Τα "τρελά" λεφτά που ζήτησε ο Αστέρας για Κουρμπέλη!

Πόσα χρήματα πρόσφεραν στην πρώτη τους κρούση-βολιδοσκόπηση οι πράσινοι για τον 23χρονο άσο. Τι λένε στην Τρίπολη για τον... Ολυμπιακό και κάθε ενδιαφερόμενο. Πού "κολλάει" στην κουβέντα ο Κώστας Φορτούνης. Ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Τι κοινό έχουν Ουζουνίδης και Κουρμπέλης;

Τα "τρελά" λεφτά που ζήτησε ο Αστέρας για Κουρμπέλη!

Πολλή κουβέντα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος του Αστέρα Τρίπολης μπορεί να μην έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας του, ωστόσο, έχει μπει στο... μάτι συλλόγων επιπέδου Παναθηναϊκού. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, νέος τεχνικός των "πρασίνων", θεωρεί ότι ο Κουρμπέλης διαθέτει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και θα τον ήθελε μαζί του από τον Γενάρη και μετά, όπως αναφέρει και το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι τι επιθυμεί ο προπονητής του "τριφυλλιού", αλλά πόσο εφικτή είναι μια τέτοια μεταγραφή. Στην παρούσα φάση, το καρπούζι και το μαχαίρι είναι στα χέρια των ανθρώπων του Αστέρα, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν θέσει αρκετά ψηλά τον πήχη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές από το "στρατόπεδο" του συλλόγου της Τρίπολης οι απαιτήσεις του Αστέρα για να παραχωρήσει τον Κουρμπέλη είναι στο ένα εκατομμύριο ευρώ, συν -μίνιμουμ 20%- ποσοστό σε πιθανή μεταπώληση. Μπορεί ως ποσό να ακούγεται υπερβολικό για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος, όμως, ως τώρα δεν έχει πείσει για το πού βρίσκεται το ταβάνι του, ωστόσο, η διοίκηση των Αρκάδων έχει συγκεκριμένο σκεπτικό.

Στο πρόσωπο του Κουρμπέλη βλέπουν μια νέα περίπτωση Φορτούνη. Κάποτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει δημόσια ότι θα αγοράσει τον Κώστα, στο διάστημα που αγωνιζόταν στην ομάδα της Τρίπολης, αλλά οι απαιτήσεις του Αστέρα εμπόδισαν τα σχέδιά του. Ο Αστέρας βρήκε, στη συνέχεια, τα χρήματα που επιθυμούσε (γύρω στο εκατομμύριο) από το εξωτερικό και δη από τη γερμανική Καϊζερσλάουτερν και οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκε να κάνουν υπομονή δύο χρόνια για να τον αγοράσουν στη συνέχεια από το σύλλογο της Μπουντεσλίγκα.

Κάπως έτσι λειτουργούν και τώρα στον Αστέρα και αυτή την απάντηση φέρεται να έδωσαν στους "πράσινους" στην πρώτη επαφή που υπήρξε πριν από μερικές ημέρες. Ουζουνίδης και Κουρμπέλης εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που ο κόουτς του Παναθηναϊκού αισιοδοξεί για τη συγκεκριμένη ιστορία. Στην πρώτη κουβέντα που έγινε, πάντως, και σε θεωρητικό επίπεδο η πρόταση-βολιδοσκόπηση του ΠΑΟ κυμάνθηκε στις 300.000 ευρώ, χρήματα που οι Αρκάδες απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

"Τόσα θέλουμε κι αν θέλετε", ήταν με λίγα λόγια η απάντηση και το ίδιο ισχύει για κάθε ενδιαφερόμενο. Το να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα επίπεδα, αποκλείεται. Ούτε καν θα προσεγγίσει. Το ίδιο ισχύει και σε ενδεχόμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ως φημολογία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες πως ο Κουρμπέλης είναι ένας παίκτης, ο οποίος είναι και στο ραντάρ των "ερυθρολεύκων" ως ένας εξελίξιμος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Στην Τρίπολη πιστεύουν ότι ο Κουρμπέλης είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, από Έλληνες παίκτες, στην ηλικία του, για τις θέσεις του στόπερ και του κόφτη, εκτιμούν πως ακόμη δεν έχει αναδείξει το ταλέντο του στο 100%, επειδή έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και απλά περιμένουν. Τι; Πρώτα απ' όλα να καθιερωθεί, ώστε να δείξει τι αξίζει σε πλήρη εικόνα και στη συνέχεια να φέρει προτάσεις που θα προσεγγίζουν τις απαιτήσεις της ΠΑΕ.

Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το σκηνικό για τον Κουρμπέλη, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετράει 90 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αστέρα τα τελευταία 6,5 χρόνια που αγωνίζεται στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ενώ φέτος έχει μόνο 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με την τελευταία στις 2 Οκτωβρίου στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 3-1.

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK