Στον Ολυμπιακό "μανταλάκιας", στην Ιταλία κέρβερος

Τερματοφύλακας που πέρασε από τον Ολυμπιακό με δανεισμό από την Γιουβέντους, έχοντας... περίεργη ρήτρα, αποχώρησε ως... μανταλάκιας και τώρα ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στην Ιταλία, με την ομάδα του να κυνηγάει κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή που είχε τον... Ζήση Βρύζα! Διαβάστε ποιος είναι.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
leali da costa chori campiasso olympiakos 44 EUROKINISSI

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν ένα από τα δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο ζήτησε και αποχώρησε μετά από τρία χρόνια στο "λιμάνι" για οικογενειακούς λόγους και οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να βρουν νέο ηγέτη κάτω από τα δοκάρια.

Τελικά ο... κλήρος έπεσε στον Στέφανο Καπίνο, ενώ πίσω του ήρθε ο Νικολά Λεάλι με δανεισμό από την Γιουβέντους, έτσι ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Ο Ιταλός πορτιέρε αποκτήθηκε με ρήτρα αγοράς για το καλοκαίρι του 2017 ύψους 3.000.000€, όμως η "μεγάλη κυρία" πίστευε στο ταλέντο του και γι' αυτό είχε τη δυνατότητα να τον αγοράσει πίσω δίνοντας 4.000.000€!

Ο Λεάλι δεν εντυπωσίασε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Για την ακρίβεια συνέβη το αντίθετο, αφού παρουσίασε μεγάλη αστάθεια κάτω από τα δοκάρια και πολλοί του χρεώνουν τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, το καλοκαίρι γύρισε πίσω στην Γιουβέντους, έχοντας κατακτήσει όμως το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ( το 44ο στην ιστορία του συλλόγου).

ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!

Ο 24χρονος άσος δεν έμεινε στο Τορίνο και δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Ζούλτε Βάρεγκεμ από το Βέλγιο, από την οποία όμως έφυγε τον Γενάρη του 2018. Τότε πήρε τη μεγάλη απόφαση για γυρίσει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Περούτζια.

Κάπου εδώ αρχίζει και η.... ανάσταση της καριέρας του. Η Περούτζια εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην 12η θέση της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, πέντε πόντους μακριά από τα πλέι οφ ανόδου. Με τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, όχι μόνο μπήκε στα πλέι οφ, αλλά διεκδικεί την απευθείας άνοδο!

Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο 25χρονος πορτιέρε, η Περούτζια μετρά 7 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας ενεργητικό 15 γκολ και παθητικό μόλις 2! Πλέον οι "γρύπες" θεωρούνται φαβορί για επιστροφή στην Serie A, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2003-2004.

Εκείνη την περίοδο η Περούτζια είχε μπόλικο ελληνικό χρώμα, με τους Κώστα Λουμπούτη, Βαγγέλη Νάστο και Ζήση Βρύζα να είναι στο ρόστερ της. Δυστυχώς υποβιβάστηκε όμως, παρότι είχε στην επίθεση ονόματα όπως αυτά των:

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, Μαρσέλο Ζαλαγιέτα, Ντάριο Χούμπνερ, Μάσιμο Μαργκιότα, Ζήση Βρύζα ( στο δεύτερο μισό πήγε στην Φιορεντίνα) και Τζέι Μποθρόιντ, ενώ στο τέλος της περιόδου κατέκτησε το κύπελλο Ιντερτότο.

Για να δούμε, θα τα καταφέρει ο... μανταλάκιας;

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK