Το striptease του Μουρίνιο

Το striptease του Μουρίνιο

Οι μύθοι βγαλμένοι από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα αναφέρουν για το διαβόητο… χαρτάκι που παραλαμβάνουν διπλωμένο στα τέσσερα, οι προπονητές από τους προέδρους. Ιστορίες που έχουν γίνει…αστικοί μύθοι και τροφοδοτούν κάθε φορά τις επιφυλλίδες των εφημερίδων. Στην περίπτωση του επαναστάτη του ποδοσφαίρου, Ζοσέ Μουρίνιο καταλύεται ακόμη ένας θρύλος. Είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που δίνει…χαρτάκι στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όπως θα αποκαλύψει στον Γκάρι Λίνεκερ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC1, υπό τον τίτλο «Ζοσέ Μουρίνιο – Ο εκλεκτός» . Ο Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε ότι κάθε εβδομάδα παραδίδει έκθεση στον ποδοσφαιρικό του προϊστάμενο αναφέροντας τις επιλογές του για την ενδεκάδα, πως κυλά η ζωή στα αποδυτήρια, την τακτική που ακολουθεί αλλά και τις αλλαγές του!!

Το φιλμ νουάρ του Αμπράμοβιτς

Ο μυστηριώδης κύριος Αμπράμοβιτς βγάζει φιγούρα βγαλμένη από τα φιλμ νουάρ της νουβέλ βαγκ. Σκοτεινός, δεν αφήνει καμία λεπτομέρεια της ζωή του να αποδράσει σε κοινή θέα και με χαμηλό προφίλ που προσομοιάζει σε εργάτη στα ορυχεία της επαρχίας, Τσουκότκα που κυβερνά, κάθεται σε μια γωνιά του «Στάμφορντ Μπριτζ» και χειροκροτά. Μοναδική ανορθογραφία είναι το… πρόσωπο του, στο οποίο θα μπορούσε να δει κανείς τον ιδανικό παρτενέρ του Ρόουαν – Mr Bean – Ατκινσον . Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε να…ξεγυμνώσει όλα όσα θα ήθελε να ξέρει κανείς σε ένα πρωτόγνωρο…ψυχολογικό στριπ τιζ του Ρώσου μεγιστάνα.

«Όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον Αμπράμοβιτς το καλοκαίρι μου είπε ότι ήθελε το καλύτερο για τον σύλλογο. Του απάντησα ότι αυτό ενδιαφέρει και μένα. Ήθελε να ξέρει τα πάντα για την ομάδα. Εγώ έπρεπε να του τα πω, γιατί απλά είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ήθελε να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια και εγώ δεν μπορούσα να του κρύψω απολύτως τίποτα. Γιατί ήθελα τον Πάουλο Φερέιρα στα δεξιά της άμυνας, γιατί ο Ρικάρντο Καρβάλιο είναι ο ιδανικός κεντρικός αμυντικός. Όταν συναντιόμαστε πρέπει να εξηγώ συνεχώς. Κάθε εβδομάδα παραδίδω μια γραπτή έκθεση αναφέροντας ακόμη και το φαγητό που τρώμε».

Ο έρωτας Μουρίνιο - Αμπράμοβιτς

Η σχέση του Μουρίνιο με τον Αμπράμοβιτς θυμίζει ερωτευμένα ζευγάρια την εποχή του πρώτου χτυπήματος από τον μικροσκοπικό θεό με το τόξο ανά χείρας. Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει ο ερωτοχτυπημένος Πορτογάλος στον Γκάρι Λίνεκερ. « Η σχέση μας είναι φανταστική. Συναντιόμαστε κάθε εβδομάδα. Για τα καθημερινά θέματα ο άνθρωπος μου είναι ο Πίτερ Κένιον. Ο Ευγένι Τενενμπάουμ είναι ο συνδετικός κρίκος με τον Αμπράμοβιτς καθώς βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Μιλάμε για το παρόν, το μέλλον και αυτό που με συναρπάζει είναι το πάθος του για το ποδόσφαιρο και την Τσέλσι. Καταλαβαίνει το άθλημα, το αγαπάει, αναπνέει ποδόσφαιρο! Όταν θα με δει την Δευτέρα θα με ρωτήσει αν παρακολούθησα το Μπαρτσελονα – Σεβίλη, το Λιόν – Μονακό ή το Ρόμα – Ίντερ. Του αρέσει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους του ποδοσφαίρου επειδή αγαπά τα παιχνίδι. Είναι φανταστικό συναίσθημα να μιλάς μαζί του, να μοιράζεσαι σκέψεις και σχέδια με έναν άνθρωπο που ξέρει».

Τα φτωχά αγγλικά του Ρώσου μεγιστάνα

Ο λόγος που ο Αμπράμοβιτς έχει δώσει μόλις μία συνέντευξη μέχρι στιγμής είναι τα φτωχά αγγλικά του. Ένα πρόβλημα που ουδόλως απασχολεί τον κάποτε…μεταφραστή Μουρίνιο. «Δεν μιλα πολύ καλά αγγλικά και ορισμένες φορές μιλά στα ρωσικά αλλά καταλαβαίνω από το συναίσθημα τι θέλει να πει. Πριν μου μεταφράσει ο Ευγένι Τενενμπάουμ έχω ήδη καταλάβει τι θέλει να μου πει», λέει ο Μουρίνιο που ελπίζει ότι ο μήνας του μέλιτος θα κρατήσει πολύ ακόμη. «Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο σύλλογο. Δεν είναι ένας επιχειρηματίας που θα πουλήσει τον σύλλογο έπειτα από λίγα χρόνια. Αγαπά τόσο πολύ τον σύλλογο που δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ!»

Η λύση του Χ- FILE

Ένα από τα X- Files της σεζόν που εκπνέει είναι αν η αλαζονική συμπεριφορά του Ζοσέ Μουρίνιο είναι έμφυτη ή απλά ο Πορτογάλος υποδύεται μια…φανταστική ανίκητη περσόνα. Η κυνική ομολογία του μοιάζει να αίρει τις…αμαρτίες του και φοβίζει ακόμη και τον Αλ Πατσίνο στο Χόλιγουντ. «Μερικές φορές νιώθω ότι πρέπει να παίξω λίγο με τα συναισθήματα. Μπορεί να μιλάω με σένα αλλά ξέρω ότι οι παίκτες μου παρακολουθούν, γνωρίζω πως οι αντίπαλοι ακούν»! λέει ο Μουρίνιο για να τον διακόψει με το επιθετικό στιλ που τον μετέτρεψε σε εμβληματική φιγούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Γκάρι Λίνεκερ. «Είναι σαν να υποδύεσαι;» «Ναι είναι σαν να είμαι ηθοποιός. Πρέπει να υποδύεσαι μερικές φορές και να δείχνω ένα διαφορετικό πρόσωπο. Δεν είμαι καθόλου κακός σε αυτό (γελάει). Δεν είμαι ο εκλεκτός! Ήμουν υπό απίστευτη πίεση όταν έφτασα στην Αγγλία ως πρωταθλητής της Ευρώπης και θεωρούσα ότι κανείς δεν με σεβόταν. Ο τύπος με ρώτησε 50 δύσκολα πράγματα. Μπορείς να πετύχεις: Είσαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση; Τότε είπα: «Θα σας δώσω αυτό που θέλετε. Είμαι ο εκλεκτός. Ο καλύτερος» και αυτό δεν το ξέχασαν ποτέ» είπε ο Μουρίνιο και έκλεισε μια σεζόν τόσο θεαματικά όσο και την άρχισε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK