Στον Πειραιά τον έφερναν με 500 χιλιάρικα, "πρίγκιπας" με 15 εκατ.

Το όνομά του είχε βρεθεί στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά η περίπτωσή του δεν προκρίθηκε ποτέ. Στην τσαμπιονσλιγκάτη Μονακό του Ζαρντίμ έγινε η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του εφετινού καλοκαιριού.

PSG's Neymar challenges for the ball with Strasbourg's Jean Aholou during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Strasbourg, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 17, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
Αολού AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ζαν-Εΐντ Αολού. Ένας 24χρονος θηριώδης (1μ88) και δυναμικός Ιβοριανός μεσοαμυντικός, προϊόν των ακαδημιών της Λιλ με θητεία σε Ορλεάν και Στρασμπούρ. Το όνομά του άγνωστο. Έπειτα από μόλις μία σεζόν στη Ligue 1 πωλήθηκε έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ στη Μονακό ως βασική επιλογή του Λεονάρντο Ζαρντίμ για τη θέση του Πορτογάλου Μουτίνιο (έφυγε για τη Γουλβς).

Ποδοσφαιριστής που με 35 συμμετοχές και 5 γκολ πέρυσι εκτόξευσε την αγοραστική αξία του. Ωφελημένοι κατά 14.5 εκατομμύρια οι Αλσατοί. Οι οποίοι τον Γενάρη του 2017 τον είχαν αγοράσει για μόλις 500 χιλιάρικα από την Ορλεάν προκειμένου να ενισχυθούν στο "6" και στο φινάλε της σεζόν να εξασφαλίσουν την άνοδο στο Σαμπιονά. Βασικός από την αρχή ως το φινάλε, έκανε τη διαφορά.

Με περίπου τόσα χρήματα (ίσως και λιγότερα) είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό ο Αολού το καλοκαίρι του 2016. Από το γνωστό κανάλι που συνδέει τα τελευταία χρόνια τον Πειραιά με τη γαλλική αγορά. Δεν ανήκει στον Πιέρ Ισά ο ποδοσφαιριστής, σε άλλο γραφείο έχει αναθέσει την εκπροσώπησή του και τη διαχείριση των δικαιωμάτων του. Εύκολα παρόλα αυτά θα γινόταν η δουλειά, δεδομένου ότι τον έχουν Γάλλοι ατζέντηδες.

Τότε, πριν από 2 χρόνια, οι "ερυθρόλευκοι" δίστασαν να επενδύσουν πάνω του. Έπαιξαν ρόλο το θυελλώδες εκείνο καλοκαίρι και οι συνεχείς αλλαγές προπονητών (Μάρκο Σίλβα, Βικτορ, Μπέντο). Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας... Καμαρά ή ένας Σισέ ή ένας Μαζουακού. Βλέπετε εδώ και χρόνια την γαλλική αγορά των πιτσιρικάδων, κυρίως των Γαλλοαφρικάνων, οι "ερυθρόλευκοι" την ... κτενίζουν κυριολεκτικά. Λόγω των Καρεμπέ,Μοντεστό, Ισά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK