Tριάντα χρόνια από την πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Γκέτεμποργκ (VIDEOS)

Μπορεί για τους μεγαλύτερους να φαντάζει απίστευτο, όμως την Παρασκευή συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Γκέτεμποργκ στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Tριάντα χρόνια από την πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Γκέτεμποργκ (VIDEOS)

Το βράδυ της 20ης Μαρτίου του 1985, οι "πράσινοι" του Γιάτσεκ Γκμοχ υποδέχθηκαν την πρωταθλήτρια Σουηδίας στη ρεβάνς του 0-1 του Ούλεβι γνωρίζοντας ότι έχουν το πάνω χέρι.

Μπροστά σε 74.130 (!) θεατές και με διαιτητή τον Βόλκερ Ροτ,αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Η Γκέτεμποργκ προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 10' με τον Νίλσον, και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, που αγωνιζόταν με δεξί μπακ τον Σπύρο Λιβαθηνό αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε στο 44' με τον Θανάση Δημόπουλο αλλά οι Σουηδοί έφτασαν σε σκορ πρόκρισης στο 53' με τον Χόλμγκρεν.

Οι πράσινοι τότε πίεσαν ασφυκτικά και δικαιώθηκαν μόλις στο 79' όταν ο Σαραβάκος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε άψογα ο ίδιος και μέσα σε αποθέωση έγραψε το 2-2 που χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά για τον Παναθηναϊκό. Στους "4" οι πράσινοι αποκλείστηκαν από τη μεγάλη Λίβερπουλ της εποχής με δύο ήττες (4-0, 1-0). Είχαν όμως ήδη γράψει ιστορία με τη δεύτερη πρόκρισή τους σε ημιτελικά (η πρώτη ήταν το 1971).

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Λαφτσής, Καρούλιας, Κυράστας, Βονόρτας, Γεροθόδωρος, Μαυρίδης, Αντωνίου, Ζάετς, Λιβαθηνός, Δημόπουλος (86' Δοντάς), Σαραβάκος

Δείτε το τελευταίο γκολ εκείνης της βραδιάς:

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα:

Δείτε τι έγινε στο πρώτο ματς:

News 24/7

24MEDIA NETWORK