Τι συμβαίνει με την άδεια του γηπέδου και πότε βγαίνει;

Το ερώτημα που βασανίζει χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ αναμένεται να έχει απάντηση προσεχώς. Η κυβέρνηση παρουσιάζεται έτοιμη να δοθεί λύση, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να ενεργήσει με νομοθετική ρύθμιση ή άλλο τρόπο.

Τι συμβαίνει με την άδεια του γηπέδου και πότε βγαίνει;
agia sofia ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Πέμπτη διέρρευσε μέσω δημοσιεύματος στο aek365 η πληροφορία που είχε μεταφέρει ο Αλέκος Φλαμπουράρης στους παλαίμαχους της ΑΕΚ, ότι δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η ανέγερση του γηπέδου, να μην είναι πλέον αρμοδιότητα Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά να περάσει σε αυτή του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στον Χρήστο Σπίρζη.

Ωστόσο από κύκλους της κυβέρνησης προέκυπτε χθες ότι δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Όχι επειδή δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει το έργο, αλλά επειδή δεν κρίνεται απαραίτητο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει από τώρα την παράκαμψη του Δήμου και την υπογραφή της υψομετρικής μελέτης από την Περιφέρεια.

Κατά μία άλλη προσέγγιση, ενδέχεται να μη χρειαστεί καν να υπογραφεί η υψομετρική μελέτη (ούτε από το Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια) και να εκδοθεί η άδεια με αστερίσκο, προκειμένου να αρχίσουν κανονικά τα έργα άμεσα. Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια αν το τελευταίο σενάριο μπορεί να προχωρήσει, ωστόσο υπάρχει κι αυτή η επιλογή πάνω στο τραπέζι.

Άνθρωποι που γνωρίζουν ωστόσο, θεωρούν ότι είναι θέμα λίγων ημερών προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά, οι οποίες θα είναι απόλυτα θετικές για την ΑΕΚ.

ΤΧ.