Συγκίνηση

Συγκίνηση
Η λέξη συγκίνηση συχνά συνδέεται με δυσάρεστες καταστάσεις, όπως ο αποχωρισμός, ο χωρισμός και το χάσιμο ενός αγαπημένου ανθρώπου. Σπάνια η συγκίνηση προκαλείται απο χαρούμενα γεγονότα και όταν αυτό συμβαίνει, τότε ομιλούμε περι εξαίρεσης.

Μια εξαίρεση ήταν και η βραδιά του Σαββάτου, η βραδιά οπου το μεγαλείο μιας ιστορικής ομάδας και η χαρά για τα 80στα της γενέθλια κοντραρίστηκαν στενά με τη συγκίνηση για τις βραβεύσεις μεγάλων ανθρώπων του αθλητισμού-παραδείγματα προς μίμηση για τη νεολαία μας. Το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο, όμως η μπάλα ακόμα στριφογυρίζει στα δίχτυα της καρδιάς μας βλέποντας τον Κώστα Νεστορίδη να δακρύζει και τους Σαβέφσκι, Μαύρο, Παπαιωάννου, Λ.Παπαδόπούλο να υποκλίνονται συγκινημένοι μπροστά στο Ενωσίτικο κοινό.

Εγώ δεν κρύβω τα Παναθηναικά μου αισθήματα,όμως μια τέτοια βραδιά δεν υπάρχουν οπαδικές αποχρώσεις ούτε μικροπρεπείς συμπεριφορές που δείχνουμε σιγά-σιγά σα φίλαθλοι να ξεπερνάμε. Μια τέτοια βραδιά υπάρχει αναγνώριση για την ιστορία και ειλικρινής επιδοκιμασία για το νέο ξεκίνημα μιας πολύπαθης ομάδας που νομίζω όλοι συμπαθούμε.

Εγώ προσωπικά ομολογώ οτι δεν περίμενα τόσο άρτια οργάνωση και συντονισμένες κινήσεις απο τον Ντέμη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και η επικρότηση μου προς την προσπάθεια που καταβάλλει απηχεί νομίζω τα αισθήματα όλων των υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων.
Οφείλουν όλοι να στηρίξουν τον Ντέμη,είναι ο μόνος που θα αντέξει την πίεση των προβλημάτων,είναι νέος και φιλόδοξος και πάνω απ'όλα ΑΕΚτζής. Ας αφήσουν οι Ενωσίτες τις μιζέριες και τις κακεντρέχειες του παρελθόντος και ας κοιτάξουν την ομάδα τους που φέτος πάει για πρωτάθλημα,έστω και αν κάποιοι πάνε να την υποβαθμίσουν με κλισέ του τύπου "έλα μωρε τώρα,μέχρι το Δεκέμβρη θα έχει κλατάρει η ομάδα". Η απάντηση πιστεύω θα έρθει σύντομα και μαζί με αυτή θα έρθει και η εύλογη διαπίστωση οτι οποιαδήποτε ομάδα είναι υγιής απο τη βάση της,είναι και περισσότερο δεμένη και αξιόπιστη.

Εγώ,όπως είπα,υποστηρίζω άλλη ομάδα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να βλέπουμε και να επικροτούμε το υγιές και το τίμιο,ιδιαίτερα σε μια χώρα(όπως η Ελλάδα) και ένα χώρο(του ποδοσφαίρου) που όλοι ξέρουμε οτι οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικότερες.Ίσως οι μόνες καλές συνθήκες είναι οι καιρικές, κατα τ'άλλα είμαστε πίσω ακόμα.

Κλείνω εδώ με ένα ειλικρινές και εγκάρδιο μπράβο σε όλα τα παιδιά της ΑΕΚ και τη δοιήκηση που δείχνει το δρόμο.

Παιδιά, μας συγκινήσατε!
Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK