Τελετή Λήξης

Τελετή Λήξης
Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες στα κανάλια και σε κάποιες εφημερίδες διάφορους ταγούς της αξιοπρέπειας μας να καταφέρονται στον Παπαϊωάννου για τη χρησιμοποίηση του Ντάτσουν με τα καρπούζια και τα σκυλάδικα στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν μη τι άλλο αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν χιούμορ.

Αν όμως το κοιτάξουμε βαθύτερα μπορούμε να φτάσουμε σε τρομακτικά συμπεράσματα.Οι "πνευματικοί άνθρωποι" αυτής της χώρας που κατοικοεδρεύουν στη πλατεία Κολωνακίου και στα σοκάκια της Μυκόνου, δεν ξέρουν πως στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορεί η συμπαθής φυλή των τσιγγάνων, η οποία πουλά καρπούζια στον απλό Έλληνα (άλλωστε αυτοί ψωνίζουν μόνο από Delicatessen). Οι άνθρωποι αυτοί, δεν πάνε σε σκυλάδικα- μόνο Μέγαρο.

Αυτή η ελιτίστικη ματιά που έχουν κάποιοι άνθρωποι, αυτός ο νεοπλουτισμός ανθρώπων που μέχρι χθές φορούσαν "τσαρούχια" και τώρα μόνο Prada, είναι απαράδεκτος.Μην ξεχνάμε πως στη δεκαετία 70, οι περισσότεροι από αυτούς, μάλλον κυκλοφορούσαν με ταγάρια και σανδάλια και η "ελίτ" της τότε εποχής του αποκαλούσε (τιειρωνεία!) "γύφτους".

Ξέρω πως είμαι σκληρός στις εκφράσεις μου, και συγγνώμη, αλλά αυτή η υποκρισία είναι χωρίς προηγούμενο. Στο κάτω-κάτω η τελετή λήξης ήταν μια γιορτή, στη οποία ήταν καλεσμένοι όλοι οι Έλληνες χωρίς διακρίσεις.Εμείς δείξαμε πως δεν ντρεπόμαστε για αυτή τη φυλή και τους καλούμε στη γιορτή μας, δεν τους κρύβουμε κάτω από το χαλί σαν τη σκόνη. Άλλωστε οι καλοί οικοδεσπότες δεν το κάνουν αυτό.

Ευχαριστώ,
Χρίστος Βεζύρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK