Τον Νάρσινχ τον ξέρουν καλά δύο... Έλληνες

Ένας πρώην "ερυθρόλευκος" και ένας πρώην "πράσινος" έπαιξαν ρόλο στην καριέρα του Λουτσιάνο Νάρσινχ που θέλει να φέρει η ΑΕΚ στην Ελλάδα. Πότε πάτησε... Αθήνα ο Ολλανδός εξτρέμ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία είχε υπερβεί τα 7 εκατομμύρια.

Netherlands' Luciano Narsingh celebrates scoring his side's second goal during the international friendly soccer match between The Netherlands and England at Wembley stadium in London, Tuesday, March 29, 2016. (AP Photo/Frank Augstein)
Λουτσιάνο Νάρσινχ AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η ΑΕΚ προχωράει με στόχο να τελειώσει σύντομα την περίπτωση του Λουτσιάνο Νάρσινχ. Του Ολλανδού εξτρέμ που στα 27 του, ως πελάτης του Μίνο Ραϊόλα, ψάχνει ένα restart στην καριέρα του δεδομένου ότι στη Σουόνσι της Championship δεν έχει μέλλον - για τη θέση του αποκτήθηκε ο Μακέι.

Με την Ελλάδα δεν έχει αναπτύξει άμεση επαγγελματική σχέση. Έχει όμως έμμεση.

Εκτός του ότι ο 16 φορές διεθνής (με 4 γκολ) εξτρέμ ήταν βασικός στα δύο παιχνίδια της Αϊντχόφεν με τον Παναθηναϊκό για όμιλο του Europa League της σεζόν 2014-15 (1-1 στο "Φίλιπς Στάντιον" και νίκη 3-2 στη Λεωφόρο) και έπαιξε αντίπαλος της Εθνικής στο φιλικό του 2016 μπαίνοντας ως αλλαγή, συνυπήρξε στη Χέρεφεν αφενός με τον Τροντ Σόλιντ αφετέρου με τον Ντάνιελ Πράνιτς.

Αμφότεροι μάλιστα σχετίζονται με το επαγγελματικό ντεμπούτο του Νάρσινχ, 45 ημέρες από τη συμπλήρωση των 18 χρόνων του.

Οι "καρδούλες" έπαιζαν εντός έδρας με τη Φίτεσε, είχαν προπονητή τον Νορβηγό του... Ολυμπιακού και αστέρι τον Κροάτη του Παναθηναϊκού. Όταν ο δεύτερος τραυματίστηκε στο 61' και βγήκε από το ματς ο Σόλιντ έδωσε εντολή στον Νάρσινχ να μπει στο γήπεδο και να πάρει το βάπτισμα του πυρός.

Τον Νάρσινχ τον ξέρουν καλά δύο... Έλληνες

Η παρουσία του δεν άρχισε με θετικό αποτέλεσμα, αφού η Φίτεσε σκόραρε δις ενόσω βρισκόταν στο γήπεδο και επικράτησε 2-0. Παρόλα αυτά μια καριέρα είχε μόλις αρχίσει για τον Ολλανδό εξτρέμ, τον οποίο στον Άγιαξ δεν πίστεψαν, αλλά έφτασε να κοστίζει περισσότερα από 7 εκατομμύρια λίρες τον Γενάρη του 2013.

Πριν από 1.5 χρόνο η Σουόνσι ξόδεψε 4.5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Αϊντχόφεν και στην Premier League μέτρησε 31 συμμετοχές (με 33 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα), 1 γκολ και 3 ασίστ.

Η ΑΕΚ τον θέλει για τα άκρα, κυρίως δεξιά παίζει, αφού είναι ποδοσφαιριστής γραμμής με έκρηξη και ταχύτητα και αυτά τα χαρακτηριστικά λείπουν από το "κιτρινόμαυρο" ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK