Τον φέρνει μαζί του στον Ολυμπιακό ο Γκαρντ

Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται ο Ρεμί Γκαρντ! Ο πασίγνωστος γυμναστής που έχει λόγο... βοηθού και αναμένεται να συνοδεύσει τον 51χρονο Γάλλο στον Ολυμπιακό. Οι δυο Έλληνες που τον ξέρουν καλά και η επεισοδιακή θητεία στην εθνική.

Τον φέρνει μαζί του στον Ολυμπιακό ο Γκαρντ

Ο Ρεμί Γκαρντ δεν θα έρθει μόνος στον Πειραιά. Στο νέο εργασιακό περιβάλλον του θέλει να έχει τουλάχιστον έναν δικό του άνθρωπο, έναν άνθρωπο που θα συνεννοούνται με κλειστά μάτια και θα αλληλοστηρίζονται στο πρώτο διάστημα της παρουσίας τους στον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για τον Ρομπέρ Ντιβέρν. Τον 50χρονο, συνομήλικο σχεδόν του Γκαρντ, Γάλλο γυμναστή, ο οποίος θα ενταχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο νέο τεχνικό επιτελείο των "ερυθρολεύκων".

Ο Ντιβέρν, ο άνδρας με το χρονόμετρο (όπως τον αποκαλούν), τυχαίος δεν είναι. Ούτε άγνωστος.

France soccer team defender William Gallas, right, works on his fitness to recover from a calf injury with France doctor Robert Duverne in Tignes, French Alps resort, Tuesday May 18, 2010. France soccer team is in Tignes in preparation for the 2010 World cup in South Africa. (AP Photo/Francois Mori)
France soccer team defender William Gallas, right, works on his fitness to recover from a calf injury with France doctor Robert Duverne in Tignes, French Alps resort, Tuesday May 18, 2010. France soccer team is in Tignes in preparation for the 2010 World cup in South Africa. (AP Photo/Francois Mori) AP

AP Photo/Francois Mori

Αφενός γιατί στη γαλλική επικράτεια είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους στα ποδοσφαιρικά στέκια για την αποτελεσματική δουλειά του. Αφετέρου για τη θητεία του στους "τρικολόρ" και το χοντρό επεισόδιο με τον Πατρίς Εβρά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010, το οποίο είχε οδηγήσει στην ανταρσία κατά του ομοσπονδιακού Ρεϊμόν Ντομενέκ.

Πέραν τούτου ο Γάλλος γυμναστής υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της Λιόν. Από το 1991 ως το 1993 από το 1995 ως το 2009 και από το 2011 μέχρι το 2014. Εργάστηκε δηλαδή με όλους τους προπονητές που πέρασαν την τελευταία 20ετία από τη "γκον" (Στεφάν, Λακόμπ, Σαντινί, Λε Γκεν, Ουγιέ, Περέν, Πιέλ, Γκαρντ). Συντρόφευσε τον Γκαρντ και στην Άστον Βίλα, αφού πρώτα άφησε το πόστο που είχε στη Μετς.

Εκείνη την περίοδο ο Γκαρντ δήλωσε πως " για μένα είναι πολύ σημαντικός. Τον γνώρισα ως ποδοσφαιριστής, είμαστε πολύ κοντά, μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει".

Ο Ντιβέρν έχει συνυπάρξει και με δυο Έλληνες. Όχι προπονητές, αλλά ποδοσφαιριστές, τους αρχαγγέλους του 2004. Τον Χαριστέα και τον Μπασινά, τους οποίους γύμνασε για μικρό χρονικό διάστημα ενόσω αγωνίζονταν μαζί στην Αρλ, μια ομάδα-φωτοβολίδα του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK