Το 'καλό φεγγάρι' του Φορτούνη

Αυτό που έχει εφέτος και δεν είχε τις τελευταίες χρονιές ο Κώστας Φορτούνης είναι η διάρκεια. Σταθερά από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, με τη Ντουντελάνζ έπαιξε "τόσο όσο" για να προσθέσει ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση.

Το 'καλό φεγγάρι' του Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα όπως τον τελείωσε από ανάγκη στο πρώτο παιχνίδι στο Λουξεμβούργο. Με επιθετικό τον Χριστοδουλόπουλο στο 4-3-2-1 του Μαρτίνς που αυτή τη φορά δεν άφησε περιθώρια γκρίνιας και σοσιαλμιντιακών συζητήσεων αφού έβαλε στο βασικό σχήμα και τον Νάτχο.

Η Ντουντελάνζ δεν ήταν η αντίπαλος που μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά ήταν η ιδανική ομάδα για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι "ερυθρόλευκοι" που μέχρι αυτό το ματς είχαν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο σε μόλις 2 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους, το βράδυ της Πέμπτης βρήκαν 4 γκολ. Το γρήγορο από τον Τοροσίδη, το "απλό" από τον Φορτούνη, το εντυπωσιακό από τον Χριστοδουλόπουλο και το σαν σε προπόνηση πάλι από τον Φορτούνη.

Ο Φορτούνης έκανε λόγο για "καλό φεγγάρι" στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Ντουντελάνζ, αλλά αν κάποιος άλλος έπρεπε να σχολιάσει τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη φράση για τον Ελληνα διεθνή μέσο. Ο Φορτούνης όχι μόνο βρίσκεται σε "καλό φεγγάρι" την εφετινή χρονιά, αλλά έχει διάρκεια, κάτι που δεν είχε τις προηγούμενες φορές που ξεκίνησε το ίδιο δυνατά. Και εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά.

Την τρέχουσα σεζόν ο Κώστας Φορτούνης μοιάζει με τον ποδοσφαιριστή που έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ωριμος, σταθερός, επιβλητικός, ουσιώδης, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι των Πειραιωτών μέσα στις φάσεις και στους διακριθέντες.

Με τη Ντουντελάνζ δεν χρειάστηκε να φτάσει στο "κόκκινο", δεν χρειάστηκε να φορτσάρει, αλλά έπαιξε "τόσο όσο" για να κάνει τη διαφορά. Με συμπαραστάτη του τον Νάτχο, τις πτέρυγες που βρήκαν άπλετο χώρο για να δράσουν και επιθετικό έναν ποδοσφαιριστή που στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπισαν την άφιξή του σαν απειλή προς τον Φορτούνη, δηλαδή "ήρθε για να του φάει τη θέση" όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ο παίκτης του Ολυμπιακού πρόσθεσε ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση την τρέχουσα χρονιά και πρόσθεσε ακόμη ένα παιχνίδι στην κουβέντα περί διάρκειας.

Και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα έκανε σε 57 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι. Δεν χρειάστηκε να ιδρώσει παραπάνω, αφού το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στον Μαρτίνς να τον ξεκουράσει ενόψει Παναθηναϊκού.

Οι συνεργασίες που έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο με τον Νάτχο, ο οποίος του έδωσε το δικαίωμα να μη γυρνάει πίσω να παίρνει μπάλα για τη δημιουργία και τα δύο γκολ που πέτυχε είναι δείγμα του "καλού φεγγαριού" που λέγαμε πιο πάνω. Ο Φορτούνης για τον εφετινό Ολυμπιακό είναι ο game changer, είναι ο παίκτης που δεν είχε τις τελευταίες χρονιές για να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να πάρει πάνω του τις προσωπικές ενέργειες.

Η Ντουντελάνζ δεν είναι δείγμα γραφής για να βγουν συμπεράσματα. Ναι, αν ήταν το πρώτο ματς της σεζόν. Μετά όμως από μία σειρά αγώνων και με το ημερολόγιο να έχει φτάσει στο πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η χρονιά ανήκει στον Φορτούνη, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει. Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση του Ολυμπιακού. Για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες και πιο σημαντικές, είναι δεδομένη η βοήθεια από τον διεθνή μέσο.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK