Τους πήρε... παραμάζωμα ο Ντα Κόστα!

Ούτε ο Μπέντο δεν περίμενε ότι ο Μαροκινός στόπερ θα έβγαζε τέτοια διάθεση με την επιστροφή του από την Εθνική. Η απόφαση να ξεκινήσει πάρθηκε λίγο πριν οι “ερυθρόλευκοι” επιβιβαστούν στο πούλμαν για τη Νέα Σμύρνη.

Τους πήρε... παραμάζωμα ο Ντα Κόστα!
da costa ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 18.35 έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη και ο Μανουέλ Ντα Κόστα κατέβηκε... αεράτος από το πούλμαν! Το μυαλό όλων πήγε στο ότι κάτι συμβαίνει. Ότι τα... κατάφερε ο Μαροκινός. Ότι τον “έψησε” τον Πάουλο Μπέντο!

Δεν υπάρχει με λίγα λόγια αυτό που έχει κάνει ο Ντα Κόστα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε και εσείς με τη σειρά σας τι ακριβώς έχει κάνει ο Μαροκινός, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Μπέντο να τον ξεκινήσει στον κρίσιμο αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Την Τρίτη το βράδυ στις 23.00 το Μαρόκο έπαιζε φιλικό με τον Καναδά στο Μαρακές και το πρώτο μήνυμα που είχε στείλει ο Ντα Κόστα ήταν ότι θα έκανε τα πάντα για να έδινε το “παρών” στην πρωινμή προπόνηση της Πέμπτης. Μεταξύ μας, κανείς δεν τον πίστεψε...

Ο Ντα Κόστα όμως έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα πρωί – πρωί πήγε στο Ρέντη και ζήτησε από τον Μπέντο να τον αφήσει να κάνει κανονικά προπόνηση με την ομάδα.

“Τρελός είσαι; Φύγε για ατομικό”, του είπε σε... ελεύθερη μετάφραση ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αρχικά τον είχε στο μυαλό του για την Αστάνα και όχι για τον Πανιώνιο. Μάλιστα, εκτιμούσεο Μπέντο ότι ο Ντα Κόστα θα γυρνούσε "κομμάτια” από το Μαρόκο και πώς καλό θα ήταν να προφυλαχθεί για να ήταν έτοιμος με Αστάνα και ΠΑΟΚ.

Το πρωί της Παρασκευής όμως ο Μαροκινός τους πήρε... παραμάζωμα όλους στο διπλό! Ο Μπέντο τρελάθηκε. Ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν είδε έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει δύο ταξίδια μες στηνταλαιπωρία για να πάει στο Μαρόκο, να επιστρέφειτόσο “διψασμένος” στο Ρέντη για να παίξει με τον Πανιώνιο και μάλιστασε ένα παιχνίδι που προηγείται ουσιαστικά ενός ευρωπαϊκού αγώνα (σ.σ. με Αστάνα) και ενός ντέρμπι (σ.σ. με ΠΑΟΚ). Άλλος στη θέση του μπορεί και να έχανε καμία... πτήση για να έχανε κατ' επέκταση και ματς τύπου Νέας Σμύρνης. Έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν από άλλους ποδοσφαιριστές που είχαν πολύωρα ταξίδια σε Λατινική Αμερική ή Αφρική.

Ο Μπέντο λοιπόν δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά και πήρε τελικά τον Ντα Κόστα χωρίς δεύτερη σκέψη στην αποστολή. Η πλάκα είναι ότι στην τελευταία δοκιμή είχε ξανά τον Μποτία με τον Βιάνα στο κέντρο της άμυνας και όλα έδειχναν ότι θα επιλεγόταν ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος στην ενδεκάδα.

Αμ δε... Ο Ντα Κόστα ήταν τόσο “τρελαμένος” να παίξει στη Νέα Σμύρνη που δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Μπέντο. Λίγο πριν επιβιβαστούν οι “ερυθρόλευκοι” στο πούλμαν, τον ενημέρωσε ότι θα παίξει βασικός και ο Μαροκινός έκανε σαν... παιδάκι! Ούτε από την ταλαιπωρία με το Μαρόκο χαμπάριασε, ούτε από την κούραση με τα αεροπλάνα. Και κάπως έτσι “φαγώθηκε” αρχικά οΣιόβας από την 18άδα και οΒιάνα από την 11άδα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK