Τροπολογία-πρόκληση που οδεύει προς απόσυρση!

Την άρση των προϋποθέσεων που ίσχυαν για τα αθλητικά σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες ώστε να επιχορηγούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ΕΟΕ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα 5/5 στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και φέρει την υπογραφή των Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Παναγιωτόπουλου.

Τροπολογία-πρόκληση που οδεύει προς απόσυρση!

Μέχρι τώρα ίσχυαν προϋποθέσεις για την λήψη των επιχορηγήσεων αλλά με την συγκεκριμένη διάταξη υποτίθεται πως θα εξαιρείται ο χώρος του αθλητισμού από: α) την υποβολή ειδικής έκθεσης στον αρμόδιο υπουργό, β) την έγκριση από το αρμόδιο υπουργό που διατηρεί δικαίωμα μείωσης ή απόρριψης της επιχορήγησης ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κράτους και γ) την κοινοποίηση των επιχορηγήσεων και των στοιχείων κάθε επιχορηγούμενου φορέα στην οικονομική αστυνομία.

Μια τροπολογία κόντρα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες όλοι θα ελέγχονται για τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος και πως κάθε ευρώ θα πρέπει να δικαιολογείται ανά πάσα στιγμή.

Για το θέμα αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη Δευτέρα το βράδυ κι έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία οδεύει προς απόσυρση καθώς δεν συμβαδίζει με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για όλους τους αστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε, που επανασυστήθηκε πρόσφατα και το ελεγκτικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο καλείται να ελέγχει τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φορείς του αθλητισμού.

Α.Α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK