Το "αύριο" των δανεικών του Παναθηναϊκού

Ποια είναι τα δεδομένα με τους πέντε παίκτες που έχουν φύγει με δανεισμό απ’ το Τριφύλλι. Ποιοι δεν… γυρνούν με τίποτα, ποιοι έχουν πιθανότητες να αποτελέσουν εκ νέου μέλη του "πράσινου" ρόστερ και ποιοι θα παίξουν το μεγάλο… ντέρμπι. O Κώστας Γουλής αποκαλύπτει.

Το "αύριο" των δανεικών του Παναθηναϊκού

Το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου πλησιάζει και ανάμεσα στα (πάρα πολλά) θέματα που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης, ως προς τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης περιόδου, είναι και το τι μέλει γενέσθαι με τους πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν δοθεί ως δανεικοί απ’ το "τριφύλλι" εντός κι εκτός συνόρων.

Κάθε περίπτωση βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική ως προς τα δεδομένα της (οικονομικά κι αγωνιστικά), αφού για κάποιους παίκτες είναι πολύ πιο ξεκάθαρες οι διαθέσεις των "πράσινων", ενώ για κάποιους άλλους το που θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν (αν δηλαδή έχουν πιθανότητες επιστροφής στον Παναθηναϊκό ή θα συνεχίσουν κάπου αλλού) θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Ας πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει (προς το παρόν) για τον κάθε ένα…

ΑΤΖΑΓΚΟΥΝ: Ευκαιρία να τον πουλήσει...

Από τους πρώτους παίκτες που δόθηκαν δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι, φεύγοντας για τη Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου στις 13 Ιουλίου 2016. Ο Νιγηριανός που περίσσευε απ’ το "πράσινο" ρόστερ και λόγω των μεταγραφών που έγιναν και επειδή έπιανε θέση ξένου, βρήκε τον εαυτό του στην Ολλανδία και πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν, όντας πρωταγωνιστής στους "κίτρινους" του Κερκράντε που δίνουν τη μάχη τους για να αποφύγουν τον υποβιβασμό απ’ την Eredivisie.

Δεν είναι μόνο το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε την Κυριακή, δίνοντας το προβάδισμα στη Ρόντα στο ματς με τη Χρόνινγκεν, είναι η συνολική πολύ "γεμάτη" παρουσία του στην Ολλανδία, όπου μετράει 24 συμμετοχές (οι 22 "ενδεκαδάτες") με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πει κανείς πως θα ήταν ένας απ’ τους βασικούς "υποψηφίους" για να επιστρέψουν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αφενός διότι δεν δείχνει να το… πολυθέλει και η πλευρά του "Ατζα" κι αφετέρου, διότι και στο "τριφύλλ" θα ήθελαν να μην επιβαρυνθούν με τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ καθαρά (στο πλαίσιο των αναπροσαρμογών που είχαν γίνει στα τέλη του ’14 από Φύσσα, Βόκολο) κι επιπλέον πιάνει θέση ξένου.

Και μολονότι οι "πράσινοι" έχουν πλέον δύο θέσεις (απ’ τη στιγμή που έφυγαν οι Ιμπάρμπο, Γουακάσο), είναι ξεκάθαρο πως θα ήθελαν να τις "αξιοποιήσουν" διαφορετικά. Όπως επίσης, είναι ξεκάθαρο πως και ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την εφετινή σεζόν του Νιγηριανού για να τον πουλήσει και να έχει ένα μικρό κέρδος.

Στο συμβόλαιο του δανεισμού του στη Ρόντα (το οποίο καλύπτει κατά 70% ο Παναθηναϊκός), δεν περιλαμβάνεται οψιόν αγοράς. Το αν θα κάνει κάποια κίνηση για να τον αγοράσει η ολλανδική ομάδα, θα εξαρτηθεί: α) από το αν θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία και β) απ’ το αν θα παραμείνει στην τεχνική της ηγεσία ο Αναστασίου. Υπάρχει πάντως ήδη ενδιαφέρον κι από άλλες δύο ολλανδικές ομάδας για τον «Ατζα» και οι «πράσινοι» δεν θα έλεγαν… όχι σ’ ένα λογικό ποσό 300-400.000 ευρώ, για να τον πουλήσουν.

ΓΟΥΑΚΑΣΟ: Ενεργοποίηση ρήτρας ή…

Κι εδώ τα πράγματα είναι λίγο πολύ συγκεκριμένα και θα πρέπει να έρθει ο κόσμος… ανάποδα, για να επιστρέψει ο Γκανέζος στο "τριφύλλι" είτε έτσι, είτε αλλιώς. Στη συμφωνία που έγινε το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Γρανάδα για τον δανεισμό του "Γουάκα", συμπεριλήφθηκε οψιόν αγοράς που ενεργοποιείται έως την 31η Μαΐου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που θα είναι τεράστιο… βάλσαμο για το υπερσυμπιεσμένο "πράσινο" ταμείο, αν εντέλει γίνει κίνηση αγοράς απ’ την ισπανική ομάδα.

Ο Γουακάσο έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στη Γρανάδα, βοηθώντας τη στα πρώτα 5 παιχνίδια του με γκολ και ασίστ, για να ξεκολλήσει απ’ τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Κι όσο καλύτερα παίζει, τόσο θα… πλησιάζει αυτό το 1,5 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό. Οσο όμως… θυμάται τον προβληματικό του αγωνιστικό χαρακτήρα και "τσιμπάει" αποβολές, όπως αυτή που πήρε στο 90ο λεπτό του σαββατιάτικου αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τόσο όλο αυτό θα δυσκολεύει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη κι αν δεν τον αγοράσει η Γρανάδα, είναι ξεκάθαρο πως ο πολυμήχανος μάνατζέρ του Φεντερίκο Παστορέλο, θα προσπαθήσει να του βρει πρόταση από ομάδα της Ισπανίας (εκεί βρίσκεται άλλωστε εδώ και χρόνια η οικογένεια του παίκτη), όπου έχει… πέραση το όνομα του "Γουάκα". Το θέμα είναι αν αυτή η πρόταση θα αφορά αγορά ή νέο δανεισμό…

ΧΡ. ΔΩΝΗΣ: Έχει αρκετές πιθανότητες

Η υπόθεση του Χρήστου Δώνη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Από μέρος του ροτέισον και νέο τριετές συμβόλαιο, "πλήρωσε" τον αποκλεισμό απ’ την Ξάνθη στο Κύπελλο του ’15 και έκτοτε βρέθηκε στα… αζήτητα. Εκτός πλάνων, δανεικός τον περασμένο Φλεβάρη στη Λουγκάνο και πίσω στο «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι.

Ξανά δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να (επαν)αξιολογηθεί κι απ’ τον Ιανουάριο με νέο δανεισμό στον Ηρακλή (μολονότι στην αρχή έπαιξε αρκετά στα Γιάννινα). Η πορεία του με τον Γηραιό είναι ικανοποιητική, παρακολουθείται διαρκώς απ’ το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού κι εφόσον συνεχίσει έτσι, έχει αρκετές πιθανότητες για να επιστρέψει το καλοκαίρι στο "τριφύλλι" ως μια έξτρα εναλλακτική στα χαφ, όπου οι επιλογές είναι αλήθεια πως δεν είναι πάρα πολλές.

ΚΟΤΣΑΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ντέρμπι!

Οι δύο Έλληνες γκολκίπερ δόθηκαν επίσης δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κότσαρης στην Ομόνοια (κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώην τεχνικού διευθυντή της Νίκου Νταμπίζα) και ο Γιαννακόπουλος στον Άρη Λεμεσού. Ο πρώτος δεν πήρε ούτε ένα ματς στους "τριφυλλοφόρους", ενώ τον Οκτώβριο έβγαλε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στην ωμοπλάτη.

Έκανε επέμβαση, έμεινε 3,5 μήνες εκτός γηπέδων και μάλιστα το πρώτο μέρος της αποθεραπείας του το έκανε στο "Γ. Καλαφάτης". Γύρισε στη Λευκωσία, ωστόσο θεωρείται απίθανο να παραμείνει στην Κύπρο μετά το τέλος του δανεισμού του (31 Μαΐου λήγει το συμβόλαιο), ωστόσο είναι ένα απ’ τα παιδιά που υπολογίζει πολύ για το μέλλον ο σύλλογος, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων.

Ο Γιαννακόπουλος αντίθετα έπαιξε πολύ στον Άρη (14 συμμετοχές), "τρίφτηκε" λίγο περισσότερο αγωνιστικά αφού πήρε παιχνίδια στα πόδια του κι επίσης θα επιστρέψει το καλοκαίρι. Επί της ουσίας οι δυο τους θα παίξουν το μεγάλο… ντέρμπι για τον τρίτο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Κοτσόλης αναμένεται να αποχωρήσει, ο Στιλ δύσκολα θα παραμείνει μολονότι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και πλέον η τριάδα των τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού θα απαρτίζεται απ’ τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο, έναν πορτιέρε που θα αποκτηθεί με μεταγραφή κι έναν εκ των Κότσαρη, Γιαννακόπουλου, με τον «χαμένο» να φεύγει πιθανότατα για νέο δανεισμό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK