Το πρώτο... ξέσπασμα του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό

Μόλις λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει τρομερές δηλώσεις με αφορμή το ματς Άρης-Παναθηναϊκός και τη διαιτησία του κ. Δαλούκα. Το Retro Stories θυμάται τις τότε δηλώσεις του, αλλά και τις... πρόσφατες μετά το Ξάνθη-Ολυμπιακός.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÁÑÉÓÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τέτοια εποχή πριν από επτά χρόνια ο Ολυμπιακός άλλαζε σελίδα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παίρνει τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρία της ΠΑΕ.

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου του 2010 είχε κάνει και το πρώτο του... ξέσπασμα με δηλώσεις μετά το Άρης-Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα. Αφορμή στάθηκε ένα πέναλτι το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και με το οποίο οι "πράσινοι" είχαν ανοίξει το σκορ.

Το Retro Stories θυμάται τις τότε δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού:

" Δυστυχώς σήμερα στη Θεσσαλονίκη διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελλάδας. Όλοι εμείς, βγήκαμε καθαρά εδώ και δύο μήνες, ξοδέψαμε χρήματα και χρόνο για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Κάναμε, όμως, ένα λάθος.

Για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να το ξεβρωμίσουμε από ένα παρακράτος, με διαιτητές και παράγοντες, που μεγαλούργησε πέρυσι και συνεχίζει να μεγαλουργεί από τη 2η αγωνιστική όπως έκανε και στην 1η. Σήμερα, έχουμε τρεις βαθμούς, αν και έπρεπε να έχουμε έξι. Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις και έπρεπε να έχει δύο. Υπάρχει διαφορά τεσσάρων βαθμών.

Το αποψινό ήταν μεγάλο έγκλημα και δεν έχω ακούσει τον κ. Κόντη (σ.σ. παράγοντας του Άρη) και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταδικάσουν αυτά που έγιναν σήμερα στη χώρα μας. Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να ξυπνήσουμε. Τα ψέματα τελείωσαν. Κανείς δεν θα παίξει ξανά με τον κόσμο του Ολυμπιακού, του Άρη, του ΠΑΟΚ και γενικότερα τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Δαλούκας, όπως και πολλοί άλλοι Δαλούκες, πρέπει σήμερα να κρεμάσουν τις σφυρίχτρες τους για να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας".

Πριν λίγες ημέρες μετά το 1-1 του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης... θυμήθηκε εκείνες τις δηλώσεις:

"Όταν αγόρασα τον Ολυμπιακό, το 2010, και άρχισε το πρωτάθλημα, έβλεπα τότε διάφορα περίεργα πράγματα, με τη διαιτησία και τους παράγοντες, που μού είχαν κάνει εντύπωση. Είχα βγει, λοιπόν, τη δεύτερη αγωνιστική και τα είχα καταγγείλει.

Δυστυχώς και πέρυσι και φέτος αρχίσαμε από τα φιλικά κιόλας, γιατί βιαζόμασταν να αρχίσει γρήγορα αυτή η ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε πολύ περίεργα πράγματα, βλέπουμε ανθρώπους που έχουν αποστολή να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό. Εμείς δεν θα συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε για το τι έκανε ο διαιτητής, αν δεν έδωσε ένα πέναλτι σήμερα ή αν δεν μέτρησε το γκολ" ανέφερε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε:

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να δώσει κανείς παραγγελία. Σε αυτό που είπε ο κύριος Πρωθυπουργός νωρίτερα, όταν ευχήθηκε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, αυτό που λέω εγώ είναι ο Ολυμπιακός να πάρει το 8ο συνεχόμενο και να πάει καλά στο Champions League. Ωστόσο, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε εγώ μπορούμε να το παραγγείλουμε.

Εχουμε υπομονή και θα το παλέψουμε, να είστε σίγουροι. Να είναι σίγουροι και οι οπαδοί μας, οι οποίοι προβληματίζονται. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει το σημερινό ματς, εμείς το χάσαμε. Θα παλέψουμε και το 8ο συνεχόμενο θα το πάρει ο Ολυμπιακός, να είστε σίγουροι, να είναι σίγουρος και ο κ. Τσίπρας".

Οσον αφορά στο αν υπάρχει αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν, υπογράμμισε: "Σίγουρα είμαστε αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν, αλλά αν δεν δουλέψεις σκληρά, τίποτα δεν μπορεί να έρθει μόνο του. Είναι τόσο απλό".

Φυσικά, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο Φάληρο: " Την Τρίτη είναι το πιο καθοριστικό ματς. Πρέπει να είναι γεμάτο το Καραϊσκάκη, να είμαστε δίπλα στους παίκτες μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK