Συνέντευξη του Μίλος Τεόντοσιτς στο Contra.gr (videos)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μιλά εκ βαθέων στο Contra.gr για τον Ολυμπιακό, τον Ιβκοβιτς και τον Γιαννάκη, τον Σπανούλη και τον Ομπράντοβιτς και τα επεισόδια στο "Ακρόπολις" (vids).

Συνέντευξη του Μίλος Τεόντοσιτς στο Contra.gr (videos)

Ο

Μίλος Τεόντοσιτς

γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1987 και μεγάλωσε στο Βάλιεβο, μια πόλη στα δυτικά της Σερβίας. Στα 8 του αποφάσισε ότι το μπάσκετ του αρέσει περισσότερο από το ποδόσφαιρο και στα 13 μετακόμισε στο Βελιγράδι για να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία ταλέντα του Σερβικού μπάσκετ.

Με ύψος 1,95 αποτελεί τη νέα έκδοση του πόιντ γκαρντ ,αυτή που παραδέχονται άλλωστε και οι Αμερικανοί scouters που τον έβαλαν στο στόχαστρο τους. Αποτέλεσε την απάντηση του Ολυμπιακού στην απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από τον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός ότι αμφισβητήθηκε και συζητήθηκε πολύ κατάφερε να βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες που δημιούργησε το αναμφισβήτητο ταλέντο του.

Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού και ο νεαρός με το ατημέλητο look και τον ιδιόμορφο χαρακτήρα ωρίμασε, βρήκε το ρόλο του στο “παρκέ”, τον προπονητή που μιλάνε την ίδια γλώσσα και δηλώνει ευτυχισμένος και έτοιμος να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.


- Πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα με τον Ίβκoβιτς στο τιμόνι του Ολυμπιακού;

Με το που ήρθε, άλλαξαν πολλά όπως επίσης και πολλοί παίκτες. Πιστεύω ότι βάζει τη πράγματα στη σωστή τους θέση και έδωσε νέα δυναμική στην ομάδα. Μπορούμε να φτάσουμε μακριά.

- Πόσο μακριά;

Τόσο όσο να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

- Και σε προσωπικό επίπεδο να θεωρήσουμε ότι είσαι καλύτερα με έναν προπονητή που μιλάτε την ίδια γλώσσα;

Το πόσο έχει συμβάλει ο κύριος Ίβκοβιτς στην καριέρα μου μόνο εγώ το ξέρω πραγματικά και θα τον ευχαριστώ για όλη μου τη ζωή. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό το ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, γιατί μπορώ και τον καταλαβαίνω πολύ καλύτερα όπως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ήμασταν μαζί στην Εθνική. Μου δίνει το πλεονέκτημα να ξέρω πολύ καλά τη νοοτροπία του και το τι θέλει από μας.

- Έχεις αναφέρει σε μία συνέντευξη ότι με τον Γιαννάκη είχες μία πολύ καλή συνεργασία, αλλά ο Ίβκοβιτς ότι είναι το “αφεντικό”. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι πρέπει να σέβεσαι τον προπονητή και να τον αντιμετωπίζεις σαν κάποιον που είναι πολύ πιο ψηλά από σένα. Αυτό ισχύει απ' ότι βλέπω και για τους υπόλοιπους παίκτες στην ομάδα. Βλέπουν τον κύριο Ίβκοβιτς με τον ίδιο τρόπο που τον βλέπω κι εγώ. Και όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι πολύ καλό για το σύνολο.

- Ισχύουν οι φήμες ότι ότι με τον Γιαννάκη υπήρχαν κρούσματα απειθαρχίας στην ομάδα;

Δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και καλή σχέση μεταξύ μας.

- Πάρα το γεγονός ότι σε εμπιστευόταν αγωνιστικά ο Γιαννάκης, ζήτησε από τη διοίκηση να φύγεις θεωρώντας ότι δεν είσαι ομαδικός παίκτης και η απόδοσή σου ήταν ασταθής. Δεν είναι κάπως αντιφατικό αυτό;

Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο. Εκτιμώ και σέβομαι ότι έχει κάνει ο κύριος Γιαννάκης για μένα. Είχαμε δυόμισι ωραία χρόνια, με καλές και κακές στιγμές. Ήμασταν πολύ καλά και αυτό που ακούω ότι ήθελε να με αλλάξει, πραγματικά δεν το γνωρίζω το ακούω πρώτη φορά και δεν θα θελα να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό.

- Η ομάδα δείχνει να είναι πιο δουλεμένη φέτος, ωστόσο η απόδοσή σας δεν έχει σταθεροποιηθεί; Πώς το ερμηνεύεις αυτό;

Έχει δίκιο. Είπα πριν ότι είμαστε καινούργια ομάδα χρειαζόμαστε χρόνο, μέσα σε τρεις μήνες δεν κάνεις τη σπουδαία ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα και πιστεύω σε ένα με δύο μήνες θα φανούν αυτά τα αποτελέσματα.

- Τι ακριβώς σας λείπει για να γίνετε η ομάδα που επιθυμεί ο προπονητής σας ;

Πιστεύω ο χρόνος, να περνάμε περισσότερο χρόνο στο γήπεδο μαζί. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά θα είμαστε μία πολύ καλή ομάδα.

- Έχεις πει επίσης ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον Ολυμπιακό, αλλά ο στόχος είναι ακόμα ο ίδιος...

Δε βλέπω το λόγο γιατί να αλλάξουμε τον στόχο. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, στοχεύει ψηλά και ακόμα υψηλότερα. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα για την κατάκτηση των στόχων. Ετσι θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

- Με τον Σπανούλη πως είναι η συνεργασία σας;

Είναι ένα πολύ καλό παιδί, τον ξέρω από πριν και είμαστε και συγκάτοικοι .Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είναι στην ομάδα γιατί είναι δύσκολο να βρίσκεις τέτοιους παίκτες. Όλοι τον συμπαθούν, στην αρχή ήταν φοβισμένος στο πως θα τον δεχτούμε, όμως όλοι τον αγκάλιασαν και τον βοήθησαν. Πιστεύω πια ότι του αρέσει εδώ.Ολοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε τους στόχους μας.

- Πως είναι η συγκατοίκηση ενός εργένη με έναν οικογενειάρχη;

Ο Βασίλης είναι πραγματικά καταπληκτικός φίλος και συγκάτοικος. Δεν τον ήξερα καλά σαν εργένη για να καταλάβω τη διαφορά τώρα που έχει οικογένεια. Νομίζω όμως ότι πια φέρεται και σκέφτεσαι σαν οικογενειάρχης και πατέρας.

- Για την ιστορία, πως κατέληξες στον Ολυμπιακό; Φήμες σε προόριζαν για τον Παναθηναϊκό αλλά δεν σε ήθελε ο Ομπράντοβιτς.

Δεν το γνωρίζω αυτό και δεν είχα ποτέ πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό που ήταν καλή για μένα και αποφάσισα να πάω. Δεν έχουν όλοι οι παίκτες την ευκαιρία να είναι σε μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και γι αυτό δεν ήταν και πολύ δύσκολο να το αποφασίσω.

- Έχεις μιλήσει καθόλου με τον Ομπράντοβιτς σχετικά με αυτό;

Μιλάμε μόνο όταν τύχει και συναντηθούμε και λέμε τα τυπικά. Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος προπονητής είναι.

- Πρόσφατα και συγκεκριμένα μετά το Μουντομπάσκετ ο Ομπράντοβιτς σου έστειλε συγχαρητήρια και μίλησε με πολύ κολακευτικά για σένα...

Οπως σου είπα όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος προπονητής είναι ο κύριος Ομπράντοβιτς. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να ακούς κάτι τέτοιο από έναν προπονητή σαν αυτόν. Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ωραία.

- 'Έχεις βρει το ρόλο σου πια στον Ολυμπιακό; Αισθάνεσαι ότι είσαι ο ηγέτης;

Δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν είμαι ο ηγέτης που όλοι περιμένουν ή αν θα γίνω. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδείξω στο γήπεδο. Οι νίκες δείχνουν ποιος είναι ο αρχηγός. Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και έχω βρει τη θέση μου σε αυτή. Θέλω να είμαι μέρος μια ομάδας νικήτριας. Μπορώ μόνο να σου πω ότι μ’ αρέσει να είμαι με την πρωταθλήτρια ομάδα και ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει αυτό.

- Πέρυσι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο...

Είναι η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο παρότι ήμουν κι εγώ μέρος αυτού που έγινε. Ήταν πραγματικά πολύ άσχημη εμπειρία. Εγιναν πράματα που δεν τιμούν κανέναν. Θα ήθελα να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, αν και από την πλευρά μου μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί αντέδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο. Δε λέω βέβαια ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό, απλά περίμεναν για χρόνια τον τίτλο και δεν περίμεναν ότι θα χάναμε στο ΟΑΚΑ.

- Εξ ίσου άσχημη εμπειρία ήταν και τα επεισόδια στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Σερβίας...

Ναι θεωρώ ότι ήταν πολύ άσχημο και για τις δύο ομάδες. Ειλικρινά θέλω να τα ξεχάσω όλα αυτά και δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ ξανά στην ζωή μου.

- Φήμες λένε ότι η κόντρα σου με τους παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλεται στο ότι συνηθίζεις να χτυπάς τον αντίπαλο χαμηλά όταν σουτάρει. Υπάρχει κάποια δόση αλήθεια σε αυτό;

Φήμες, φήμες... τι μπορώ να πω. Ισως έτσι νιώθουν και το λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μ’ αρέσει και δεν θέλω να χτυπάω κανέναν τουλάχιστον συνειδητά.

- Ο πατέρας σου έχει πει σε μία συνέντευξη του ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε μισούν. Το πιστεύεις αυτό;

Έχει γραφτεί κάτι τέτοιο; Δε νομίζω...

-Ναι, εσύ αισθάνεσαι κάτι τέτοιο;

Όχι, και δεν με νοιάζει.

- Ο Τσαρτσαρής δήλωσε μετά από το συγκεκριμένο επεισόδιο ότι οι ξένοι που έρχονται εδώ θα πρέπει να σέβονται το ψωμί που βγάζουν, και φωτογράφιζε ουσιαστικά εσένα...

Δεν θέλω να το σχολιάσω. Νομίζω ότι σέβομαι αρκετά το ψωμί που τρώω εδώ.

- Πόσο δύσκολο είναι να κοντρολάρεις τον εαυτό σου όταν τα πνεύματα οξύνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

Δεν είναι εύκολο καθόλου, δουλεύω πάνω σε αυτό και προσπαθώ να το ελέγχω. Δεν ξέρω όμως κανένα παίκτη που να μην έχει ένταση όταν παίζει. Θέλουμε να κερδίζουμε και απολογούμαι σε όλους. Δεν θα ήθελα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ.

- Έχεις μιλήσει ξανά με τον Φώτση;

Όχι.

- Σκέφτεσαι την πρώτη φετινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό; Πλησιάζει...

Παίζουμε σε λιγότερο από μήνα και σιγά σιγά αρχίζουμε και το σκεφτόμαστε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

- Να μιλήσουμε για κάτι πιο ευχάριστο όπως το τελευταίο σουτ από τα οχτώ μέτρα κόντρα στην Ισπανία. Σκέφτηκες πριν σουτάρεις;

Νομίζω ότι κανείς που αναλαμβάνει την ευθύνη ενός τέτοιου σουτ δεν το σκέφτεται. Εκείνη τη στιγμή απλά σουτάρεις και μετά αντιλαμβάνεσαι την σπουδαιότητά του.

- Έχεις πει ότι το μπάσκετ είναι η ζωή σου. Για αυτή τη σχέση ζωής που έχεις με το άθλημα αυτό έχεις θυσιάσει προσωπικές στιγμές και επιθυμίες;

Για τους παίκτες, η μπάλα του μπάσκετ είναι πολλές φορές η ζωή μας όταν οι άλλοι βρίσκονται στις παραλίες. Όχι ότι μας χαλάει αυτό. Άλλωστε όπως είπα το μπάσκετ είναι η ζωή μας και είμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Θα ταν αχαριστία να πούμε ότι κάνουμε θυσίες.

- Ο ελληνικός τρόπος ζωής φαίνεται να ταιριάζει στους Σέρβους.

Ναι, πολύ. Από τις εννιά το πρωί έως τις εννιά το βράδυ έχει κόσμο παντού όπως στην Σερβία. Επίσης και στον χαρακτήρα μοιάζουν οι Σέρβοι με τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Συγκρίνοντας φίλους μου Σέρβους και Έλληνες βλέπω πολλές ομοιότητες. Ο τρόπος που μιλάνε, αντιδρούν κ.λ.π. Έχω πια πολλούς φίλους εδώ, έχω αρχίσει και την αγαπώ την Ελλάδα. Όταν λείπω για αρκετό διάστημα μου λείπει.

- Ποια είναι η προσωπική εκτίμηση που έχεις για τον χαρακτήρα σου. Έχεις τη φήμη του 'δύσκολου' ανθρώπου...

Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είμαι καλός τύπος, κάποιος άλλος να πει το αντίθετο. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει, προσπαθώ να είμαι εντάξει με τους φίλους μου, τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου. Για τους άλλους δεν με ενδιαφέρει η άποψη τους.

- Ποιόν τίτλο που έχεις κατακτήσει θεωρείς τον πιο σπουδαίο;

Νομίζω από όλους, ο περσινός ήταν ο πιο σπουδαίος, το κύπελλο Ελλάδας και πιστεύω να μην είναι και ο τελευταίος.

- Έχεις πει ότι στο μπάσκετ δεν υπάρχει εγώ, αλλά εμείς. Ο Μίλος Τεοντοσιτς ωριμάζει;

Σίγουρα χρόνο με το χρόνο μαθαίνεις και συνειδητοποιείς πολλά πράματα μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν μπορώ να κερδίσω μόνο με τον εαυτό μου. Είναι αποτέλεσμα όλων. Όπως για να φτάσω να σουτάρω με την Ισπανία συνετέλεσαν κινήσεις των συμπαικτών μου στο αποτέλεσμα αυτό.

- Το ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ήθελαν πολύ να μείνεις, επηρέασε την απόφαση σου να παραμείνεις στον Ολυμπιακό μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο σου;

Όσο ήθελαν οι Αγγελόπουλοι να μείνω άλλο τόσο ήθελα κι εγώ. Έχω ακόμα ένα χρόνο και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Θα θελα να μείνω κι άλλο, είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ, αλλά ακόμη έχω αρκετό χρόνο για να αποφασίσω.

Η διοίκηση επιστράτευσε ακόμα και τη σύντροφό σου για να κάνουν την παραμονή σου καλύτερη...

Είναι δύσκολο να πω τι θα γίνει στο μέλλον. Σίγουρα θα μείνω για ένα χρόνο ακόμη, έχω χρόνο να το δω. Σημασία έχει ότι μ’ αρέσει που είμαι εδώ τώρα. Το γεγονός ότι έχει έρθει και η κοπέλα μου στην Αθήνα και παίζει βόλεϊ το κάνει σίγουρα ακόμη καλύτερο.

- Η ευχή σου για το νέο έτος;

Εύχομαι σε όλους υγεία και να έχουν χαρά στη ζωή τους. Θεωρώ ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά αγαθά στη ζωή. Και βέβαια να βλέπουμε ωραία παιχνίδια χωρίς παρατράγουδα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK