Το εγχειρίδιο του σωστού πολίτη
Ανάλογο κείμενο είχα γράψει εντύπως μετά τις φωτιές του τελευταίου καλοκαιριού. Εντάξει, the worst vice is advice, δεν είναι σωστό να το παρακάνουμε με τις συμβουλές, αλλά καμιά φορά χρειάζονται. Σε περιπτώσεις σαν τις φωτιές του 2008 ή τις περυσινές, σαν τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, σαν την οικονομική κρίση και τα μέτρα, σαν τα όσα έγιναν χθες, οι Έλληνες ξεκινάνε την εβδομάδα.
Αυτό πάνω-κάτω είναι το διάστημα που περνάμε “ασχολούμενοι” με τα γεγονότα, μετά σιγά-σιγά επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Για να είστε, λοιπόν, από παντού καλυμμένοι και να μην σας ξεφύγει τίποτα, η στήλη θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες δραστηριότητες, όσες χρειάζονται για κάνετε το καθήκον όσο καλύτερα γίνεται.
Πρώτο και βασικό, συμμετέχετε με προθυμία σε όλες τις συζητήσεις που κάνουν οι φίλοι σας στις συναντήσεις σας. Ακούστε, συμφωνήστε, διαφωνήστε κι υποστηρίξτε με πάθος τις απόψεις σας.
Όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, να ακούτε πάντα ραδιοφωνικές εκπομπές, ειδικά αυτές που έχουν ακροατές στον αέρα. Μην διστάσετε να πείτε τη γνώμη σας, είτε με sms είτε τηλεφωνώντας. Εννοείται πως δεν χάνετε κανένα δελτίο ειδήσεων. Ποτέ και για κανέναν λόγο μην χάνετε λεπτό από το Ράδιο Αρβύλα και μετά το τέλος του, ανεβάζετε βιντεάκια στο Facebook. Για τον Λαζόπουλο δεν το συζητάμε, μία φορά την εβδομάδα είναι, το παρακολουθείτε ολόκληρο, ενώ αν υπάρχει δυνατότητα, το γράφετε και το ξαναβλέπετε. Για τους ψαγμένους, must η Ελληνοφρένεια.
Έχετε πάντα ανοιχτό το Facebook. Προτεινόμενο στάτους το “Τυχερό το παιδάκι (4 μηνών) της κυρίας που σκοτώθηκε σήμερα γιατί θα γλιτώσει αυτόν τον κόσμο…
Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπαίνετε σε γκρουπ και κάνετε like σε σελίδες όπως: ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ 3 ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ MARFIN ΣΤΙΣ 5/5/10. THELOUME POREIA K OXI EPEISODIA ME THANATOUS. ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ(ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ). ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…!!! 5/5/2010… 3 νεκροί εργαζόμενοι…μια γυναικά έγκυος νεκρή…!!!bre politiki den pate na gramo8itai leo ego!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. 3 νεκροί, ΓΙΑΤΙ; ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Εννοείται πως έχετε δίπλα ανοιχτό το troktiko, όπου διαβάζετε τα πάντα, με ιδιαίτερη έμφαση στα μηνύματα αναγνωστών. Αν ανάμεσα στα σοβαρά, έχει και καμία με κυτταρίτιδα από το Χόλιγουντ, η στήλη δίνει το οκ να διαβάσετε κι αυτό.
Αυτές είναι πάνω-κάτω οι οδηγίες, εξυπακούεται πως μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο σας έρθει αυθόρμητα. Καλή τύχη στην εβδομάδα σας, ελπίζω το τέλος της να σας βρει σίγουρους πως κάνετε το καθήκον σας. Θα χαρώ να έχω βοηθήσει.
Στο θέμα της δολοφονίας στην MARFIN, έχει όπως πάντα εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Το άνθρωπος δεν χρειάζεται στη λέξη, εκτός κι έχετε ποτέ κυνηγήσει κάτι άλλο, όποτε πάω πάσο. Έτσι μας το είπαν, έτσι σας το λέμε κι υπάρχει μια μικρή περίπτωση να τους βρουν. Σε αυτήν την ακραία περίπτωση, το θέμα δεν είναι η καταδίκη κι η τιμωρία. Είναι να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί, τι κάνουν, με ποιους, για ποιους και για ποιους λόγους. Μπας και σταματήσει επιτέλους το θέμα του ποιοι κρατάνε τις μολότοφ, πόσοι είναι, από που προέρχονται, σε ποιο άκρο ανήκουν, ποιος προβοκάρει ποιον και με ποιο όφελος. Αλλά, έρευνες κι ανακρίσεις, θα κάνει η αστυνομία.