Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

PhotoStop στο πρώτο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Οι πέντε διεκδικητές του τίτλου, ο δυνατός Ολυμπιακός του Νταϊφά, η μεγάλη προσπάθεια του Άρη, οι διαρκείς εναλλαγές στην κορυφή και το πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ στο μπαράζ του Βόλου.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Απρίλιος 1980 και η Ελλάδα βιώνει μια πολιτική συγκυρία όμοια με τη σημερινή: η Βουλή καλείται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού η θητεία του τότε Προέδρου Κωνσταντίνου Τσάτσου έβαινε προς το τέλος της.

Όπως και η σημερινή Βουλή, έτσι και εκείνη του 1980 είχε ετερόκλητη σύνθεση που προήλθε από διασπάσεις, ανεξαρτητοποιήσεις και πολιτικές ζυμώσεις εν όψει των Εθνικών Εκλογών του 1981. Συμμετείχαν εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Ένωση Κέντρου του Γεώργιου Μαύρου, το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη, η Εθνική Παράταξις του Στέφανου Στεφανόπουλου, η Συμμαχία Προοδευτικών και Αριστερών Δυνάμεων του Ηλία Ηλιού και το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τότε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παραιτείται του Πρωθυπουργικού αξιώματος και προτείνεται από την Κυβέρνηση ως υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέσα σε ένα κλίμα εντονότατης αντιπαράθεσης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πέντε ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθλητή

Στο μεταξύ, διεξάγεται το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου το οποίο θεωρείται ως το συναρπαστικότερο όλων των εποχών. Για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, 5 ομάδες διεκδικούν ισάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή 6 στροφές πριν το τέλος, έχοντας μόλις 2 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους: Άρης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει ο εκπληκτικός Άρης του Ουρουγουανού θρύλου Χοσέ Φρανσίσκο "Πέπε" Σασία, συνεχίζοντας μια φρενήρη πορεία από την αρχή της σεζόν που τον είδε να αποκλείει τη μεγάλη Μπενφίκα, να διαλύει την Περούτζια του Πάολο Ρόσσι και να αποδίδει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Βασιζόμενος κυρίως σε δικά του παιδιά όπως ο Ντίνος Κούης, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ο Ντίνος Μπαλής, ο Γιάννης Βένος, αλλά και σε ποιοτικούς επιθετικούς όπως ο ομογενής από τη Ρουμανία Γιάννης Ζήνδρος και ο διεθνής Δανός Όλε Σκόουμποε (ο οποίος για λόγους ευφωνίας έμεινε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως "Σκόμποε") ο Άρης δείχνει για πρώτη φορά έτοιμος να κόψει πρώτος το νήμα από καταβολής Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Ισόβαθμος με τον Άρη στην πρώτη θέση και με 37 βαθμούς ο πρώτος Παναθηναϊκός της εποχής Βαρδινογιάννη, με το Μίμη Δομάζο να έχει μόλις επιστρέψει από την ΑΕΚ για να κλείσει την καριέρα του στο τριφύλλι και προπονητή τον ιταλο-αργεντινό Μπρούνο Πεζάολα, ένα μεγάλο όνομα που έφερε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης από τη Bologna και τη Serie A για να αντικαταστήσει το Λάκη Πετρόπουλο.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Τερζανίδης, Όρε, Ρότσα, Αλβαρέζ, Καψής, Λιβαθηνός τα πρώτα ονόματα στη "μαρκίζα" της Λεωφόρου για εκείνον τον Παναθηναϊκό που ήταν δυσκολοκατάβλητος, αλλά και μη λειτουργικός επιθετικά, όπως μαρτυρούσε και ο "μίζερος" μέσος όρος του ενός γκολ ανά παιχνίδι. Ο Βαρδινογιάννης ήθελε πάση θυσία να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό το "πρώτο πρωτάθλημα" κυρίως για λόγους πρεστίζ και γοήτρου απέναντι στο φίλο του και νέου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Σταύρο Νταϊφά, που κυνηγούσε τους πρωτοπόρους σε απόσταση αναπνοής, έναν μόλις βαθμό πίσω τους.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Ο δυνατός Ολυμπιακός του Νταϊφά

Ο Σταύρος Νταϊφάς είχε επίσης φτιάξει έναν πολύ δυνατό Ολυμπιακό, κάνοντας μάλιστα και αποφασιστικές μεταγραφές το χειμώνα, αποσκοπώντας αποκλειστικά στην κατάκτηση του "πρώτου". Σε έναν άτυπο αγώνα πινγκ-πονγκ με τον άσπονδο φίλο του και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε αντικαταστήσει τον προπονητή της ομάδας Τόζα Βεσελίνοβιτς με τον Πολωνό Κάζιμιρ Γκόρσκι, στον οποίο παρέδωσε ένα ρόστερ αστέρων προεξέχοντων του μεγάλου Κροάτη στόπερ Μάρτιν Νοβοσέλατς, του Σουηδού διεθνούς μεσοεπιθετικού Τόμας Άλστρομ και πλειάδας Ελλήνων διεθνών όπως ο Μάικ Γαλάκος, ο Γιάννης Κυράστας, ο Τάκης Νικολούδης, ο Πέτρος Καραβίτης και ο Βαγγέλης Κουσουλάκης. Έναν μόλις πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό και δύο βαθμούς από την πρώτη δυάδα, οι Δικέφαλοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με βίους παράλληλους στην αρχή της πρώτης "επαγγελματικής" δεκαετίας.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Η ΑΕΚ ζει τις τελευταίες ημέρες της εποχής Μπάρλου με το "Θείο Λουκά" των οπαδών της να μην μπορεί να παρακολουθήσει τους οικονομικούς ρυθμούς των αιωνίων. Παρ’ όλα αυτά διαθέτει ακόμη μια επίθεση φωτιά με κύριο όπλο το Ντούσαν Μπάγεβιτς που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα σκοράροντας 25 φορές παρά τα προβλήματα τραυματισμών και δίπλα του το Θωμά Μαύρο. Η άμυνά της Ένωσης όμως είναι κακή και τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα χάνει βασικές της μονάδες όπως ο Διονύσης Τσάμης, ο Τάκης Νικολούδης και ο Μίμης Δομάζος που ζήτησε από τον ίδιο το Μπάρλο να του επιτραπεί να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Ο Μπάρλος είχε ρίξει όλο το οικονομικό βάρος στην ανέγερση της θρυλικής "σκεπαστής" εξέδρας και το πάλαι ποτέ φαβορί και πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν, δεν δείχνει πλέον άτρωτο, αφού στην οικονομική δυσπραγία έρχεται να προστεθεί και η σκληρή τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω επεισοδίων στη ρεβάνς εναντίον της ρουμάνικης Άρτζες Πιτέστι.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Στο ίδιο επίπεδο με την ΑΕΚ, ο κραταιός ΠΑΟΚ του Γιώργου Παντελάκη με προπονητή τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ, που επίσης αδυνατούσε να παρακολουθήσει την οικονομική εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, πλην όμως διέθετε ακόμη καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Κούδας, ο Κερμανίδης, ο Γκουερίνο, ο νυν προπονητής του Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά και δύο επιθετικοί που αργότερα έκαναν πολύ μεγάλη καριέρα: ο Χρήστος Δημόπουλος και ο Γιώργος Κωστίκος.

Όπως και η ΑΕΚ, έτσι και ο ΠΑΟΚ άρχισε να αφήνει πίσω την αύρα της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ’70, αλλά είχε ακόμη βενζίνη στο ρεζερβουάρ και παρακολουθούσε από πολύ κοντά τους πρωτοπόρους, έτοιμος να χτυπήσει εκεί που δεν τον περιμένουν. Κομβικό ματς στη σεζόν του ΠΑΟΚ, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το Μάρτιο του 1980, ένα παιχνίδι που έχει μείνει αποτυπωμένο στη μνήμη των οπαδών του ως "το ματς του Λίτσα" και χρήζει ιδιαίτερης και ξεχωριστής ανάλυσης.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Οι σημαντικές πολιτικές εξελίξεις

Ενώ λοιπόν και οι 5 ομάδες "κονταροχτυπιούνται" για τη κατάκτηση του τίτλου και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η 29η αγωνιστική, στα πολιτικά δρώμενα το θερμόμετρο ανεβαίνει όσο πλησιάζει η πρώτη ψηφοφορία. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Ράλλης και στη Βουλή κατατίθενται και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες πλην Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ πιστό στις τότε ριζοσπαστικές θέσεις του, ανακοινώνει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας, διότι δεν θέλει να στηρίξει κανέναν.

Η διαλυθείσα ΕΔΑ προτείνει δύο υποψήφιους, τον Πρόεδρό της Ηλία Ηλιού και το σπουδαίο γαλλοτραφή διανοούμενο Φαίδωνα Βεγλερή, στους οποίους προστίθεται και ο αποχωρήσας και ιδρύσας το ΚΚΕ Εσωτερικού Λεωνίδας Κύρκος. Το επίσης νεοσυσταθέν ΚΟΔΗΣΟ του Γιάγκου Πεσματζόγλου, προτείνει την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Μεταφορών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Γεώργιου Μυλωνά, ενώ και η ομοειδής πολιτικά Ένωση Κέντρου προτάσσει την προσωπικότητα του εγγονού του Ελευθέριου Βενιζέλου, Νικήτα. Το πολιτικό σκηνικό είναι ασαφές και αβέβαιο και οι μάχες στη Βουλή καταδεικνύουν ότι η χώρα άφησε για τα καλά πίσω της την πολιτική ομοψυχία της μεταπολίτευσης επιλέγοντας την πόλωση.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Απόγευμα 13ης Απριλίου και μετά τη διεξαγωγή της 29ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την επιστροφή στην κορυφή, αυτή τη φορά μόνος πρώτος. Κερδίζει άνετα τον κακό Πανιώνιο με 3-0 στη Λεωφόρο, την ίδια στιγμή που στο ντέρμπι του Φαλήρου, Ολυμπιακός και ΑΕΚ μένουν στο στείρο 0-0, όπως και ο άσφαιρος Άρης στην Καβάλα απέναντι στην τοπική ομάδα που μαχόταν για τη σωτηρία της. Κερδισμένος της αγωνιστικής και ο ΠΑΟΚ που κερδίζει εύκολα την Κόρινθο με 3-1 στην Τούμπα και μειώνει την απόσταση από την κορυφή σε δύο βαθμούς.

Διαρκείς εναλλαγές στην κορυφή

Τα συναισθήματα χτυπάνε κόκκινα, κάθε Κυριακή οι εναλλαγές στην κορυφή και στις θέσεις που οδηγούν ακόμη και στην απλή έξοδο στην Ευρώπη αλλάζουν χέρια και τρεις ημέρες πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, σημειώνεται νέα ανατροπή σκηνικού. Ο Παναθηναϊκός κολλάει στο 0-0 στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή και ο Άρης που περνάει "δια πυρός και σιδήρου" με 2-3 από την έδρα της Λάρισας, έχει αρχίσει ήδη και "ενοχλεί" τους μεγάλους, επιστρέφοντας στην κορυφή ισόβαθμος μαζί του.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Μεγάλος χαμένος ο ΠΑΟΚ που πληγώνεται από το δυνατό Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου υποχρεώνεται σε οδυνηρή ήττα με 2-1 και μένει 3 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ολυμπιακός και ΑΕΚ κερδίζουν δύσκολα και παραμένουν σε απόσταση βολής. Τρεις ημέρες αργότερα, για πρώτη φορά στην Ελληνική Δημοκρατία δεν εκλέγεται Πρόεδρος στην πρώτη ψηφοφορία: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους, μένει στις 179 και όλα θα κριθούν στη δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία 6 ημέρες αργότερα.

Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συμμετάσχει, για πρώτη φορά παρατηρείται "άρνηση ψήφου" στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ενώ Ηλιού και Βενιζέλος ανακοινώνουν ότι αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, αφού δεν τιμήθηκαν από το σώμα. Προς έκπληξη όλων νεαρός τότε Βουλευτής της Ένωσης Κέντρου που ανεξαρτητοποιήθηκε, ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δεύτερη ψηφοφορία: ήταν ο Στέλιος Παπαθεμελής, σε ηλικία μόλις 42 ετών, τη νεαρότερη ηλικία υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από καταβολής Κοινοβουλίου.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Δύο ημέρες πριν την ιστορική δεύτερη ψηφοφορία, έχουμε εκ νέου αλλαγή σκηνικού και στο πρωτάθλημα με τους μνηστήρες πλέον να γίνονται 4, αφού η Παναχαϊκή για δεύτερη φορά μετά το 1973 ψαλιδίζει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του τίτλου, υποχρεώνοντάς τον σε εντός έδρας ισοπαλία με 2-2. Ο Δικέφαλος μένει 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή και με την πίκρα του "Λίτσα" ο οποίος κατά τον οργανισμό της ομάδας, είχε αποφασίσει την τύχη της στο πρωτάθλημα πολύ πριν την "γκέλα" με την Παναχαϊκή. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής και σε ένα παιχνίδι υπομονής, Άρης και ΑΕΚ μένουν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Χαριλάου, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ξαναμείνει μόνος πρώτος με έναν μόλις βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό που κερδίζει τη Δόξα Δράμας στο "Καραϊσκάκης" με 3-1.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Το πρωτάθλημα "βράζει" όχι όμως όσο η Βουλή που και στη δεύτερη ψηφοφορία αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο, κάνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών ορατό, αλλά όχι και τόσο πιθανό, αφού η υποψηφιότητα Καραμανλή διαθέτει 181 ψήφους, αρκετές για την Τρίτη και τελευταία ψηφοφορία. Η άρνηση ψήφου από τους 92 ανεβαίνει στους 97 Βουλευτές και σχεδόν το ένα τρίτο του σώματος πλήγει το κύρος του Κοινοβουλίου. Ο Στέλιος Παπαθεμελής βρίσκει στην καταμέτρηση μόνο τη δική του ψήφο και αποσύρεται.

Τρεις συγκάτοικοι στην κορυφή

Μια μέρα πριν την εκλογή του Προέδρου την 5η Μαΐου 1980, ο Ολυμπιακός περνάει πολύ δύσκολα από τη Ρόδο με 2-1 και εκμεταλλευόμενος την απρόσμενη ισοπαλία του Παναθηναϊκού με 2-2 στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, τον πιάνει στην πρώτη θέση. Δύο στροφές πριν το τέλος και η κορυφή έχει 3 συγκατοίκους, αφού και ο Άρης κερδίζει εκτός έδρας τον Εθνικό με 2-0 και δεν τα παρατάει. Ο ΠΑΟΚ μένει οριστικά εκτός τίτλου μετά το 1-1 με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και ελπίδες έχει μόνον η ΑΕΚ που κερδίζει στη Λάρισα με 3-1 και μένει στο κόλπο.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Η προτελευταία αγωνιστική κόβει την ανάσα: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο "Καραϊσκάκης". Είναι τόσο υψηλό το ενδιαφέρον για το παιχνίδι των "αιωνίων" που επισκιάζει κι αυτήν ακόμη την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με 184 θετικές ψήφους στη Βουλή. Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν τα ευτράπελα, όπως η αιφνιδιαστική υποψηφιότητα του Ιωάννη Ζίγδη της Ένωσης Κέντρου, η οποία δεν επηρέασε τελικά ως εικάζετο την εκλογή Καραμανλή. Αρκούσε όμως για να ανοίξει νέος κύκλος σφοδρότατης αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε μια σατανική σύμπτωση και τότε η Αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) κατηγορούσε την Κυβέρνηση για υποταγή στις ευρωπαϊκές σειρήνες. Η χώρα είχε ενταχθεί στην ΕΟΚ υπό τον Καραμανλή και ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιστορική ατάκα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" είχε απαντήσει στην επίσης ιστορική ατάκα Κωνσταντίνου Καραμανλή "Ανήκωμεν εις την Δύσιν". Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα...

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Με τη χώρα να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνικές Εκλογές και τους τόνους να ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου στο Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο αποτελεί επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού που μπαίνει ορμητικά στο χόρτο και πνίγει τον αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το λάθος να κλειστεί γιατί βολεύεται και με ισοπαλία, ο Τάκης Νικολούδης όμως έχει αντίθετη άποψη και πραγματοποιώντας μια από τις ουσιαστικότερες και πιο εμβληματικές εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα, εκτελεί στο 37’ το Βασίλη Κωνσταντίνου και μέσα σε πανζουρλισμό πανηγυρίζει το 1-0.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει έξυπνα το σκορ, αφού εκείνος ο Παναθηναϊκός δεν φημιζόταν ότι γυρνάει εύκολα αποτελέσματα και το παιχνίδι που διεξήχθη σε...πολύ αργό τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο, θα λήξει με νικητές τους ερυθρόλευκους. Πανευτυχής ο Σταύρος Νταϊφάς τάζει έξτρα πριμ στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ από την άλλη ο έξαλλος Γιώργος Βαρδινογιάννης προαναγγέλει ριζικές αλλαγές και εκκαθάριση στο ρόστερ. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν λίγη σχέση θα έχει με εκείνον της προηγούμενης.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης γιορτάζει την παραμονή στην κορυφή και το καταπληκτικό του πρωτάθλημα, σκορπίζοντας τη Δόξα Δράμας με 5-0. Ο Παναθηναϊκός από υποψήφιος πρωταθλητής, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει ακόμη και εκτός Ευρώπης, αφού η ΑΕΚ τον πιάνει στη βαθμολογία και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Για κακή τύχη του Άρη, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης" την τελευταία αγωνιστική είναι ο συμπολίτης ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζητάνε να χάσει η ομάδα τους

Στη Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πλησιάζουν τους παίκτες "νουθετώντας" τους να κάνουν το χρέος τους και να αποφευχθεί η κατάκτηση του τίτλου από το συμπολίτη, ενώ στην Αθήνα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παρακαλούν τον Παντελάκη να χτυπήσει όσο δυνατότερα γίνεται το ματς. Τελικά, κερδίζει η...λογική της εντοπιότητας και ο ΠΑΟΚ δεν "μασάει σίδερα" στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης κερδίζει στη Ρόδο με το μυαλό στον Πειραιά την ουραγό τοπική ομάδα με το ισχνό 1-0, ο Παναθηναϊκός κερδίζει στη Λεωφόρο σε κακό κλίμα την Καβάλα δύσκολα με 2-1 και η ΑΕΚ με το Μίλτο Παπαποστόλου πλέον στον πάγκο της, φεύγει νικήτρια με 3-1 από τη Δράμα. Στο "Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός παίρνει τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου όπου ο ΠΑΟΚ τον κέρδισε με 2-1 μέσα στον Πειραιά και με δύο γκολ του Μάικ Γαλάκου περιμένει την ακριβή ερμηνεία του κανονισμού από την ΕΠΟ για να μάθει ποιος είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Πρώτο – συγκλονιστικό - πρωτάθλημα, πρώτος πονοκέφαλος και για την ΕΠΟ, αφού υπάρχει ισοβαθμία και για την πρώτη και για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη! Η απόφαση είναι άμεση και αναμένεται και τροποποίηση του ΚΑΠ για εγκυρότερη αντιμετώπιση του φαινομένου των ισοβαθμιών στο μέλλον. Ορίζονται δύο αγώνες μπαράζ, ο ένας στο Βόλο για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού και ο άλλος στο Καραϊσκάκης για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ του...Παναθηναϊκού, αφού η ΑΕΚ είτε κερδίσει είτε χάσει δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας από το παιχνίδι με την Άρτζες.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

Το μπαράζ στο Βόλο και το πανό συμπαράστασης

Το μεγάλο ματς είναι αυτό στο Βόλο. Η Θεσσαλονίκη ξεσηκώνεται, ο κόσμος του Άρη θέλει τον τίτλο για να επιβραβευθεί η προσπάθεια αυτής της θαυμάσιας ομάδας και πιστεύει στη νίκη αν και ξεκινά από τη θέση του αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, θέλει να επιστρέψει μετά από μια 5ετία στον τίτλο και εμφανίζεται πανέτοιμος και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Το καλύτερο finish πρωταθλήματος όλων των εποχών, η εκλογή ΠτΔ και το μπαράζ

24 Μαΐου στο Βόλο και με αξιοσημείωτη τη στήριξη μέρους των οπαδών του ΠΑΟΚ που απέστειλαν και πανό...συμπαράστασης στην ομάδα του Ολυμπιακού για να πικάρουν το συμπολίτη, ξεκινά το μοναδικό μέχρι σήμερα μπαράζ ανάδειξης πρωταθλητή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία...

Τα καλύτερα του Contra.gr

Όταν οι "Επιστήμονες" κυνηγούσαν τον "Φονιά"

Το σκάνδαλο Ταπί, η Μαρσέγη και ο Ολυμπιακός

Όταν ο ΠΑΟΚ ξανακατέβηκε πρωτοπόρος στην Αθήνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK