα να του εξηγήσουν ότι θα πρέπει η Πολιτεία να βοηθήσει περισσότερο από τη στιγμή, μάλιστα, που τα παιχνίδια καλύπτονται τηλεοπτικά από τα κρατικά κανάλια, ενώ υπάρχουν και ομάδες που στα γήπεδά τους συγκεντρώνουν σε κάθε εντός έδρας ματς πάνω από τρεις-τέσσερις χιλιάδες κόσμο. Περισσότερο δηλαδή από κάποιους συλλόγους της Super League.

Πώς τα έχει εισπράξει όλα αυτά ο Υφυπουργός και γιατί όρισε τη συνάντηση λίγο πριν από την αντίστοιχη με τη Super League; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Βασιλειάδης λόγω των... παιχνιδιών που εκτιμά ότι παίζονται στη μεγάλη κατηγορία αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων από την επόμενη περίοδο (σ.σ. ζητάει 12 του αντιπροτείνουν 14), σκοπεύει να σπρώξει περισσότερα χρήματα για να ενισχύσει τις ομάδες της Football League!

Το σκεπτικό του μπορεί να περιγραφεί περιληπτικά ως εξής: "Αφού δεν δέχεστε να μπουν χρήματα σε ένα υποβαθμισμένο προϊόν προκειμένου να αναβαθμιστεί, με κρατική βοήθεια, κάντε ό,τι θέλετε, βρείτε πόρους από πιθανούς χορηγούς, αλλά από την Πολιτεία χρήματα δεν θα πάρετε, αφού δεν δέχεστε την πρόταση στο σύνολό της".

Κατ' επέκταση σκοπεύει να ενισχύσει περισσότερο τις ομάδες που μετέχουν στη "μικρή Λίγκα" για να στείλει και τα σχετικά μηνύματα, ώστε –αν δεν βρεθεί τελικά άκρη στα ψηλά πατώματα- να γίνουν στο τέλος της περιόδου και οι σχετικές συγκρίσεις.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η μέρα είναι κρίσιμη από κάθε άποψη και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση μπορεί στο φινάλε να χαμογελάσουν οι "μικροί" και όχι οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK