Τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική;

Τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική;
Θα' θελα να καταθέσω τη δικιά μου άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό. Εκπλήσομαι με τους αφελείς ή "δήθεν αφελείς" που αιφνιδιάστηκαν από τα εκφυλιστικά φαινόμενα βίας, διαφθοράς και πατροναρίσματος που μας κατακλύζουν σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Ξαφνικά απόκτησαν ας πούμε ευαισθησίες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε θέματα συμπεριφοράς. Ξέχασαν πολύ γρήγορα ότι είχαν γίνει θέμα στο CNN με τον Ευθυμιάδη, αμέσως μετά τις θηριωδίες της Αλ Κάιντα. Από τη μια μεριά απαιτούν ήθος, ευπρέπεια και σοβαρότητα, από την άλλη όμως αποθεώνουν τον πρωτοπυγμάχο Κυριάκο στη Λεοφώρο σε κάθε ματς με την ιαχή "Κυριάκο αλάνι γ.... τον Τζιοβάνι".Από τη μια απαιτούν την "κεφαλή επί πίνακι" του Καρεμπέ για την απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του και από την άλλη επικροτούν τον Ολιζαντέμπε για την επίδειξη "ανδρισμού" του (με τις κατάλληλες χειρονομίες) στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει να είμαστε λοιπόν αντίθετοι σε κάθε απρέπεια και ηθική παρεκτροπή, από όπου και αν προέρχεται και η δυναμική της αντίδρασης μας να μην επηρεάζεται από τις όποιες χρωματικές αποχρώσεις (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, κτλ).

Θυμάμαι ακόμη τις δικαιολογημένες κραυγές των αγνών φιλάθλων για τις φρικαλεότητες της παράγκας και αντικρύζω σήμερα βλέμματα γεμάτο νόημα των κηνυγών του "μπάρμπα Θωμά". Ξαφνικά ο "επικηρυγμένος" έγινε το αγαπημένο παιδί των "αδικημένων" που έχοντας βουτήξει την κουτάλα ανακατεύουν τη "σούπα" από την ανάποδη. Στη θέση της παράγκας φαίνεται να κτίζεται ένας γυάλινος πύργος, διάφανος μεν βρώμικος δε...Ωστόσο αυτό διόλου δεν ενοχλεί αυτούς που τώρα ευνοούνται, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτική ήταν η στάση τους τα προηγούμενα χρόνια...

Λάκης Καρύλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK