Θέλει δύσκολα και αμφισβήτηση

Τον Ολυμπιακό τον... φοβάσαι στα εύκολα. Οταν είναι σίγουρος ότι θα νικήσει. Οταν νιώθει απειλή, είναι ο εαυτός του. Ο Σπυριάρης επιστρέφει και εξηγεί.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει κυρίως από τον κακό του εαυτό. Διότι δεν έχει το ταλέντο και την υπερομάδα που κέρδιζε κάποτε όποιοn αντίπαλο ήθελε, ακόμα και όταν δεν βρισκόταν στην καλή του μέρα. Γι αυτό και πέρυσι την πάτησε από τις δύο ήττες από την Μπάμπεργκ και εκείνο το άσχημο αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Γι' αυτό και φέτος έχασε από την Γαλατά στην Πόλη και την Μακάμπι στο ΣΕΦ. Αυτές τις δύο ήττες θα τις είχε αποφύγει αν είχε μπει στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Ομως δεν το έκανε, ήταν περισσότερο χαλαρός απ' ό,τι ταίριαζε στην περίσταση και έχασε.Γι αυτό και όταν ήταν έτοιμος πνευματικά, όταν δεν ήταν το φαβορί, πέτυχε μεγάλες νίκες. Κέρδισε εκεί που έχασε ακόμα και η ΤΣΣΚΑ (από την Νταρουσάφακα στην Πόλη κι ας μην ήταν το ίδιο γήπεδο), πέρασε από το ΟΑΚΑ και από την Βιτόρια. Δηλαδή από τρεις έδρες που λίγες θα κάνουν διπλό.

Ο Ολυμπιακός άφησε σε ρόλο κομπάρσου μια ομάδα που είχε ακριβώς το ίδιο ρεκόρ και την άφησε πίσω του. Το 6-4 που είναι το ρεκόρ πλέον στην EuroLeague τον βάζει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με τη συμπλήρωση του 1/3 της κανονικής περιόδου. Μια χαρά απολογισμός για την φετινή - περίεργη διοργάνωση - που του δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια.Κάποιοι θα πουν ότι θα μπορούσε να έχει και 8-2... Ναι αλλά με αυτή τη λογική θα μπορούσε να έχει και 3-7... Για να τα λέμε όλα.

Δεν είναι μικρό πράγμα να έχει περάσει μια ομάδα από ΟΑΚΑ, Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα και την έδρα της Νταρουσάφακα. Πότε ήρθαν οι νίκες; Οταν ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν ομάδα και είχε πολλούς διακριθέντες. Οταν όλοι προσέφεραν από κάτι. Αλήθεια, πόσο εύκολο ήταν να επιλέξει κανείς τον κορυφαίο στο ματς με την Νταρουσάφακα; Αλλος έλεγε τον εξαιρετικό Λοτζέσκι του πρώτου μέρους, άλλος κάποιον εκ των Χάκετ - Γκριν που έκαναν τη διαφορά στο τέλος.

Καθοριστικοί ήταν και ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη, αλλά και ο Μιλουτίνοφ. Ακόμα και ο Παπαπέτρου προσέφερε πολλά, όπως και Μάντζαρης, που κράτησε - όσο τον μάρκαρε - τον Γουοναμέικερ. Ισως σε αυτό το ματς τον τίτλο του MVP να πρέπει να πάρει ο Σφαιρόπουλος, που διάβασε εξαιρετικά την Νταρουσάφακα, της έκοψε το 1 εναντίον 1 και βρήκε τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που πήγε να του δημιουργήσει ο πολυδιαφισμένος Ντέιβιντ Μπλατ... Η καλή ομαδική δουλειά έχει πάντα την υπογραφή του προπονητή και ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στην Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πορθητής στην αγαπημένη του...Πόλη
Τι φοβόταν ο Σφαιρόπουλος
Σ. Γεωργίου: Διπλό το κέρδος

News 24/7

24MEDIA NETWORK