Τον... Χλεμπ του '18 τον είχαν προτείνει με πενταροδεκάρες σ' όλη τη SL, προτού "εκτελέσει" τον Ατρόμητο

Ο επιθετικός που απειλεί τον Ατρόμητο με πρόωρο ευρω-αποκλεισμό θα μπορούσε να παίζει στην Ελλάδα. Πότε, πώς και με πόσα θα είχε έρθει... περπατώντας στη Super League ο Πάβελ Σαβίτσκι. Μια μεταγραφική ιστορία που θυμίζει εκείνη την "κιτρινόμαυρη" με τον κορυφαίο Λευκορώσο ποδοσφαιριστή.

EUROPA LEAGUE / ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / EUROKINISSI)
Πάβελ Σαβίτσκι EUROKINISSI

Εν μία νυκτί ο εξτρέμ Πάβελ Σαβίτσκι "βαπτίστηκε" φορ, παρόλα αυτά εξέθεσε την (παιδική) άμυνα του Ατρομήτου. Πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της Ντιναμό Μπρεστ στην πρώτη μεταξύ τους μάχη για το β' προκριματικό του Europa League κι αν στο τελευταίο 20λεπτο δεν γινόταν το αναπάντεχο, οι Περιστεριώτες θα ήταν ήδη αποκλεισμένοι. Γιατί το 4-0 θα ήταν ένα μη ανατρέψιμο αποτέλεσμα!

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι θα είχε γλιτώσει όλο αυτό το κάζο του πρώτου 70λεπτου, αν κάποια από τις ελληνικές ομάδες είχε ενδιαφερθεί να κοιτάξει την περίπτωση του 24χρονου διεθνούς Λευκορώσου επιθετικού. Ο οποίος είχε, δύο φορές μάλιστα, προταθεί με... ψίχουλα σε τρεις-τέσσερις ΠΑΕ (πλην Ολυμπιακού και Ατρομήτου) που είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της απόκτησής του.

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιανουαρίου, όταν από την από την Γκρόντνο πήγε στην Ντιναμό Μπρεστ έναντι 170-180 χιλιάδων ευρώ, και η δεύτερη στη διάρκεια του τρέχοντος καλοκαιριού, με λίγα παραπάνω χρήματα (200 χιλιάρικα). Οι αξιώσεις δε του ίδιου του ποδοσφαιριστή δεν κυμαίνονταν πάνω από τα 150 χιλιάρικά ετησίως. Όλες πάντως ανεξαιρέτως τον προσπέρασαν, αναζητώντας άλλες λύσεις.

Μια εξέλιξη που έφερε στο μυαλό πολλών μια ιστορία από το παρελθόν. Τότε επί του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη στην ΑΕΚ, είχε προταθεί και έγινε προσπάθεια ν' αποκτηθεί ο τότε άσημος Λευκορώσος χαφ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ο Αλεξάντερ Χλεμπ. Απορρίφθηκε γιατί οι τότε επικεφαλής της ΠΑΕ, οι Ολλανδοί της NETMED, θεώρησαν "αλμυρή" την αποζημίωση. Στα 19 προς 20 τότε ο μικρός κατέληξε στη Στουτγκάρδη κι από εκεί στην Άρσεναλ και στην Μπαρτσελόνα!

Προφανώς και ο Σαβίτσκι δεν είναι κλάσης Χλεμπ. Μα ποιος ξέρει πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του... Πλέον η χρηματιστηριακή αξία του εκτιμάται πως ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK