Τι συνδέει τον Ολυμπιακό του Βούζα με τον Παναθηναϊκό του... Μαρκαριάν

Η πρόκριση που κυνηγά την Πέμπτη ο Ολυμπιακός του Βασίλη Βούζα κόντρα στην Μπεσίκτας έχει να...έρθει από τις εποχές του Παναθηναϊκού του Σέρχιο Μαρκαριάν το μακρινό 2003!

Τι συνδέει τον Ολυμπιακό του Βούζα με τον Παναθηναϊκό του... Μαρκαριάν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός αναζητά την Πέμπτη στην Πόλη κάτι που έχει να πετύχει ελληνική ομάδα 14 ολόκληρα χρόνια.

Η τελευταία φορά που ελληνικός σύλλογος έπαιξε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργανώσης ήταν το πολύ μακρινό πλέον 2003. Πρωθπουργός ήταν ακόμα ο Κώστας Σημίτης, ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε (παρά μόνο ΣΥΝ) και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος ήταν εν δυνάμει Πρωθυπουργός.

Η ομάδα που τα είχε καταφέρει δεν ήταν άλλη από τον Παναθηναϊκό του Σέρχιο Μαρκαριάν. Στο τότε Κύπελλο UEFA (της σεζόν 2002-2003) οι πράσινοι άρχισαν έχοντας στον πάγκο της τον Φερνάντο Σάντος (στα αγωνιώδη παιχνίδια με τη Λίτεξ Λόβετς) αλλά στη συνέχεια πορεύτηκαν με τον Ουρουγουανό και έκαναν θαύματα.

Πέρασαν κατά σειρά (χωρίς φάση ομίλων ακόμα τότε η διοργάνωση) την Φενέρμπαχτσε, τη Σλόβαν Λίμπερετς και την Αντερλεχτ για να πέσουν πάνω στην Πόρτο του άγνωστου τότε στο ευρύ κοινό Ζοζέ Μουρίνιο. Νίκη στο Οπόρτο με 1-0 αλλά ήττα στη Λεωφόρο στην παράταση και αποκλεισμός.

Από τότε αλλη ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί ξανά στα προημιτελικά. Υπό αυτή την έννοια η αποστολή του Ολυμπιακού είναι ολίγον ιντριγκαδόρικη.

Η διαβολική σύμπτωση; Η Μπεσίκτας είχε προκριθεί και η ίδια στους "8" του Κυπέλλου UEFA το 2002-2003 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Λάτσιο που τη σειρά της αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Πόρτο (που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό).

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK