Το ποδοσφαιρικό είδωλο του Λιβάγια είναι... αμυντικός!

Ο Μάρκο Λιβάγια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τις επόμενες ώρες θα γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Ο Κροάτης επιθετικός είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για έναν ποδοσφαιριστή σύμβολο της Ίντερ και της Αργεντινής που δεν είναι επιθετικός.

Inter Milan forward Marko Livaja, of Croatia, controls the ball during a UEFA Europa League, Group H, soccer match between Inter Milan and Neftci at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Dec. 6, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan forward Marko Livaja, of Croatia, controls the ball during a UEFA Europa League, Group H, soccer match between Inter Milan and Neftci at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Dec. 6, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε τους επιθετικούς να έχουν ως πρότυπα παίκτες που αγωνίζονται ή αγωνίζονταν στην ίδια θέση μ'αυτούς. Πολλά σέντερ φορ στον κόσμο έχουν εκφράσει κατά καιρούς τον θαυμασμό τους για το "φαινόμενο", τον Φαν Μπάστεν και άλλους "μπόμπερ" της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι μία άλλη περίπτωση, άλλωστε ο Κροάτης επιθετικός είναι μια κατηγορία μόνος του και δεν περιμέναμε ότι θα ακολουθούσε την περπατημένη των επιθετικών για τους ήρωες τους.

Το είδωλο της επικείμενης μεταγραφής της ΑΕΚ, δεν είναι επιθετικός, αντιθέτως. Πρόκειται για αμυντικό και μάλιστα για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί την επιτομή του ηγέτη μέσα στο γήπεδο, μέσα στα αποδυτήρια. Μία πραγματική... σημαία στην ιστορία της Ίντερ.

Το 2012 ο Μάρκο Λιβάγια είχε πει στο SkySports: " O Ζανέτι είναι ο ήρωας μου, το είδωλό μου. Μας οδηγεί σε όλα τα ματς και ζει κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα."

Ο Λιβάγια που είχε περάσει από την Ίντερ στην ίδια συνέντευξη αποθέωσε τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί όπως και τους Μιλίτο, Κασάνο που τους είχε χαρακτηρίσει ποδοσφαιρικές ιδιοφυΐες.

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK