Το δημόσιο ζητάει 30.3 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους του "koriopolis"

Τόσα είναι τα χρήματα που αξιώνει το Ελληνικό Δημόσιο από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου "koriopolis".

Το δημόσιο ζητάει 30.3 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους του "koriopolis"

Ο ουρανός σφοντύλι ήρθε στους εννέα από τους 84 κατηγορούμενους του σκανδάλου "koriopolis" που ήταν παρόντες το πρωί της Δευτέρας (μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Μπέος) στην αίθουσα τελετών του εφετείου Αθηνών όπου που ξεκίνησε και τυπικά η δίκη της υπόθεσης.

Το ελληνικό δημόσιο με δύο δικηγόρους έκανε δήλωση παράστασης ως πολιτικός ενάγων και ζήτησε αφενός των ενοχή και των 84 κατηγορουμένων και αφετέρου των ποσό των 30.3 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά ως ηθική ικανοποίηση για την βλάβη που υπέστη ο ΟΠΑΠ από το σκάνδαλο, το 2011 όταν δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμη. Συνεπώς η βλάβη ήταν για το δημόσιο, όπως ειπώθηκε.

Από τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Τσακογιάννη που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητείται το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από κάθε έναν, από άλλους 20 κατηγορούμενους από 500.000 ευρώ (μεταξύ αυτών οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος του Αστέρα Τρίπολης) και από τους υπόλοιπους 61 από 300.000 ευρώ. Σύνολο 30.300.000 ευρώ.

Με τους ρυθμούς που πάει η υπόθεση όμως, τα λεφτά, εφόσον η εισαγγελέας έδρας κάνει δεκτή την δήλωση του δημοσίου, θα αργήσει πάρα πολύ να τα πάρει το δημόσιο. Στις 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των 65 μαρτύρων, για τον Δεκέμβριο υπάρχουν μόνο δύο κενές ημερομηνίες στην αίθουσα τελετών του εφετείου για να γίνει η δίκη και η συνέχεια θα δοθεί του χρόνου.

Στους 65 μάρτυρες προσθέστε και τους μάρτυρες υπεράσπισης (από δύο να βάλει κάθε κατηγορούμενος αμέσως φτάσαμε τους 168), και γίνεται αντιληπτό πότε θα τελειώσει η δίκη. Πλησιάζει πάντως, η ημέρα που τα πλημμελήματα θα παραγραφούν κάτι που σημαίνει ότι από 61 κατηγορούμενους το δημόσιο δεν θα προλάβει να πάρει ούτε ευρώ.

Α.ΠΛ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK